tips om träning, mat, hälsa, skador och kläder för våra löpare

Tillsammans med Stadium, Runacademy och Access Rehab ger vi dig tips för nybörjare, 5 km och 10 km så att du ska få bästa förutsättningar inför Midnattsloppet. Tipsen, råden och programmen är anpassade för olika typer av löpare.

Löpning nybörjare

Tillsammans med Runacademy ger vi svar på de vanligaste frågorna till dig som vill komma igång med löpningen! Med våra tips får du hjälp att undvika de vanligaste misstagen man kan göra när man vill börja springa.

Med en god start kan du sikta dig in på att nå dina målsättningar, ha riktigt kul på vägen och som belöning njuta av ett fantastiskt Midnattslopp med en härligt stämningsfull målgång!

Våra tips för nybörjare

Springa 5 km

Har du som mål att klara av 5 km på Midnattsloppet? Tillsammans med Runacademy ger vi svar på de vanligaste frågorna till dig som har målet att springa 5 km under Midnattsloppet.

Med hjälp av våra tips kan du själv lägga upp din träning enligt dina egna målsättningar, eller så kan du följa ett av de träningsprogram Runacademy tagit fram.

Det viktigaste är att du får den hjälp du behöver och kan göra ditt bästa lopp.  Kom ihåg att även i träningen ha kul på vägen och som belöning njuta av ett fantastiskt Midnattslopp!

Våra tips för att klara 5 km 

Springa en mil

Har du som mål att klara av hela milen? Tillsammans med Runacademy ger vi svar på de vanligaste frågorna till dig som har målet att springa en mil under Midnattsloppet.

Med hjälp av våra tips kan du själv lägga upp din träning enligt dina egna målsättningar, eller så kan du följa ett av de träningsprogram Runacademy tagit fram.

Det viktigaste är att du får den hjälp du behöver och kan göra ditt bästa lopp.  Kom ihåg att även i träningen ha kul på vägen och som belöning njuta av ett fantastiskt Midnattslopp!

Våra tips för att klara milen

Hälsa, mat och träning

Vad du äter och hur du äter kan påverka hur du presterar i samband med träning och lopp och ofta fastnar man i invanda mönster och tankebanor. Hitta ny inspiration och tips kring träning och kost.

Våra artiklar om kost och hälsa

ACCESS REHAB GER TIPS OCH RÅD OM Löparskador

För många är löpträning relaterat med skador, men det behöver inte vara så. De flesta löparskadorna är relaterade till överbelastning som en följd av för mycket träning, så glöm inte att lyssna på din kropp. Läs om hur du kan förebygga och behandla dina löparskador så att du kan uppleva Midnattsloppet utan att behöva ha ont.

Våra artiklar om löparskador

Löparkläder

Spelar det någon roll vad man har på sig när man springer? Vill man fokusera på löpningen är det bra att ha funktionella träningskläder och det gör ju inget om det är snygga också, precis som vi tycker att vår funktionströja är som du får när du springer Midnattsloppet. Här hittar du lite tips om just träningskläder.

Våra artiklar om löparkläder

Vill du få mer tips av Runacademy på hur du kommer igång med löpningen?

Just nu får du som springer Midnattsloppet 50 % rabatt på Runacademys medlemssida. På deras medlemssida hittar du träningsprogram, en träningsbank med massa olika pass samt många fler tips och råd. För att få rabatten använder du rabattkod: Midnattsloppet . Här kan du läsa mer om hur du blir medlem.

Bli medlem på runacademy.se

Vi kan även tipsa dig om att Runacademy även har löpargrupper på över 60 orter i hela Sverige som startar i september. Perfekt om du behöver en extra motivationshöjare efter årets Midnattslopp.

Huvudpartner