FAQ Midnattsloppet Sverige

På den här sidan hittar du FAQ-alla frågor/svar för Midnattsloppet Sverige 2020. Vi har vi samlat all info du behöver för att anmäla dig/frågor kring anmälan, löparvärd, hämta ut din deltagartröja/medalj, diplom och jubilarer samt tidtagning/resultat . Då virtuella lopp är ett nytt koncept för oss och säkert även för många av er, så kommer vi att uppdatera innehållet löpande så håll gärna utkik här om du vill uppdatera dig med vad som händer.

Anmälan

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

 • Anmälan – så här gör du

  Anmälan till Midnattsloppet Sverige görs  i vår anmälningsportal, där du väljer du klass 10 eller 5 km. Du väljer också storlek på din deltagartröja samt i vilken Stadiumbutik du vill hämta ut din tröja och medalj. (Medaljen är valfri och kan väljas bort vid anmälan.) 

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan och den 31 juli skickar vi ut ett startbevis till dig med information hur du laddar ned appen. Anmäler du dig efter det skickas startbeviset löpande så fort vi hanterat din anmälan.

  OBS! När du hämtar ut din tröja och medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. 

  Till anmälan

 • Är min anmälan registrerad?

  En anmälan registreras direkt i systemet. Dagen efter en anmälan ska du kunna hitta din anmälan i startlistan om din anmälan registrerats korrekt.

  Startlista för Midnattsloppet ” Spring där du är ”

   

 • Ge bort en startplats i present

  Det går alldeles utmärkt att ge bort en startplats. Det gör du genom att köpa en värdekod via vår anmälningssida. 

 • Info till dig som var anmäld före 9/4

  Den 1 juni skickade vi ett mail till alla som var anmälda till ordinarie Midnattsloppet 2020. I mailet har vi gett olika valmöjligheter utifrån tidigare anmälan. Har du inte fått detta mail och var anmäld till  Midnattsloppet Stockholm, Göteborg eller Malmö innan vi stängde anmälan den 9 april, vänligen kontakta info@midnattsloppet.com så skickar vi det till dig.

 • Jag har inte fått mitt startbevis?

  Ditt startbevis skickas ut till din mail efter att din anmälan är genomförd och bekräftad. Hittar du det inte i din inbox så kolla om det hamnat i din skräpost. 

  Kontakta oss info@midnattsloppet.com om du inte hittar Startbeviset i din mail, så hjälper vi dig att få ett nytt.

 • Kan jag anmäla fler samtidigt?

  Ja, du kan anmäla fler deltagare i samma köp. När du har fyllt i alla dina uppgifter och innan du ska bekräfta din anmälan klickar du på ”Lägg till en ny anmälan”. Därefter fyller du i uppgifterna för den du vill anmäla innan du bekräftar och betalar alla anmälningar på en gång. 

   

 • Kan jag delta från ett annat land?

  Du kan delta från andra länder än Sverige. För att få din tröja/medalj hemskickad tillkommer en portokostnad på 90 kr och en ev tullavgift. För att du ska hinna få din tröja till den 15 augusti behöver bokningen vara gjord senast 27 juli.

  OBS!Appen med speaker kommer att vara på svenska, precis som under ordinarie Midnattsloppet. 

 • Kan jag få min tröja/medalj hemskickad?

  Om du inte har möjlighet att ta dig till en av Stadiumbutikerna kan du mot en portoavgift på 60 kr få din tröja/medalj hemskickad. Du väljer detta när du gör din anmälan till loppet. Sista dag att välja hemleverans av tröjan är 1/9 kl 14.00. Det tar ca 3-4 arbetsdagar att skicka tröjan.

 • Löparvärd – ny info/samlingsplats/tid

  Info till dig som i samband med din anmälan valt att springa med en löparvärd den 15 augusti kl 21.30: 

  Din löparvärd ska nu ha kontaktat dig via mail för mötesplats och tid för samling (kl 21.00). Tänk på att vara i god tid före loppet så att du inte missar starten. Har du inte fått mail från din löparvärd, vänligen kontakta info@midnattsloppet.com. 

  Det var ca 1500 st som önskade få springa med en löparvärd och vi har kunnat erbjuda ca 1300 av dessa en löparvärd på en ort i anslutning till er bostad. Runacademy som är med och stöttar oss i detta har gjort ett fantastiskt jobb att skrapa fram ledare på många orter runt om i landet. Våra arrangörsklubbar Hammarby FRI , Mölndals IK, Solvikingarna och Malmö Allmänna Idrottsklubb är också med och bidra med glada löparvärdar i våra större städer. Hoppas verkligen att ni kan få en härlig upplevelse den 15/8 kl 21.30.

  Sista dag att anmäla att springa med en löparvärd var den 30 juli. 

 • När är sista anmälningsdag

  Anmälan är så länge du hinner hämta din tröja i vald Stadium-butik den 6/9 och senast kl 18.00. 

