Midnattsloppet angående coronaviruset

Midnattsloppet pausar anmälan tills vidare.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens allmänna råd från den 1 april valde Midnattsloppet den 9 april att pausa anmälan till årets alla lopp i Sverige tills vidare. De nya direktiven innebär bland annat att man ska undvika att samla många personer på samma ställe, undvika resor och hålla avstånd till varandra.

Med anledning av den pågående pandemin och ovan rekommendationer, som vi ser kommer gälla under överskådlig framtid, gör att vi nu den 1 juni tvingas ställa om. Från ett ordinarie Midnattslopp till Midnattsloppet Sverige – Spring där du är. Vi hoppas att ni förståelse och är med och stöttar Midnattsloppets framtid och den ideella idrottsrörelsen genom ditt deltagande i årets virtuella lopp, Midnattsloppet Sverige. 

Till info & anmälan nya Midnattsloppet Sverige. 

Midnattsloppet ställer om 

 • Uppdaterad info 1 juni

  Midnattsloppet ställer om 

  Nu kommer årets löpfest hem till dig, precis där du är. I år ställer vi om för att tillsammans genomföra Midnattsloppet mellan den 15 och 23 augusti.
  Skruva upp volymen i dina lurar, känn stämningen och spring 5 eller 10 km på dina egna gator. Klicka vidare på knappen nedan och ta del av all info om Midnattsloppet Sverige.

   

  Därför ställer Midnattsloppet om

  2020 blir ett annorlunda år på många sätt. Vi har hoppats in i det sista att det ska gå att genomföra Midnattsloppet som tänkt men nu kan vi inte vänta längre ifall nya beslut kommer. Midnattsloppets uppgift är att sprida löparglädje och bidra till folkhälsan och det tänker vi fortsätta med. Vi har jobbet stenhårt med att hitta en lösning som utifrån situationen är den bästa tänkbara och vi känner verkligen att vi har lyckats hitta ett sätt där ni alla får uppleva Midnattsloppet – fast från där du är. Vi ställer om för att Midnattsloppet ska överleva den här krisen och för att vi fortsatt ska kunna stötta våra ideella idrottsklubbar. Nu mer än någonsin behöver vi er löpare och det bästa du kan göra nu är att vara med och delta i Midnattsloppet Sverige.

  Alla som redan är anmälda till ”ordinarie” Midnattsloppet 2020 har fått ett mail med olika valmöjligheter och information.

                           All info om Midnattsloppet Sverige             

  Därför arrangerar Midnattsloppet ett virtuellt lopp  

Midnattsloppet fortsätter att pausa anmälan tills vidare

 • Uppdaterad info 29 april

  Hej!
  Jag har fått äran att arrangera Midnattsloppet 44 gånger de senaste 13 åren. Under de åren har vi aldrig behövt flytta loppen än värre ställa in. Extremväder i Helsingfors med regnmängder på ett dygn som motsvarar en hel månads normala nederbörd har vi klarat av. Vindbyar på över 20 meter i sekunden och temperaturer runt 6 – 7 grader har inte heller stoppat oss. Terrorhot och plötsliga banförändringar är inte heller något som rått på oss i vår ambition att få genomföra Nordens roligaste löplopp.

  Vi är en liten organisation med 4 heltidsanställda som jobbar intensivt med att hitta lösningar för hur vi skall kunna genomföra Midnattsloppet 2020 men den här gången kanske vi går bet.

  Med Covid-19 som vår motståndare så står det liv på spel och hälsan går före allt annat. Om inte myndigheterna bedömer det säkert att fysiskt genomföra loppet 2020 så kommer vi att behöva ställa in. Samtidigt behöver vi alla en ljusglimt att se fram emot och en morot att kämpa för. Vi har inte svaren idag men en sak är säker, i någon form kommer Midnattsloppet 2020 att genomföras. Ett genomförande som är så viktigt för motivationen, folkhälsan och Midnattsloppets överlevnad.

  Därför har vi bett er, både som tidigare deltagare och som anmäld till årets lopp, om hjälp i enkät. Vi har fått in mängder av svar och era synpunkter är oerhört viktiga för oss i vårt fortsatta arbete för att hitta en bra lösning.

  Frågeställningarna som vi just nu brottas med är:

  1. Kommer vi att kunna genomföra Midnattsloppet enligt plan.
  2. Kommer vi att behöva flytta loppen längre in på hösten.
  3. Kommer vi att behöva ställa in de planerade loppen och eventuellt erbjuda ”Spring där du är” som ett virtuellt alternativ.
  4. Eller kommer vi att kunna erbjuda en kombination av ovan förslag.

  Vi kommer nu att fortsätta pausa anmälan för Stockholm Göteborg och Malmö ytterligare en tid för att följa utvecklingen kring Covid-19. När vi kommer tillbaka är det med förhoppning att vi kan ge ett svar hur Midnattsloppet kommer att genomföras 2020.

  Det är många frågor just nu och få svar men vi vet att vi kommer att komma stärkta ur detta. Tills vi hörs igen, sköt om er och håll träningen igång.

  Med Vänliga Hälsningar
  Lars Eriksson Svensk, VD Midnattsloppet.