FAQ digitala Midnattsloppet

På den här sidan hittar du FAQ-alla frågor/svar för Digitala Midnattsloppet 2021. Vi har vi samlat all info du behöver för att anmäla dig/frågor kring anmälan, löparvärd, hämta ut din deltagartröja/medalj, diplom och jubilarer samt tidtagning/resultat . Då virtuella lopp är ett nytt koncept för oss och säkert även för många av er, så kommer vi att uppdatera innehållet löpande så håll gärna utkik här om du vill uppdatera dig med vad som händer.

#IN I KAKLET

Hur laddar man bäst? Med pasta. Har du andra frågor om loppet? Här får du svar!

Anmälan

Tidtagning & Resultat

 • Finns det någon maxtid?

  Nej, men loppet är anpassat utefter att du springer/lufsar i max 90 min.

 • Hur får jag min tid?

  Tidtagningen börjar när du tryckt på ”Starta Tracking” och nedräkningen kommit till 0. Nedräkningen är 10 sek.

  Du kan följa distansen via appen samt att du får info i dina hörlurar när du passerar dina km-markeringar och när du går i mål. En pushnotis kommer skickas till dig (om du tillåter appen att skicka push notiser) och alla du följer vid följande punkter: 1. När har startat, 2. När du nått halva vägen. 3. När du gått i mål.

  Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Registrera resultat manuellt

  Du som vill registrera din tid manuellt kan göra det via vår resultatsida. Sök upp ditt namn i resultatlistan och logga in där genom att klicka på ditt namn och sen den gröna knappen ”logga in för manuell tidsregistrering”. Inloggningsuppgifterna är samma som till appen och du hittar dem på ditt startbevis.

  Här reggar du ditt resultat.

 • Resultat

  Resultaten sparas som vanligt efter genomfört arrangemang till vår resultatdatabas. Efter loppet läggs resultaten upp på vår resultatsida.

Tröjan & Medaljen

 • Årets tröja

  När pandemin slog till hade vi fyllt upp lagret med 45 000 Midnattsloppströjor, precis som vi brukar. När vi tvingades ställa om till ett digitalt lopp fick vi ca 25 000 tröjor kvar på hyllan. Hur gör vi nu? Jo! Vi återbrukar dem under 2021 års digitala lopp för att spara på resurser! Då är vi alla med och bidrar till något bra, och alla får en återbrukad tröja som man kan vara stolt över. Det öppnar också upp för ett regnbågsfärgat lopp där man springer i vilken Midnattsloppströja man vill. Vi vet att många av er redan har en eller flera tröjor så i år uppmanar vi er att leta fram just er älsklingströja i garderoben. Digitala Midnattsloppet 2021 kommer att bli ett färgsprakande lopp med tröjor från ett helt decennium.

  Det innebär att du kommer att få en 2020 års tröja. Vi har därför sänkt årets deltagaravgift med 50 kr till 225:- för 5&10 km, till 145:- för Glada och Lilla och 95:- för Minimil. (2020 var deltagaravgiften 275:-, 195:- och 150:-)

 • Kan jag byta tröjstorlek?

  Ja i mån av tillgång. Det måste dock göras innan den 14 juni då vi packar era tröjor.

 • Kan någon annan hämta min tröja/medalj?

  Har du inte möjlighet att hämta själv går det bra att skicka någon annan. Den personen behöver kunna visa upp ditt startbevis för att få ut din deltagartröja och ev medalj.

 • När kan jag hämta min tröja/medalj?

  Du hämtar din tröja/medalj på vald Stadium butiks skoavdelning mellan den 9-22 augusti under butikens ordinarie öppettider.

 • Så hämtar du ut din tröja/medalj

  Du hämtar din tröja på vald Stadium butiks skoavdelning mellan den 9-29 augusti under butikens ordinarie öppettider. Medaljen hämtas i vald Stadiumbutik mellan 30 och 12 september. OBS! Du behöver ha med dig ditt eller din kompis startbevis att visa upp i samband med utdelningen.

Jubilarer & Diplom

 • 5-års diplom

  Du som gör ditt femte Midnattslopp får ett jubileumsdiplom hemskickat några veckor efter loppet. Vi bjuder på diplomet som tack för att du varit en viktig del av Midnattsloppsfesten i fem år!

 • Diplom

  Alla som genomfört Digitala Midnattsloppet kommer efter 14 dagar att kunna ladda ned ett digitalt diplom och printa ut hemma. Diplomet hittar du då i “Resultatarkivet”. Det går även bra att beställa ett diplom i samband med anmälan mot en kostnad och få det hemskickat, ca 21 dagar efter loppets avslutande.

 • Hur går det med min historik?

  Vi räknar årets upplaga med Digitala Midnattsloppet som ett vanligt år i historiken. Om du t ex ska springa ditt 5:e Midnattslopp i år och genomför Digitala Midnattsloppet kommer du att få ditt 5-års diplom skickat hem till dig efter loppet.

