Midnattsloppet Göteborg

Den 22/8 arrangeras det 13:e Midnattsloppet Göteborg. Atmosfär, folkfest och upplevelse längs en snabbsprungen bana. Se till att säkra din startplats redan idag.

Du kan välja mellan 10 km och 5 km. Start och mål är inne på Ullevi. På den här sidan får du veta allt du behöver inför, under och efter loppet.

Midnattsloppet Göteborg 22 augusti

Starttid

21:30

Start

Ullevi

Längd 

10 000 m & 5 000 m 

Anmälan Midnattsloppet Göteborg

 

Anmäl dig till Midnattsloppet Göteborg

Under Vanliga frågor finns svar på de vanligaste frågorna gällande anmälan. 

Snabbinformation om anmälan:

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. För att få deltaga i Midnattsloppet 2019 måste du alltså vara född år 2005 eller tidigare.

  Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

  Vi ser gärna fler ungdomar som deltar med sina föräldrar som en kul sak att göra tillsammans en lördagskväll utan att det ska handla om en tävlan.

  Ungdomar under 16 år får ej delta i tävlingsklass (ej heller genom seedning).

 • I startavgiften ingår

  I startavgiften ingår bl.a.

  – 10 km eller 5 km löpning med härlig karnevalstämning!

  – deltagartröja från adidas

  – tidtagning med mellantider och livetracking

  – vatten och sportdryck längs banan och i målet

  – efterhanteringsprodukter i målet

  – klädinlämning vid Runners Corner

 • Så anmäler du dig

  Anmälan till Midnattsloppet görs  i vår anmälningsportal, där du väljer vilket lopp du vill delta i. Du kan göra en personlig anmälan och även anmäla fler samtidigt, eller köpa presentkort. 

  Personlig anmälan

  Då du anmäler dig gör du följande val:

  1. Vilken startgrupp du vill springa i – Välj din startgrupp utifrån den tid du tror att du springer på milen. De som deltar på 5 km har en egen startgrupp. 

  2. Storleken på din deltagartröja från adidas –  Deltagande i loppet förutsätter att man springer i deltagartröjan. 

  3. I vilken Stadiumbutik du vill hämta ut ditt startkit  –  I och med att valmöjligheten av utdelningsbutiker är begränsad, har du fler butiker att välja på desto tidigare du anmäler dig. Startkitet består av deltagartröjan, ett tidtagningschip och ett startgruppsband.

  Till anmälan

  Anmäl fler samtidigt

  När du har fyllt i alla dina uppgifter och innan du ska bekräfta din anmälan klickar du på ”Lägg till en ny anmälan”. Därefter fyller du i uppgifterna för den du vill anmäla innan du bekräftar och betalar alla anmälningar på en gång. 

  Att göra anmälan för fler samtidigt fungerar lika bra för familjer där t.ex. en vuxen springer Midnattsloppet 10 KM och barnen Lilla Midnattsloppet eller MiniMil (Stockholm).

  Köpa presentkort

  Det finns två sätt att köpa presentkort:

  1. I samband med egen anmälan

  Då du anmäler dig själv kan du som tilläggsprodukt lägga till presentkort att ge bort till någon annan utan att fylla i denna persons anmälningsuppgifter. 

  2. Utan egen anmälan

  Om du vill köpa presentkort utan att själv anmäla dig väljer du först stad och sedan istället för lopp väljer du ”Köp presentkort” i anmälningsportalen. 

  När din bokning är betald och klar skickas presentkorten till din e-post tillsammans med anmälningsbekräftelsen. Nyttjaren av presentkortet kan anmäla sig själv, utan kostnad, med hjälp av anmälningskoden som finns på presentkortet.

  Notera att köp av presentkort inte i sig innebär att man är anmäld till loppet. Först då mottagaren anmält sig med anmälningskoden är anmälan registrerad. Desto tidigare registreringen görs, desto fler alternativ finns det för bl.a. startgrupp och utdelningsbutik för hämtning av startkitet. 

  Spring med företaget

  Utmana hela företaget och era kunder på 10 km eller 5 km löpning. Företagsanmälningar görs med hjälp av värdekoder som beställs i vår webbshop. Alla företag som har 10 eller fler löpare som genomför loppet är med i företagstävlingen. 

