FAQ Midnattsloppet Sverige

På den här sidan hittar du FAQ-alla frågor/svar för Midnattsloppet Sverige 2020. Vi har vi samlat all info du behöver för att anmäla dig/frågor kring anmälan, löparvärd, hämta ut din deltagartröja/medalj, diplom och jubilarer samt tidtagning/resultat . Då virtuella lopp är ett nytt koncept för oss och säkert även för många av er, så kommer vi att uppdatera innehållet löpande så håll gärna utkik här om du vill uppdatera dig med vad som händer.

Anmälan

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

 • Anmälan – så här gör du

  Anmälan till Midnattsloppet Sverige görs  i vår anmälningsportal, där du väljer du klass 10 eller 5 km. Du väljer också storlek på din deltagartröja samt i vilken Stadiumbutik du vill hämta ut din tröja och medalj. (Medaljen är valfri och kan väljas bort vid anmälan.) 

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan och den 31 juli skickar vi ut ett startbevis till dig med information hur du laddar ned appen. Anmäler du dig efter det skickas startbeviset löpande så fort vi hanterat din anmälan.

  OBS! När du hämtar ut din tröja och medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. 

  Till anmälan

 • Är min anmälan registrerad?

  En anmälan registreras direkt i systemet. Dagen efter en anmälan ska du kunna hitta din anmälan i startlistan om din anmälan registrerats korrekt.

  Startlista för Midnattsloppet ” Spring där du är ”

   

 • Ge bort en startplats i present

  Det går alldeles utmärkt att ge bort en startplats. Det gör du genom att köpa en värdekod via vår anmälningssida. 

 • Info till dig som var anmäld före 9/4

  Den 1 juni skickade vi ett mail till alla som var anmälda till ordinarie Midnattsloppet 2020. I mailet har vi gett olika valmöjligheter utifrån tidigare anmälan. Har du inte fått detta mail och var anmäld till  Midnattsloppet Stockholm, Göteborg eller Malmö innan vi stängde anmälan den 9 april, vänligen kontakta info@midnattsloppet.com så skickar vi det till dig.

 • Jag har inte fått mitt startbevis?

  Ditt startbevis skickas ut den 31 juli  till den mejladress du angav vid anmälan. Hittar du det inte i din inbox så kolla om det hamnat i din skräpost. 

  Kontakta oss info@midnattsloppet.com om du inte hittar Startbeviset i din mail efter den 31 juli, så hjälper vi dig att få ett nytt.

 • Kan jag anmäla fler samtidigt?

  Ja, du kan anmäla fler deltagare i samma köp. När du har fyllt i alla dina uppgifter och innan du ska bekräfta din anmälan klickar du på ”Lägg till en ny anmälan”. Därefter fyller du i uppgifterna för den du vill anmäla innan du bekräftar och betalar alla anmälningar på en gång. 

   

 • Kan jag delta från ett annat land?

  Du kan delta från andra länder än Sverige. För att få din tröja/medalj hemskickad tillkommer en portokostnad på 90 kr och en ev tullavgift. För att du ska hinna få din tröja till den 15 augusti behöver bokningen vara gjord senast 27 juli.

  OBS!Appen med speaker kommer att vara på svenska, precis som under ordinarie Midnattsloppet. 

 • Kan jag få min tröja/medalj hemskickad?

  Om du inte har möjlighet att ta dig till en av Stadiumbutikerna kan du mot en portoavgift på 60 kr få din tröja/medalj hemskickad. Du väljer detta när du gör din anmälan till loppet. Vi börjar skicka de första tröjorna från den 31 juli. 

  Tänk på att boka i god tid, för att du ska hinna få din tröja före 15/8 måste din bokning vara gjord senast den 5/8. 

 • När är sista anmälningsdag

  Anmälan är öppen så länge vi har tröjor kvar, utifrån det är den 15 augusti sista anmälningsdag men kan då även bli tidigare. Tänk på att boka i tid då storlekar kan ta slut och så att du hinner hämta ut din tröja i god tid före den 15 augusti. 

 • Så får du ditt startbevis

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan och den 31 juli skickar vi ut ett startbevis till dig med information hur du laddar ned appen. Startbeviset skickas till den adress du uppgav vid anmälan. Anmäler du dig efter det skickas startbeviset löpande så fort vi hanterat din anmälan.

 • Startavgift och vad som ingår

  Förutom att du får en helt unik Midnattsloppsupplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valfri och kan vid anmälan väljas bort.
  Startavgift 5 och 10 km: 275 kr.

Spring med en löparvärd

 • Hur anmäler jag att springa med en löparvärd?

