Så här gör du för att delta

För att delta i Midnattsloppet Sverige gör du en anmälan precis som vanligt här på vår hemsida. Den 31 juli kommer du att få ditt startbevis och information om hur du laddar ned appen. 

I appen kommer det att finnas en trackingfunktion och tidtagning. Det kommer också att finnas en dynamisk ljudfil som aktiveras längs olika ställen under loppet såsom körer, sambadunk och andra överraskningar. Innan loppet kan du aktivera uppsnacket så du får ta del av den gemensamma löpareden, allsång, nedräkning och startskott. Under loppet kommer musik och ljudupplevelser varvas med tystnad precis som under ett vanligt Midnattslopp. Du kommer även att få en röstindikation när du passerar dina kilometermarkeringar. 

 

Anmäl dig till Midnattsloppet Sverige 

All info om Midnattsloppet-appen

Bana och loppkarta

Du väljer själv din egen bana utefter valda 5 eller 10 km. Tänk på att välja en sträcka som är upplyst eller använd en pannlampa, om du vill delta i den gemensamma starten 21.30 den 15/8. Vid den tidpunkten är det mörkt i stora delar av landet. 

Testspring din bana

Vi vet av erfarenhet att GPS’trackning kan diffa mellan olika appar så det är bra att känner dig säker på din bansträckning. När du springer Midnattsloppet Sverige kan det ändå komma att skilja mot den bansträckning du mätt upp så var observant mot distansen i deltagarappen. Sluta därför inte att springa  förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på. Sträckan kommer du att få upplysning om via appens ljud i dina lurar när du springer.

För att LIVE-trackingen ska fungera och kunna skicka över din position och tid så att andra ska kunna följa dig behöver appen ha GPS position tillgänglig 3G/4G. 

Tänk på att ljudupplevelser och tidtagning bygger på att ni använder vår app. Självklart kan ni använda andra trackingappar parallellt. 

Tidtagning och resultat

Under FAQ Midnattsloppet Sverige  kommer vi att uppdatera mer information med svar på de vanligaste frågorna gällande tidtagning och resultat: 

Snabbinformation om tidtagning och resultat:

 • Finns det någon maxtid?

  Nej, men loppet är anpassat utefter att du springer/lufsar i max 90 min. 

 • Hur får jag min tid?

  Tidtagningen börjar när du tryckt på ”Starta Tracking” och nedräkningen kommit till 0. Nedräkningen är 10 sek. 

  Du kan följa distansen via appen samt att du får info i dina hörlurar när du passerar dina km-markeringar och när du går i mål. En pushnotis kommer skickas till dig (om du tillåter appen att skicka push notiser) och alla du följer vid följande punkter: 1. När har startat, 2. När du nått halva vägen. 3. När du gått i mål.

  Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Registrera resultat manuellt

  Du som vill registrera din tid manuellt kan göra det via vår resultatsida. Sök upp ditt namn i resultatlistan och logga in där genom att klicka på ditt namn och sen den gröna knappen ”logga in för manuell tidsregistrering”. Inloggningsuppgifterna är samma som till appen och du hittar dem på ditt startbevis.

  Här reggar du ditt resultat.

 • Resultat

  Resultaten sparas som vanligt efter genomfört arrangemang till vår resultatdatabas. Efter loppet läggs resultaten upp på vår resultatsida. 

   

Hur går det med min historik?

Vi räknar årets upplaga med Midnattsloppet Sverige som ett vanligt år i historiken. Om du t ex ska springa ditt 5:e Midnattslopp i år och genomför Midnattsloppet Sverige kommer du att få ditt 5-års diplom skickat hem till dig efter loppet.

Alla som deltar i årets virtuella lopp, Midnattsloppet Sverige får en medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valbar och kan väljas bort vid anmälan. 

Se nedan för info om du vill köpa ett diplom, 5-års diplom och info till alla springer jubileumslopp under Midnattsloppet Sverige 2020.

 • 5-års diplom

  Du som gör ditt femte Midnattslopp får ett jubileumsdiplom hemskickat några veckor efter loppet. Vi bjuder på diplomet som tack för att du varit en viktig del av Midnattsloppsfesten i fem år!

 • Diplom

  Alla som genomfört Midnattsloppet Sverige kommer efter 14 dagar att kunna ladda ned ett digitalt diplom och printa ut hemma. Diplomet hittar du då i “Resultatarkivet”. Det går även bra att  beställa ett diplom i samband med anmälan mot en kostnad och få det hemskickat, ca 21 dagar efter loppets avslutande. 

 • Jubilarer

  Är du en av dem som har satt färg på Midnattsloppet under många år? Då vill vi såklart hylla dig lite extra.

  Du som gör ditt 10:e,15:e, 20:e, 25:e, 30:e eller 35:e lopp kommer att få din medalj eller ditt specialpris hemskickat till dig några veckor efter genomfört lopp.

   

Spring med företaget 

Det är inte lätt att hitta på företagsaktiviteter att göra tillsammans när vi befinner oss mitt i en stor kris där vi ska hålla avstånd till varandra. Samtidigt är det mer än någonsin så viktigt att vi fortsätter att ha en gemenskap och stärka vårt tillsammans. Det är också viktigt nu när många arbetar hemma, att vi undviker stillasittandet och istället underhåller träningen. Med Midnattsloppet Sverige får ert företag en rolig företagsaktivitet att se fram emot efter sommaren. Det blir också ett gemensamt mål där ni kan stärka och motivera varandra till fortsatt träning.  

Skapa era egna företagsgrupper och spring Midnattsloppet Sverige tillsammans mellan den 15-23 augusti. Antingen på distans eller i små grupper. Oavsett är det ett tillfälle att få med hela företaget och kollegor runt om i landet och få känslan av att tillsammans delta i en unik händelse.

Anmäl företaget till loppet 

Nu är företagsanmälan öppen igen och ni kan köpa era startbevis precis som vanligt och skicka ut era värdekoder till era anställda eller de kunder som ni önskar ska delta. För att ni skall vara sökbara i resultatlistan/startlista för samma klubb/företag behöver ni fylla i ert företags- eller föreningsnamn helt rätt i fältet ”Klubb/Företag” i samband med anmälan. Era värdekoder registreras precis som vanligt på ert företag så att ni sen kan få ut er egna deltagarlista.

Många företag har anställda som är spridda i hela landet och kanske inte kan delta i Midnattsloppet i normala fall men i år har ni möjligheten att ge alla chansen att vara med. 

Anmäl företaget till Midnattsloppet Sverige 

 • Så beställer du värdekoder till företaget

  Genom våra värdekoder kan du anmäla många löpare på en och samma gång. Varje värdekod fungerar som en individuell start till loppet och det är först när den är aktiverad som den är kopplad till en person och är aktiv.

  Värdekoden beställer du enkelt via vår företagsanmälan. När betalningen är klar mailas en bekräftelse med dina koder direkt till dig som du sedan kan dela ut till respektive deltagare. Du kan beställa värdekoder för 10 km eller 5 km sträckan. 

  Till företagsanmälan