  Beställ företagsplatser

 • Startavgifter

  Midnattsloppet (Stockholm, Göteborg, Malmö)

  425 SEK (10km) / 325 SEK (5km) – till 31/5 2020

  475 SEK (10km / 375 SEK (5km) – från 1/6 2020

   

  Midnight Run (Helsingfors)

  42 EUR (10km) / 32 EUR (5km) – till 31/5 2020

  47 EUR (10km / 37 EUR (5km) – från 1/6 2020

   

  Lilla Midnattsloppet Stockholm

  195 SEK 

   

  MiniMil Stockholm

  100 SEK

   

  Glada Midnattsloppet Stockholm

  195 SEK

Så väljer du startgrupp

 • Så väljer du startgrupp

  Då du anmäler dig är det viktigt att välja startgrupp enligt ett tidsintervall du klarar av att springa inom. Flödet av löpare blir då bättre utmed banan om det är fler personer inom respektive grupp som springer i liknande tempo. Observera att om du startar i annan startgrupp än den du är anmäld till, så löper du hög risk att bli utan resultat ifrån loppet.  Startgrupperna fylls snabbt på så först till kvarn gäller!

  Exempel. Din förväntade löptid på Midnattsloppet är 48 minuter och du anger då startgrupp 2 i din anmälan. Nedan ser du vilka tidsintervaller som gäller för varje startgrupp.

  – 1A. Herrar – 35.59 min, Damer – 39.59 min (Meriter krävs)

  – 1B. 36.00 – 39.59 min (Meriter krävs)

  – 1C. 40.00 – 44.59 min (Meriter krävs)

  – 2.  45.00 – 49.59 min

  – 3.  50.00 – 54.59 min

  – 4.  55.00 – 59.59 min

  – 5.  60.00 – 64.59 min

  – 6.  65.00 – 69.59 min

  – 7.  70.00 – 85.00 min

  Startgrupp 5 km startar ca 10 min efter sista start för 10 km.

  Vill du anmäla dig till startgrupperna 1A, 1B eller 1C kräver det seedning.

  Varje Midnattslopp har olika antal startgrupper inom olika tidsintervaller, ex 2A och 2B etc. För att se exakt vilka startgrupper som finns i det Midnattslopp du tänker springa går du in på respektive loppstad.

 • Seedning

  För de som aspirerar att få stå längst fram (1A, 1B, 1C) kräver seedning med hänvisning till tidigare resultat, oaktat om det gjorts i Midnattsloppet eller ej. Resultatet ska styrka att du klarar av att springa på den förväntade löptiden.

  Det görs således ingen matchning av tidigare resultat i Midnattsloppen för detta. Vi tillför också ett val för deltagare i vilken startgrupp av 1A, 1B, 1C som deltagare gör anspråk till i samband med anmälan. Detta för att vi ska kunna bli mer precisa i vem som ska starta vart. Vi vill genom detta öka era möjligheter att få ett bra lopp.

  Följande gäller för seedning:

  • Resultatet skall vara med en länk och från en officiell tävling där du sprungit i ditt eget namn. Det går bra att skicka in meriter från andra distanser än 10 km.
  • Vi seedar inte in på resultat gjorda i någon annan idrott än löpning och heller inte från egna träningsrundor.
  • Resultatet ska vara gjort senast 2017.

  Löpare i startgrupp 1A får tävla i sin klubbdräkt men får även deltagartröjan från adidas som alla andra.

Midnattsloppet Göteborg 10 km & 5km

Midnattsloppet 10 km

2018 intog Midnattsloppet Göteborg självaste Ullevi där start och mål var inne på arenan samtidigt som delar av banan flyttades närmare Göteborgs city. Banan är snabbare och mer lättsprungen än tidigare och vi kan maximera alla ljud- och ljusupplevelser.

Inför 2019 har de två olika banorna (5 km och 10 km) setts över och utvecklats för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. 

Midnattsloppet 5 km

Nya 5 km loppet bjuder på samma roliga bana, samma upplevelse och stämning – bara halva sträckan.

Alla har samma T-shirt, alla får samma medalj och klassen är motionsklass så ingen segrare utses. Självklart kan man spana in sitt resultat på resultatsidan efter loppet. 5 km startar ca 10 minuter efter sista startgrupp i 10 km loppet.

Upplev den stora löparfesten!

Midnattsloppet Göteborg är som att springa igenom ett stort glatt party. Du springer tillsammans med tusentals andra löpare, alla i likadana tröjor och sent på kvällen. Allt detta skapar den gemenskap och stämning som är så unik för Midnattsloppet.