  När du anmäler dig kan du välja att fylla i att du vill springa i mindre grupp som leds av en löparvärd. Gruppens storlek följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer på max antal personer. Du fyller också i vilken tid du uppskattar att du springer på 5 eller 10 km. Fram till den 30 juli kan du välja “Springa med löparvärd från Midnattsloppet”.

 • Hur fungerar det att springa med en löparvärd?

  Vill du springa med en löparvärd så anger du det i samband med din anmälan så ser vi till att efter bästa förmåga matcha dig med personer i din närhet och en löparvärd. Din löparvärd ansvarar för den bansträckning ni skall springa. Hen kommer att ta kontakt med gruppen om samlingstid och plats. Glöm inte lurarna så att du också hör musiken och festen när du springer.

  Beroende på antal och tempo kommer löparvärden springa med eller hålla sig runt start och mål för att kunna hålla koll på så många som möjligt. I den senare varianten kommer löparvärden rigga en banan på 2,5 km som är tydligt uppmärkt och som ni testar innan loppet.

Så hämtar du ut din tröja/medalj

 • Kan någon annan hämta min tröja/medalj?

  Har du inte möjlighet att hämta själv går det bra att skicka någon annan. Den personen behöver kunna visa upp ditt startbevis för att få ut din deltagartröja.

 • När kan jag hämta min tröja/medalj?

  Du kan hämta din deltagartröja/medalj i din Stadiumbutik mellan den 8–23 aug. Tänk på att anmäla dig i tid då storlekar kan ta slut. För att undvika trängsel i butik ber vi dig hämta din tröja i god tid före loppet.

 • Så hämtar du ut din tröja/medalj

  Alla som anmält sig till Midnattsloppet Sverige hämtar sin tröja/medalj i den Stadiumbutik man angett i samband med anmälan. Totalt finns 79 st butiker att välja att hämta ut din tröja i, vilka det är hitta info om i anmälan.  Deltagartröjan/medaljen kan du sedan hämta i din valda Stadiumbutik mellan den 8–23 aug.

  OBS! När du hämtar ut din tröja/medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. All utdelning sker i Stadiums sko-avdelning. 

Tidtagning och resultat

 • Hur får jag min tid?

  Tidtagningen börjar när du trycker på “Start” i appen och du kan sedan följa distansen via appen samt att du får information i dina hörlurar när du passerar din kilometer-markeringar och när du går i mål. Tiden registreras sen i vår databas och sparas som din tid för 2020.

Jubilarer och diplom

 • 5-års diplom

  Du som gör ditt femte Midnattslopp får ett jubileumsdiplom hemskickat några veckor efter loppet. Vi bjuder på diplomet som tack för att du varit en viktig del av Midnattsloppsfesten i fem år!

 • Diplom

  Alla som genomfört Midnattsloppet Sverige kommer efter 14 dagar att kunna ladda ned ett digitalt diplom och printa ut hemma. Diplomet hittar du då i “Resultatarkivet”. Det går även bra att  beställa ett diplom i samband med anmälan mot en kostnad och få det hemskickat.  

 • Jubilarer

  Är du en av dem som har satt färg på Midnattsloppet under många år? Då vill vi såklart hylla dig lite extra.

  Om du är en av dem som gör ditt 10:e  eller 15:e lopp så är du berättigad en jubileumsmedalj och den skickar vi hem till dig några veckor efter genomfört lopp.. 

  Är du en av dem som gör ditt 20:e eller 30:e Midnattslopp så kommer det ett specialpris med posten under hösten.

Ändringar i anmälan

 • Kan jag byta Stadiumbutik?

  Om du vill ändra utdelningsbutik så går det bra att göra fram till den 24 juli. Kontakta då info@midnattsloppet.com så hjälper vi dig med din ändring.

 • Kan jag byta tröjstorlek?

  I år sker utdelning lite annorlunda till då vi tillsammans med Stadium har utökat med många fler butiker i landet där man kan hämta sin tröja. Det gör att vi inte har något lager i någon av butikerna utan de tröjor som är beställda skickas till respektive butik.

  Har du råkat boka fel tröjstorlek så vill vi självklart försöka hjälpa dig att byta och det kan du göra via ett mail till oss på info@midnattsloppet.com senast den 24 juli. Därefter packas alla tröjor och skickas ut till butik. Obs: Det kan finnas en möjlighet att byta i butik om du verkligen bokat helt fel storlek eller fel vid dam/herr MEN det är inget vi kan lova.

   

 • Överlåtelse av startplats

  Om du vill överlåta din anmälan så går det bra mot ett tillägg på 100 kr. Fram till den 24 juli går det också att ändra tröjstorlek och Stadiumbutik på den person som tar över din anmälan. Efter det så kommer den person som tar över din anmälan att hämta i din valda Stadiumbutik och springa i den storlek som du har valt. Kontakta info@midnattsloppet.com för mer information om hur du går tillväga för att byta.