Upplev Midnattsloppet

Föreställ dig en ljummen augustikväll. Sensommarluften andas magi. Tusentals laddade löpare. Förväntan. Ett startskott och hela city vibrerar. Vi garanterar att det är en känsla du inte upplever på något annat arrangemang.

Det som gör Midnattsloppet så unikt är den sena starttiden, kringarrangemangen och framförallt stämningen och atmosfären. Varje år samlas det ca 50 000 deltagare i de 4 st Midnattsloppen som genomförs i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors och tillsammans med en fantastisk publik bidrar man till en magisk folkfest.

2020 blev det tyvärr inte så utan vi fick tänka om och arrangera ett digitalt Midnattslopp och 2021 kommer uppföljaren och vi hoppas ni vill hänga på.

#NÄSTA ÅR

Midnattsloppet är 10 km eller 5 km löplopp, atmosfär och folkfest. Underhållning längs banan, storstad, samba och asfalt är gemensamt för loppstäderna Stockholm och Helsingfors. Midnattsloppet är så mycket mer än bara ett lopp – det är en upplevelse.

 

PROFFS PEPPAR UTIFRÅN SINA PERSPEKTIV
  • Per Nilsson, rektor på GIH och regeringens samordnare i Kommittén för främjande av fysisk aktivitet. Klicka här
  • Elin Ekblom Bak, docent på GIH. Klicka här
  • Jessica Norrbom, adjunkt vid Karolinska Institutet. Klicka här
  • Micael Dahlén, professor på Handelshögskolan i Stockholm. Klicka här
  • Carolina Klüft, verksamhetschef Generation Pep. Klicka här
  • Sven Bölte, professor vid KIND, Center of Neurodevelopmental Disorders, Karolinska Institutet. Klicka här
  • Avslutning från Midnattsloppet. Klicka här
  • Hela webinariet på en gång. Klicka här

Vilka arrangerar

Hammarby IF Friidrott har sedan starten 1982 arrangerat Midnattsloppet på Södermalm i Stockholm och driver sedan 2010 Midnattsloppen genom Midnattsloppet Nordic AB – ett av Hammarby IF Friidrott helägt bolag. Midnattsloppet Nordic AB arrangerar, på uppdrag av Hammarby IF Friidrott, arrangemangen och genomför de olika Midnattsloppen med hjälp av lokala idrottsklubbar på respektive ort.

Midnattsloppet har utvecklats till ett av Nordens största och populäraste lopp med ca 50 000 anmälda deltagare år 2019 i fyra olika lopp, i två länder. Överskottet av intäkterna går till främjandet av barn och ungdomsidrott i de lokala föreningarna. 

Huvudpartner