Kringarrangemang

Under loppen kommer du att stöta på flertalet olika kringarrangemang med olika tema. Till exempel livemusik i olika musikstilar, dj:s och ljusaktiviteter. Det ska vara kul att springa Midnattsloppet!

Runners Corner

Inne på Ullevi har vi vårt Runners Corner med löparservice. Här hittar du informationstält, klädinlämning, toaletter och möjligheter till vattenpåfyllning. 

Spring i maskeradgruppen

Välkommen att ställa upp i Midnattsloppets Maskerad, loppets klart roligaste upplevelse. Tveka inte, låt bara fantasin flöda och var kreativ i ditt val av utstyrsel. 

Maskeradgrupperna är populära och fylls snabbt på så tänk på att vara ute i god tid. Anmälan till Midnattsloppet gör du via vår anmälningsportal. För att springa i maskeraden väljer du en av våra maskeradgrupper.

Läs mer om maskeradtävlingen

Spring med företaget

Samla hela avdelningen, företaget eller kunder och utmana dem på klassiska 10 km löpning eller årets nyhet 5 km.

Företagsanmälningar görs med hjälp av värdekoder som beställs i vår webbshop, där du även kan boka våra övriga företagsprodukter.

Alla företag som har 10 eller fler löpare som genomför loppet är med i företagstävlingen. 

Boka i vår webbshop

 • Boka företagstält

  Genom att boka ett eget partytält med bänkar och bord så har ni ert eget krypin under Midnattsloppet där ni kan mingla från klockan 18.30 med underhållning och förfriskningar.

  Samla hela avdelningen, företaget eller kunder och utmana dem på klassiska 10 km löpning eller årets nyhet 5 km. Att hyra ett företagstält är mycket populärt och många företag återkommer från år till år. Förutom det som ingår i form av frukt, snacks och dryck så kan ni också beställa mackor, wraps eller sallader.

  Det är även möjligt att boka mat och/eller duschbiljetter* som tilläggsprodukter till företagstältet.

  Boka i vår webbshop

  Företagstälten är slutsålda för 2019 i Stockholm
   
  *duschbiljetter säljs endast i Stockholm
   
 • Företagstävlingen

  Alla företag som beställer värdebevis och är 10 st eller fler deltagare är med i vår företagstävling. Företagstävlingen är indelad i tre klasser.

  Klass 1 är för de företag med 45 eller fler deltagare.
  Klass 2 är för de företag med 15-44 deltagare.
  Klass 3 är för de företag med 10-14 deltagare.

  Läs mer om företagstävlingen

 • Gruppanmälan med värdekoder

  En värdekod underlättar när du vill anmäla många löpare till Midnattsloppet på samma gång. Varje värdekod fungerar som en individuell start till loppet och det är först när den är aktiverad som den är kopplad till en person och är aktiv.

  Värdekoden beställer du enkelt i vår webbshop och när betalningen är klar mailas en bekräftelse med dina koder direkt till dig tillsammans med info hur det aktiverar dem. Du kan beställa värdekoder för 10 km eller nya 5 km sträckan. 

  Boka i vår webbshop

 • VIP-paket

  Vill du ha det bästa av Midnattsloppet och inte fyller ett helt företagstält då kan vi tipsa om vårt VIP-paket som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

  VIP-paketet innehåller: 1 startplats i loppet, Egen VIP-startfålla, Entré till VIP-tält med tillgång till klädförvaring, dryck och förtäring.

  Boka i vår webbshop

Reseerbjudande

Vår partner MTR Express bjuder Midnattsloppets deltagare på rabatterade priser.

 

 • Reseerbjudande Stockholm & Göteborg

  MTR Express är en av Midnattsloppets nyare vänner med sitt första år som partner till loppen i Stockholm och Göteborg. MTR Express trafikerar sträckan Stockholm-Göteborg.

  De hjälper våra fantastiska löpare att ta sig till och från loppen på ett smidigt och hållbart sätt och erbjuder dessutom upp till 20% rabatt på tågresan. Vi är väldigt glada över att MTR Express är med på tåget i år, och hoppas att de kommer vara våra vänner under många år framöver. 

  Boka din biljett med värdebeviskoden MIDNATTSLOPPET19 på mtrexpress.travel eller i appen för att få upp till 20% rabatt på din resa.

  Erbjudandet gäller alla avgångar torsdag-söndag mellan den 15-25 augusti.  Välkommen ombord!

