Glada Midnattsloppet

Glada Midnattsloppet ställer om till det virtuella loppet Glada Midnattsloppet Sverige 15-23 augusti. Du deltar i loppet från där du är och får musikupplevelser i dina lurar som under ett ”äkta” Midnattsloppet.

Läs mer och anmäl dig här. 

OBS! Nedan info om Glada Midnattsloppet gäller inte för 2020 utan vi hänvisar till länken ovan och vårt virtuella lopp för Glada Midnattsloppet 2020. 

Glada Midnattsloppet 

2017 blev Glada Midnattsloppet ett nytt lopp i Midnattsloppsfamiljen. Glada Midnattsloppet har blivit en succé med fantastiska deltagare som springer, går och rullar i mål på Hornsgatan där publiken är med och hejar. Loppet är för alla med en kognitiv funktionsnedsättning. Det går lika bra att springa som att rulla. 

Anmälan

Anmälningsavgiften till Glada Midnattsloppet 2020 är 195 kronor. Anmäl dig till Glada Midnattsloppet 2020!

Till anmälan

Startgrupp och starttid

Glada Midnattsloppet startar lördagen den 15:e augusti kl 18:30. Det finns 200 platser. Om många fler är intresserade kommer vi kanske att öppna fler startgrupper.

Vi har 3 klasser i Glada Midnattsloppet. Alla deltagare får en medalj.  De 3 första som kommer i mål i varje klass får en pokal. Prisutdelning är direkt efter målgång. 

De 3 klasserna som du väljer mellan vid anmälan är: 

  • Löpande
  • Rullande med assistans
  • Rullande utan assistans

Banan

Starten sker på Ringvägen utanför Zinkensdamms IP. Loppet går sedan på Södermalms gator. Banan är 1 980 meter. Man springer i mål på Hornsgatan på samma ställe som Midnattsloppet. 

Fotografering

Vi tycker om att fotografera och filma våra lopp. Alla som deltar kan bli filmade eller fotade. Filmer och bilder som tas under våra arrangemang kan komma att användas i sociala medier, annonser och trycksaker för Midnattsloppet samt på vår hemsida. Bilder och filmer kan också användas av våra partner. Läs mer under allmänna kundvillkor. 

Partner

Glada Midnattsloppet arrangeras tillsammans med Nytida och Stockholms Stad. 

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Det är dessa människor Glada Midnattsloppet vänder sig till så att alla har möjlighet att vara med i den stora folkfest som Midnattsloppet är. Läs mer om Nytida.

Träna inför Glada Midnattsloppet

Årets gladaste lopp!

Den 17:e augusti välkomnar Midnattsloppet, tillsammans med Stockholms Stad och Nytida, återigen årets gladaste lopp för alla med en kognitiv funktionsnedsättning. Glada Midnattsloppet är för många ett roligt mål som uppmuntrar till rörelseglädje både före och under loppet. Deltagarna springer, går eller rullar fram längs Södermalms gator och får samtidigt uppleva en festivalstämning med musik och hejande publik.

Här får du möjlighet att bekanta dig med två av deltagarna, Emilio och Kalle och deras uppladdning inför förra årets lopp. 

Kalle

”Jag heter Karl Mohammar men kallas alltid för Kalle. Jag är 28 år gammal och bor på Kungsholmen. Mina intressen är att vara på brandstationen, äta på restaurang och gå på bio.

Trygghet är viktigt för mig och det känner jag när jag har personer jag tycker om runt omkring mig. Ett av mina mål har alltid varit att ha en god hälsa.

Det som var häftigt med att springa Glada Midnattsloppet förra året var att alla stod upp och applåderade när vi sprang förbi, det var helt otroligt.

Att man fick göra loppet i sitt tempo var något jag tyckte var väldigt bra. Jag sprang och gick, och sprang och gick som jag brukar göra.

I år ska jag försöka springa hela vägen om jag orkar, jag ska göra mitt bästa. Jag kommer också se till att peppa andra för då kanske de kan känna samma sköna känsla som jag.

Inför årets lopp tränar jag på gymmet. Jag ser också till att gå mycket, det är bra motion. På min praktik jobbar jag dessutom fysiskt och bygger upp muskler. Jag tänker också mycket på min kost och har gjort stora förändringar senaste tiden. Jag vill äta varierat och inte så mycket snabbmat. Just nu jobbar jag med att göra en egen kokbok. Mitt tips till andra som ska springa Glada Midnattsloppet är att ta det i sitt tempo, inte stressa upp sig själv och liksom bara njuta av det. Man ska göra sitt bästa och när man börjar närma sig mållinjen då är det bara att ta i för fullt!”

Emilio

”Jag heter Emilio De la Rivera och jag är 23 år gammal. På fritiden gillar jag att kolla på fotboll och hockey. Jag älskar Djurgården!

Jag var med i Glada Midnattsloppet förra året och det var jättekul. Då körde jag i min rullstol, men i år har jag ett nytt mål.

Jag tränar för fullt för att orka springa med min racerunner.  Jag kör minst tre träningspass i veckan och jag har som mål att jag ska vinna hela loppet!!!”