Midnattsloppet angående coronaviruset

Just nu på Midnattsloppet

Med anledning av Covid19 och den kris vi befinner var det under 2020 inte möjligt att genomföra Midnattsloppet våra ordinarie orter utan vi ställde om till det virtuella loppet Midnattsloppet Sverige – Spring där du är, och flyttade Midnattsloppsfesten hem till våra löpare. Inför 2021 gör vi vårt yttersta för att Midnattsloppet ska kunna genomföras på ett säkert sätt samtidigt som läget fortfarande är väldigt ovisst. På den här sidan, via vårt nyhetsbrev och våra sociala kanaler Facebook och Instagram, uppdaterar vi ny information så fort vi vet mer.

Midnattsloppet arrangerar Stockholm Bästa 

 • Nytt lopp 2021

  Äntligen kan vi presentera en riktigt glädjande löparnyhet! Midnattsloppet arrangerar i samarbete med Runner’s World ett helt nytt löplopp, Stockholms Bästa 2021! Förresten, sa vi ett lopp? Vi menar egentligen 1 loppserie – 8 lopp, 8 banor, 8 distanser.
   
  Stockholms Bästa är loppserien där du kan utmana dig själv, din granne, släkting eller kollega. Tävlingen är uppdelad på åtta lopp och du väljer själv hur du vill delta. Vinn pris i allt från bästa tid till bästa löparbild, i flera olika tävlingsklasser. Stockholms Bästa pedagog till exempel. Eller Stockholms Bästa på 5,9 km.

  Stockholms Bästa har de senaste banorna, unika distanser i en loppserie där inget lopp är det andra likt. Varje lopp pågår i tio dagar, banorna är exakt uppmätta och har fast tidtagningsutrustning. Du väljer dag och tid som passar dig samt om du vill springa ett, flera eller åtta lopp. Självklart är loppserien anpassad utefter myndigheternas rådande rekommendationer och har en begränsning på max 8 personer/starttid.

  Startavgift:
  1 lopp = 225 kr
  8 lopp = 995 kr 

  Första loppet går av stapeln i februari 2021.

   

      Mer info & anmälan     

Status Midnattsloppet november 2020

 • Uppdaterad info 12 november

  Utifrån den ovisshet som råder har vi inte haft någon ny information att återkomma om då vi fortsatt är drabbade av de restriktioner som gäller för folksamlingar av mer än 50 personer.

  Den 1 november har, sedan många år, varit en tradition då vi öppnar upp för kommande års lopp. Men som läget är nu, kan vi inte öppna ett fysiskt lopp förrän restriktionerna lättas och vi vet att loppet kommer att kunna genomföras på ett säkert sätt. Fram till dess kommer vi fortsätta att jobba stenhårt och göra ALLT vi kan för att ni löpare ska kunna delta i 40-års jubileet av Midnattsloppet Stockholm den 14 augusti 2021 eller något av de andra loppen i Göteborg. Malmö och Helsingfors. 

  Som ni säkert förstår är det många stora frågetecken som vi brottas med men dessvärre ligger inte alla beslut i våra händer och vi har därför en tät dialog med branschen, politiker och myndigheter. Så håll nu tummarna och ha gärna fortsatt koll i våra sociala kanaler Facebook, Instagram och nyhetsbrev där vi uppdaterar så snart vi vet mer!

  Ny motivation medan du längtar efter nya lopp

  Vi förstår att det är många som längtar efter nya lopp för att sätta nya mål och hitta ny motivation. Vi längtar lika mycket och vi hoppas verkligen att kunna ses på startlinjen snart igen. Medan du väntar; fortsätt att springa, träna och håll tempot uppe. Gå gärna med i vår Facebook-grupp Keep Running och få ny motivation samtidigt som du motiverar andra. Tillsammans gör vi träningen roligare och ser till att den faktiskt blir av. 
   
   

  Adidas tackar för 6 fina år med Midnattsloppet

  2014 klev Adidas på som en ny huvudsponsor till Midnattsloppet och ett 6-års avtal skrevs. Med Adidas har vi fortsatt att utveckla deltagartröjan som en symbol för Midnattsloppet samtidigt som adidas har aktiverat  banaktiviteteter, butiker, fotostationer och speciella löpargrupper i samarbetet med Midnattsloppet. Adidas deklarerade innan att Covid 19 tog över vår vardag att de inte tänkte förlänga sin medverkan i Midnattsloppet och allt i samförstånd med oss på Midnattsloppet. Vi tycker givetvis att det är tråkigt men vill tacka för dessa fina och fantastiska år som vi har haft med Adidas.