 • Så får du ditt startbevis

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan och den 31 juli skickar vi ut ett startbevis till dig med information hur du laddar ned appen. Startbeviset skickas till den adress du uppgav vid anmälan. Anmäler du dig efter det skickas startbeviset löpande så fort vi hanterat din anmälan.

 • Startavgift och vad som ingår

  Förutom att du får en helt unik Midnattsloppsupplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valfri och kan vid anmälan väljas bort.
  Startavgift 5 och 10 km: 275 kr.

Appen

 • Använda fler appar parallellt?

  För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).

   Ljudupplevelser och tidtagning bygger på att ni använder vår app och om ni mjutar ljudet i Midnattsloppet-appen missar du röstindikationen med dina km-angivelser och när du gått i mål. 

   

 • Följa en löpare/låt någon följa ditt lopp

  Du kan antingen följa en löpare via appen eller via startlistan här på hemsidan. 

  För att följa en löpare via appen:
  För att följa en löpare laddar du ned Midnattsloppet appen via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”. Du behöver inte logga in på appen om du själv inte deltar i loppet och bara vill följa en löpare. 

  1. Gå till ”Resultat och Favoriter”.
  2. Sök deltagaren via efternamn eller startnummer.
  3. Favoritmarkera deltagaren genom att tryck på plus-ikonen bredvid dennes namn. 
  4. När du får frågan om att ”tillåta push notiser” klickar du på godkänn om du vill få notis om när dina favoriter startar, efter halva sträckan samt vid målgång. 

  För att följa en löpare via midnattsloppet.com/resultatsidan
  1. Gå till ”Resultat och Favoriter”.
  2. Sök deltagaren via efternamn eller startnummer.
  3. Favoritmarkera deltagaren genom att tryck på plus-ikonen bredvid dennes namn. 

 • Hur du laddar hem appen

  Appen laddar du hem till din mobil via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”.

  Tänk på: För att du skall kunna använda appen behöver du för som har IPHONE har operativsystemet IOS11 eller senare. För dig med Android gäller Android 7. 

   

 • Hur tar jag del av ljudupplevelserna?

  Se till så att du har läst igenom checklistan ”att tänka på för att tidtagning/ljudfiler ska fungera” som står här på hemsidan och i ditt startbevis.

  För att kunna lyssna utan störningar måste ljudfilerna ha laddats ner innan loppet.  Du gör detta på följande sida i appen: ”Mitt lopp/logga in –> ”ljudupplevelser/ladda ned”.  Vi föreslår att du använder WIFI- uppkoppling när du laddar ner.

  För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).

   

   

 • Kan jag muta ljudet?

  Ja, det kan du men var då extra observant på att hålla koll på hur långt du sprungit genom deltagarappen. Ljudupplevelser och tidtagning bygger på att du använder vår app och om du mutar ljudet i Midnattsloppet-appen missar du röstindikationen med dina km-angivelser och när du gått i mål. 

 • Kan jag springa på ett löpband?

  Nej, det är inget vi rekommenderar. Appen kommer inte fungera då den använder GPS – positionering.

 • När har jag gått i mål?

  Har du hörlurarna i kommer du få en ”målsignal”, i annat fall behöver du hålla koll på distansen i deltagarappen. Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Så loggar du in på appen

  1. Ladda hem appen via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”.

  2. Du loggar in med ditt efternamn och registrerings ID. Dina inlogningsuppgifter hittar du i ditt startbevis. OBS! Använd det nya startbeviset med ny inloggning som skickas ut mellan kl 20.00 21/8 och 09.00 22/8. 

  3. Välj ”mitt lopp”—> logga in.

 • Så startar du loppet

  För att springa loppet klickar på Start Tracking”  i appen och en 10 sek nedräkning.  OBS! Du kan bara klicka på Starta Tracking en gång, när du gjort det går loppet igång. 

  Under loppet får du en röstindikation när du passerar dina km-angivelser och musik utefter ett dynamiskt tempo.

 • Uppsnack, uppvärmning och förpepp

  Uppsnack:
  Ta del av uppsnacket med bl a intervjuer med artisten Mariette, information inför loppet, kuriosa om Midnattsloppet och allt du behöver känna till inför årets stora löparfest! Uppsnacket kommer att läggas in i appen före loppet men redan nu kan du lyssna på det via hemsidan. OBS! Vid uppsnack och uppvärmning måste appen vara igång i förgrunden…
  LYSSNA PÅ UPPSNACKET

  Uppvärmning:
  Runacademy ger dig en ca 4 min lång uppvärmning inför loppet. Tips är att du startar den 10-15 min innan du startar loppet i appen.

  Förpepp
  Vad vore Midnattsloppet utan allsång med ”Just idag är jag stark” och löpareden? Så känn in stämningen och föreställ dig tusentals andra orangeklädda löpare runt omkring dig när du nu sjunger ut i allsången och räcker armarna mot skyn i Midnattsloppets egna löpared. Sen är det bara att klicka på ”Starta Tracking” och ge dig av i ditt Midnattsloppet Sverige. 

