Midnattsloppet angående coronaviruset

Midnattsloppet pausar anmälan tills vidare.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens allmänna råd från den 1 april har Midnattsloppet valt att pausa anmälan till årets alla lopp i Sverige tills vidare. De nya direktiven innebär bland annat att man ska undvika att samla många personer på samma ställe, undvika resor och hålla avstånd till varandra.

Vi vet inte hur de nya direktiven kan påverka Midnattsloppet och det är många frågeställningar som vi behöver ta ställning till. Vi jobbar därför intensivt med att arbeta fram olika möjligheter och kommer senast den 30 april att delge ny information. Det är en väldigt oviss situation för oss alla. Vi hoppas att ni har tålamod och förståelse.

 • 1. Varför pausar Midnattsloppet anmälan?

  Det är ett väldigt osäkert läge just nu och ingen kan sia om hur närmaste månaderna kommer att se ut. Att arrangera ett Midnattslopp kräver omfattande förberedelser och vi behöver tid att utvärdera situationen och arbeta fram lösningar utifrån olika scenarion.

 • 2. Kommer Midnattsloppen att genomföras som planerat?

  Det är långt kvar till Midnattsloppet och vi hoppas att våra arrangemang ska kunna genomföras. Samtidigt vet vi inte hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer att se ut närmare loppet. Vi följer självfallet dagligen utvecklingen och senast den 30 april kommer vi att gå ut med ytterligare information som rör Midnattsloppet 2020.

   

 • 3. Jag är anmäld, kommer jag att få tillbaka startavgiften om loppet blir inställt?

  Skulle vi hamna i ett läge där vi inte får eller kan genomföra loppen kommer vi att informera om vad som gäller till anmälda deltagare.

   

 • 4. Uppdateringar och ny information

  Vi uppdaterar löpande på vår hemsida och via våra sociala kanaler (Facebook och Instagram). Vi följer självfallet dagligen utvecklingen och senast den 30 april kommer vi att gå ut med ytterligare information som rör Midnattsloppet 2020. Via skickar också mail till dig som är anmäld om vi har ny information som rör ditt deltagande.

 • 5. Keep running

  Just nu kan det vara lite svårare att hålla i gång med träningen, hitta motivationen och orken. Samtidigt är det som mest viktigt att underhålla träningen så att vi kan stärka immunförsvaret och fylla energinivåerna. Fysisk aktivitet gör stor skillnad för det fysiska och psykiska välmående.

  Vi på Midnattsloppet vill uppmuntra till rörelse och inspirera fler. Därför har vi på Midnattsloppets facebook skapat träningsgruppen Keep Running. Vi kommer att fylla gruppen med veckovisa utmaningar, tävlingar, tips och träningsprogram. Träningsgruppen är öppen för alla, nybörjare som van löpare, det är såklart helt gratis. Var gärna med du också, få ny energi och var med och peppa en medlöpare.