  Stort tack från oss på Midnattsloppet!

   

Midnattsloppet ställer om 

 • Uppdaterad info 1 juni

  Midnattsloppet ställer om 

  Nu kommer årets löpfest hem till dig, precis där du är. I år ställer vi om för att tillsammans genomföra Midnattsloppet mellan den 15 och 23 augusti.
  Skruva upp volymen i dina lurar, känn stämningen och spring 5 eller 10 km på dina egna gator. Klicka vidare på knappen nedan och ta del av all info om Midnattsloppet Sverige.

   

  Därför ställer Midnattsloppet om

  2020 blir ett annorlunda år på många sätt. Vi har hoppats in i det sista att det ska gå att genomföra Midnattsloppet som tänkt men nu kan vi inte vänta längre ifall nya beslut kommer. Midnattsloppets uppgift är att sprida löparglädje och bidra till folkhälsan och det tänker vi fortsätta med. Vi har jobbet stenhårt med att hitta en lösning som utifrån situationen är den bästa tänkbara och vi känner verkligen att vi har lyckats hitta ett sätt där ni alla får uppleva Midnattsloppet – fast från där du är. Vi ställer om för att Midnattsloppet ska överleva den här krisen och för att vi fortsatt ska kunna stötta våra ideella idrottsklubbar. Nu mer än någonsin behöver vi er löpare och det bästa du kan göra nu är att vara med och delta i Midnattsloppet Sverige.

  Alla som redan är anmälda till ”ordinarie” Midnattsloppet 2020 har fått ett mail med olika valmöjligheter och information.

                           All info om Midnattsloppet Sverige             

  Därför arrangerar Midnattsloppet ett virtuellt lopp  

Midnattsloppet fortsätter att pausa anmälan tills vidare

 • Uppdaterad info 29 april

  Hej!
  Jag har fått äran att arrangera Midnattsloppet 44 gånger de senaste 13 åren. Under de åren har vi aldrig behövt flytta loppen än värre ställa in. Extremväder i Helsingfors med regnmängder på ett dygn som motsvarar en hel månads normala nederbörd har vi klarat av. Vindbyar på över 20 meter i sekunden och temperaturer runt 6 – 7 grader har inte heller stoppat oss. Terrorhot och plötsliga banförändringar är inte heller något som rått på oss i vår ambition att få genomföra Nordens roligaste löplopp.

  Vi är en liten organisation med 4 heltidsanställda som jobbar intensivt med att hitta lösningar för hur vi skall kunna genomföra Midnattsloppet 2020 men den här gången kanske vi går bet.

  Med Covid-19 som vår motståndare så står det liv på spel och hälsan går före allt annat. Om inte myndigheterna bedömer det säkert att fysiskt genomföra loppet 2020 så kommer vi att behöva ställa in. Samtidigt behöver vi alla en ljusglimt att se fram emot och en morot att kämpa för. Vi har inte svaren idag men en sak är säker, i någon form kommer Midnattsloppet 2020 att genomföras. Ett genomförande som är så viktigt för motivationen, folkhälsan och Midnattsloppets överlevnad.

  Därför har vi bett er, både som tidigare deltagare och som anmäld till årets lopp, om hjälp i enkät. Vi har fått in mängder av svar och era synpunkter är oerhört viktiga för oss i vårt fortsatta arbete för att hitta en bra lösning.

  Frågeställningarna som vi just nu brottas med är:

  1. Kommer vi att kunna genomföra Midnattsloppet enligt plan.
  2. Kommer vi att behöva flytta loppen längre in på hösten.
  3. Kommer vi att behöva ställa in de planerade loppen och eventuellt erbjuda ”Spring där du är” som ett virtuellt alternativ.
  4. Eller kommer vi att kunna erbjuda en kombination av ovan förslag.

  Vi kommer nu att fortsätta pausa anmälan för Stockholm Göteborg och Malmö ytterligare en tid för att följa utvecklingen kring Covid-19. När vi kommer tillbaka är det med förhoppning att vi kan ge ett svar hur Midnattsloppet kommer att genomföras 2020.

  Det är många frågor just nu och få svar men vi vet att vi kommer att komma stärkta ur detta. Tills vi hörs igen, sköt om er och håll träningen igång.

  Med Vänliga Hälsningar
  Lars Eriksson Svensk, VD Midnattsloppet.