  När du klickar på Starta Tracking går nedräkningen igång , den är 10 sekunder lång. 

   

Så hämtar du ut din tröja/medalj

 • Kan jag byta tröjstorlek?

  I år sker utdelning lite annorlunda till då vi tillsammans med Stadium har utökat med många fler butiker i landet där man kan hämta sin tröja. Det gör att vi inte har något lager i någon av butikerna utan de tröjor som är beställda skickas till respektive butik.

  Har du råkat boka fel tröjstorlek så vill vi självklart försöka hjälpa dig att byta och det kan du göra via ett mail till oss på info@midnattsloppet.com senast den 24 juli. Därefter packas alla tröjor och skickas ut till butik. Obs: Det kan finnas en möjlighet att byta i butik om du bokat fel storlek eller fel vid dam/herr och då är det de vanligare storlekarna som kan bytas till dvs dam/herr S-L, MEN det är inget vi kan lova. Fråga därför om byte i den Stadium-butik du ska hämta i. 

 • Kan någon annan hämta min tröja/medalj?

  Har du inte möjlighet att hämta själv går det bra att skicka någon annan. Den personen behöver kunna visa upp ditt startbevis för att få ut din deltagartröja.

 • När kan jag hämta min tröja/medalj?

  Du kan hämta din deltagartröja/medalj i din Stadiumbutik mellan den 3 aug –6 sept. Tänk på att anmäla dig i tid då storlekar kan ta slut. För att undvika trängsel i butik ber vi dig hämta din tröja i god tid före loppet.

   

 • Så hämtar du ut din tröja/medalj

  Alla som anmält sig till Midnattsloppet Sverige hämtar sin tröja/medalj i den Stadiumbutik man angett i samband med anmälan. Totalt finns 79 st butiker att välja att hämta ut din tröja i, vilka det är hittar du info om i anmälan.  Deltagartröjan/medaljen kan du sedan hämta i din valda Stadiumbutik mellan den 3 aug-6 sept.

  OBS! När du hämtar ut din tröja/medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. All utdelning sker i Stadiums sko-avdelning. 

Tidtagning och resultat

 • Finns det någon maxtid?

  Nej, men loppet är anpassat utefter att du springer/lufsar i max 90 min. 

 • Hur får jag min tid?

  Tidtagningen börjar när du tryckt på ”Starta Tracking” och nedräkningen kommit till 0. Nedräkningen är 10 sek. 

  Du kan följa distansen via appen samt att du får info i dina hörlurar när du passerar dina km-markeringar och när du går i mål. En pushnotis kommer skickas till dig (om du tillåter appen att skicka push notiser) och alla du följer vid följande punkter: 1. När har startat, 2. När du nått halva vägen. 3. När du gått i mål.

  Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Registrera resultat manuellt

  Du som vill registrera din tid manuellt kan göra det via vår resultatsida. Sök upp ditt namn i resultatlistan och logga in där genom att klicka på ditt namn och sen den gröna knappen ”logga in för manuell tidsregistrering”. Inloggningsuppgifterna är samma som till appen och du hittar dem på ditt startbevis.

  Här reggar du ditt resultat.

 • Resultat

  Resultaten sparas som vanligt efter genomfört arrangemang till vår resultatdatabas. Efter loppet läggs resultaten upp på vår resultatsida. 

   

Jubilarer och diplom

 • 5-års diplom

  Du som gör ditt femte Midnattslopp får ett jubileumsdiplom hemskickat några veckor efter loppet. Vi bjuder på diplomet som tack för att du varit en viktig del av Midnattsloppsfesten i fem år!

 • Diplom

  Alla som genomfört Midnattsloppet Sverige kommer efter 14 dagar att kunna ladda ned ett digitalt diplom och printa ut hemma. Diplomet hittar du då i “Resultatarkivet”. Det går även bra att  beställa ett diplom i samband med anmälan mot en kostnad och få det hemskickat, ca 21 dagar efter loppets avslutande. 

 • Jubilarer

  Är du en av dem som har satt färg på Midnattsloppet under många år? Då vill vi såklart hylla dig lite extra.

  Du som gör ditt 10:e,15:e, 20:e, 25:e, 30:e eller 35:e lopp kommer att få din medalj eller ditt specialpris hemskickat till dig några veckor efter genomfört lopp.

   

Ändringar i anmälan

 • Kan jag byta Stadiumbutik?

  Om du vill ändra utdelningsbutik så går det bra att göra fram till den 24 juli. Kontakta då info@midnattsloppet.com så hjälper vi dig med din ändring.

 • Överlåtelse av startplats

  Om du vill överlåta din anmälan så går det bra mot ett tillägg på 100 kr. Fram till den 24 juli går det också att ändra tröjstorlek och Stadiumbutik på den person som tar över din anmälan. Efter det så kommer den person som tar över din anmälan att hämta i din valda Stadiumbutik och springa i den storlek som du har valt. Kontakta info@midnattsloppet.com för mer information om hur du går tillväga för att byta.