   

Hämta ut ditt startkit

Före Midnattsloppet hämtar du ditt startkit som innehåller en deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan.

Läs mer om utdelningen av startkiten

Datum för utdelning och utdelningsbutiker

Utdelning av startkit sker i Stadiumbutik under loppveckan. Information om utdelningsdatum och butiker för Midnattsloppet Göteborg nedan.

Observera att en del butiker har begränsat antal som kan delas ut och kan komma att stängas när de är fulltecknade. 

Dessa butiker är enbart valbara fram tom 30/6. Efter det datumet går det bara att välja butiker markerade med fet stil.

 • Göteborg – datum och butiker

  Datum för utdelning av startkit för Midnattsloppet Göteborg är 22-24 aug 2019.

  Stadium Grand
  Stadium Sisjön
  Stadium Backaplan
  Stadium Borås
  Stadium Halmstad
  Stadium Jönköping A6
  Stadium Karlstad
  Stadium Kungsmässan (Kungsbacka)
  Stadium Partille
  Stadium Skövde (Commerce)
  Stadium Trollhättan
  Stadium Uddevalla (Torp)
  Stadium Värnamo

Tidtagning och resultat

Vår resultatservice är högt uppskattad av Midnattsloppets deltagare. I startkitet ingår ett tidtagningschip med vilket du får ditt resultat från loppet, inklusive mellantider. 

Dina kompisar kan även följa med din löpning då du passerar mätstationerna. Genom att ladda ner en app kan du via GPS även ge möjlighet att följa med ditt lopp helt i realtid.

Tidigare års resultat för Midnattsloppet Göteborg

 • Länk till resultaten 2019

  Resultatet, som publiceras automatiskt strax efter målgång, hittar du på vår resultatsida.

   

  Resultat Midnattsloppet Stockholm 2019

  Resultat Midnattsloppet Göteborg 2019 

  Resultat Midnattsloppet Helsingfors 2019 

  Resultat Midnattsloppet Malmö 2019

   

 • Låt dina vänner följa dig live under loppet

  Använd vår app för att följa loppet live.

  Under Midnattsloppet på lördag kan du genom din mobil och vår app följa loppet på olika sätt. Det finns tre funktioner i appen. Dels kan du följa täten under loppet genom ”Leaderboard”. Via ”My favorites” kan du lägga till de kompisar du vill följa och se vart de är någonstans ute på banan. På ”My Race” kan du som springer själv använda din GPS på din smartphone för att dela din position med andra som också kan följa loppet.

  Så här gör du som springer:
  1. Ladda ned appen mika:timing events i App Store eller Google Play.
  2. Välj Midnattsloppet.
  3. För att logga in på ”My Race” använder du ditt anmälnings-id och ditt efternamn. Ditt anmälnings ID står under QR-koden på ditt Startbevis och skrivs i formatet MN:XXXX.
  4. I appens inställningar ställer du in att ditt resultat ska vara publikt.
  5. Passa också på att lägga till dina kompisar som favoriter under ”My favourites”.
  6. Ha din telefon på dig när du springer loppet.

  Så här gör vännerna som vill följa dig: 
  1. Leta upp Startlistan på www.midnattsloppet.com
  2. Sök efter ditt namn eller startnummer.

  Det går även att följa en löpare utan att denne har laddat ned appen. Via startlistan på midnattsloppet.com kan man söka på personen man vill följa och sen favoritmarkera denne. Skillnaden mot appen är då att du inte följer löparen live utan man ser först när löparen passerar de olika mätstationerna utmed banan.

 • Tidtagning

  Tiden tas med ett tidtagningschip som du fäster i ditt skosnöre. Tidtagningen börjar när du passerar mattan på startlinjen, så det finns ingen anledning att stressa i starten.

  Mätstationer finns vid kilometer 1, 5 och 9 samt i mål. Resultatet, som publiceras automatiskt strax efter målgång, hittar du på vår resultatsida.

   

Träna med Midnattsloppet!

Låt Midnattsloppet bli målet för din löpträning. Vi hjälper dig hela vägen fram vare sig du aldrig har sprungit tidigare eller om du har många mil i benen och vill utvecklas. Tillsammans med Runacademy ger vi dig träningstipsen för att bli inspirerad och få ut det mesta av din konditionsträning och träningsuppläggen för att springa ditt bästa lopp!

Med våra träningstips lyckas du!

Huvudpartners