Så deltar du i loppet

På den här sidan har vi samlat all info du behöver för att delta i Midnattsloppet Sverige – Spring där du är. Då virtuella lopp är ett nytt koncept för oss och säkert även för många av er, så kommer vi att uppdatera innehållet löpande så håll gärna utkik på denna sida om du vill uppdatera dig med vad som händer.

 

Så här gör du för att delta

För att delta i Midnattsloppet Sverige gör du en anmälan precis som vanligt här på vår hemsida. Den 31 juli kommer du att få ditt startbevis och information om hur du laddar ned appen. 

I appen kommer det att finnas en trackingfunktion och tidtagning. Det kommer också att finnas en dynamisk ljudfil som aktiveras längs olika ställen under loppet såsom körer, sambadunk och andra överraskningar. Innan loppet kan du aktivera uppsnacket så du får ta del av den gemensamma löpareden, allsång, nedräkning och startskott. Under loppet kommer musik och ljudupplevelser varvas med tystnad precis som under ett vanligt Midnattslopp. Du kommer även att få en röstindikation när du passerar dina kilometermarkeringar. 

 

Anmäl dig till Midnattsloppet Sverige 

Bana och loppkarta

Du väljer själv din egen bana utefter valda 5 eller 10 km. Tänk på att välja en sträcka som är upplyst eller använd en pannlampa, om du vill delta i den gemensamma starten 21.30 den 15/8. Vid den tidpunkten är det mörkt i stora delar av landet. 

Testspring din bana

Vi vet av erfarenhet att GPS’trackning kan diffa mellan olika appar så det är bra om du testar just vår app (finns att ladda ned från ditt startbevis som du får i slutet av juli) och testspring din bana så att du känner dig säker på din bansträckning. 

Vi håller på att se över en möjlighet att testa appen på din bana med ett gemensamt testlopp. Detta för att du ska få möjlighet att vid ett tillfälle mäta så att din tänkta sträcka stämmer med just vår app. Mer information om det kommer till dig som anmäld samt här på hemsidan. 

Tänk på att ljudupplevelser och tidtagning bygger på att ni använder vår app. Självklart kan ni använda andra trackingappar parallellt. 

Tidtagning och resultat

Under FAQ Midnattsloppet Sverige  kommer vi att uppdatera mer information med svar på de vanligaste frågorna gällande tidtagning och resultat: 

Snabbinformation om tidtagning och resultat:

 • Hur får jag min tid?

  Tidtagningen börjar när du trycker på “Start” i appen och du kan sedan följa distansen via appen samt att du får information i dina hörlurar när du passerar din kilometer-markeringar och när du går i mål. Tiden registreras sen i vår databas och sparas som din tid för 2020.

Hur går det med min historik?

Vi räknar årets upplaga med Midnattsloppet Sverige som ett vanligt år i historiken. Om du t ex ska springa ditt 5:e Midnattslopp i år och genomför Midnattsloppet Sverige kommer du att få ditt 5-års diplom skickat hem till dig efter loppet.

Alla som deltar i årets virtuella lopp, Midnattsloppet Sverige får en medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valbar och kan väljas bort vid anmälan. 

Se nedan för info om du vill köpa ett diplom, 5-års diplom och info till alla springer jubileumslopp under Midnattsloppet Sverige 2020.

 • 5-års diplom

  Du som gör ditt femte Midnattslopp får ett jubileumsdiplom hemskickat några veckor efter loppet. Vi bjuder på diplomet som tack för att du varit en viktig del av Midnattsloppsfesten i fem år!

 • Diplom

  Alla som genomfört Midnattsloppet Sverige kommer efter 14 dagar att kunna ladda ned ett digitalt diplom och printa ut hemma. Diplomet hittar du då i “Resultatarkivet”. Det går även bra att  beställa ett diplom i samband med anmälan mot en kostnad och få det hemskickat.  

 • Jubilarer

  Är du en av dem som har satt färg på Midnattsloppet under många år? Då vill vi såklart hylla dig lite extra.

  Om du är en av dem som gör ditt 10:e  eller 15:e lopp så är du berättigad en jubileumsmedalj och den skickar vi hem till dig några veckor efter genomfört lopp.. 

  Är du en av dem som gör ditt 20:e eller 30:e Midnattslopp så kommer det ett specialpris med posten under hösten.

Spring med företaget 

Det är inte lätt att hitta på företagsaktiviteter att göra tillsammans när vi befinner oss mitt i en stor kris där vi ska hålla avstånd till varandra. Samtidigt är det mer än någonsin så viktigt att vi fortsätter att ha en gemenskap och stärka vårt tillsammans. Det är också viktigt nu när många arbetar hemma, att vi undviker stillasittandet och istället underhåller träningen. Med Midnattsloppet Sverige får ert företag en rolig företagsaktivitet att se fram emot efter sommaren. Det blir också ett gemensamt mål där ni kan stärka och motivera varandra till fortsatt träning.  

Skapa era egna företagsgrupper och spring Midnattsloppet Sverige tillsammans mellan den 15-23 augusti. Antingen på distans eller i små grupper. Oavsett är det ett tillfälle att få med hela företaget och kollegor runt om i landet och få känslan av att tillsammans delta i en unik händelse.

Anmäl företaget till loppet 

Nu är företagsanmälan öppen igen och ni kan köpa era startbevis precis som vanligt och skicka ut era värdekoder till era anställda eller de kunder som ni önskar ska delta. För att ni skall vara sökbara i resultatlistan/startlista för samma klubb/företag behöver ni fylla i ert företags- eller föreningsnamn helt rätt i fältet ”Klubb/Företag” i samband med anmälan. Era värdekoder registreras precis som vanligt på ert företag så att ni sen kan få ut er egna deltagarlista.

Många företag har anställda som är spridda i hela landet och kanske inte kan delta i Midnattsloppet i normala fall men i år har ni möjligheten att ge alla chansen att vara med. 

Anmäl företaget till Midnattsloppet Sverige 

 • Så beställer du värdekoder till företaget

  Genom våra värdekoder kan du anmäla många löpare på en och samma gång. Varje värdekod fungerar som en individuell start till loppet och det är först när den är aktiverad som den är kopplad till en person och är aktiv.

  Värdekoden beställer du enkelt via vår företagsanmälan. När betalningen är klar mailas en bekräftelse med dina koder direkt till dig som du sedan kan dela ut till respektive deltagare. Du kan beställa värdekoder för 10 km eller 5 km sträckan. 

  Till företagsanmälan