  Alla som deltar i årets Digitala Midnattsloppet får en medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valbar och kan väljas bort vid anmälan.

 • Jubilarer

  Är du en av dem som har satt färg på Midnattsloppet under många år? Då vill vi såklart hylla dig lite extra.

  Du som gör ditt 10:e,15:e, 20:e, 25:e, 30:e eller 35:e lopp kommer att få din medalj eller ditt specialpris hemskickat till dig några veckor efter genomfört lopp.

Midnattslopps-appen

 • Är Midnattslopps-appen uppdaterad?

  Ja, det har vi. Och vi skall dessutom köra ett testlopp för ett antal 100 personer i slutet av våren för att fila på de sista detaljerna och upptäcka de sista ev buggarna.

 • Följa en löpare/låt någon följa ditt lopp

  Du kan antingen följa en löpare via appen eller via startlistan här på hemsidan.

  För att följa en löpare via appen:
  För att följa en löpare laddar du ned Midnattsloppet appen via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”. Du behöver inte logga in på appen om du själv inte deltar i loppet och bara vill följa en löpare.

  1. Gå till ”Resultat och Favoriter”.
  2. Sök deltagaren via efternamn eller startnummer.
  3. Favoritmarkera deltagaren genom att tryck på plus-ikonen bredvid dennes namn.
  4. När du får frågan om att ”tillåta push notiser” klickar du på godkänn om du vill få notis om när dina favoriter startar, efter halva sträckan samt vid målgång.

  För att följa en löpare via midnattsloppet.com/resultatsidan
  1. Gå till ”Resultat och Favoriter”.
  2. Sök deltagaren via efternamn eller startnummer.
  3. Favoritmarkera deltagaren genom att tryck på plus-ikonen bredvid dennes namn.

 • Går det att använda fler appar parallellt?

  Med erfarenheten från förra året rekommenderar vi dig att enbart använda vår app under loppet. För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).

  Ljudupplevelser och tidtagning bygger på att ni använder vår app och om ni mjutar ljudet i Midnattsloppet-appen missar du röstindikationen med dina km-angivelser och när du gått i mål.

 • Hur du laddar hem appen

  Appen laddar du hem till din mobil via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”.

  Tänk på: För att du skall kunna använda appen behöver du för som har IPHONE har operativsystemet IOS11 eller senare. För dig med Android gäller Android 7.

 • Hur tar jag del av ljudupplevelserna?

  Se till så att du har läst igenom checklistan ”att tänka på för att tidtagning/ljudfiler ska fungera” som står här på hemsidan och i ditt startbevis.

  För att kunna lyssna utan störningar måste ljudfilerna ha laddats ner innan loppet. Du gör detta på följande sida i appen: ”Mitt lopp/logga in –> ”ljudupplevelser/ladda ned”. Vi föreslår att du använder WIFI- uppkoppling när du laddar ner.

  För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).

 • Kan jag muta ljudet?

  Ja, det kan du men var då extra observant på att hålla koll på hur långt du sprungit genom deltagarappen. Ljudupplevelser och tidtagning bygger på att du använder vår app och om du mutar ljudet i Midnattsloppet-appen missar du röstindikationen med dina km-angivelser och när du gått i mål.

 • Kan jag springa på ett löpband?

  Nej, det är inget vi rekommenderar. Appen kommer inte fungera då den använder GPS – positionering.

 • När har jag gått i mål?

  Har du hörlurarna i kommer du få en ”målsignal”, i annat fall behöver du hålla koll på distansen i deltagarappen. Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Så loggar du in på appen

  1. Ladda hem appen via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”.
  2. Du loggar in med ditt efternamn och registrerings ID. Dina inlogningsuppgifter hittar du i ditt startbevis.
  3. Välj ”mitt lopp”—> logga in.
 • Så startar du loppet

  För att springa loppet klickar på ”Start Tracking” i appen och en 10 sek nedräkning.

 • Uppsnack, uppvärmning och förpepp

  Uppsnack:
  Ta del av uppsnacket med bl a intervjuer med artister, information inför loppet, kuriosa om Midnattsloppet och allt du behöver känna till inför årets stora löparfest!

  Uppvärmning:
  Runacademy ger dig en ca 4 min lång uppvärmning inför loppet. Tips är att du startar den 10-15 min innan du startar loppet i appen.

  Förpepp:
  Vad vore Midnattsloppet utan allsång med ”Just idag är jag stark” och löpareden? Så känn in stämningen och föreställ dig tusentals andra löpare runt omkring dig när du nu sjunger ut i allsången och räcker armarna mot skyn i Midnattsloppets egna löpared. Sen är det bara att klicka på ”Starta Tracking” och ge dig av i ditt Digitala Midnattsloppet.

  När du klickar på Starta Tracking går nedräkningen igång , den är 10 sekunder lång.

Huvudpartner