MiniMil Sverige 16 aug – 6 sept

Nu ställer vi även om MiniMil så att alla barn kan uppleva årets Midnattsloppet Sverige 16 augusti-6 september. Efter uttalande från Folkhälsomyndigheten den 4 augusti ser vi inte det längre som möjligt att kunna genomföra MiniMil senare i augusti på plats som vi hoppats. Därför gör ni nu en helt egen digital upplaga med MiniMil Sverige – Spring där du är. Skapa en egen bana på tomten, höj volymen i deltagarappen via mobilen och låt barnen ha riktigt skoj i sitt alldeles egna lopp. I startavgiften ingår deltagartröja, medalj samt digitalt diplom och nummerlapp (att skriva ut längre ned här på sidan).

ANMÄLAN TILL ÅRETS MINIMIL SVERIGE ÄR STÄNGD. DU SOM ÄR ANMÄLD KAN DELTA MED APPEN T.O.M. 6/9.

Startavgift och anmälan

ANMÄLAN TILL ÅRETS MINIMIL SVERIGE ÄR STÄNGD. DU SOM ÄR ANMÄLDA KAN DELTA MED APPEN T.O.M. 6/9.

Skriv ut nummerlapp:
Nummerlapp MiniMil Sverige (PDF)

Skriv ut diplom:
Diplom MiniMil Sverige (PDF)

Att springa MinMil Sverige – Spring där du är, kostar 150 kr och i det ingår en deltagartröja från adidas*, medalj, digitalt diplom och digital nummerlapp** samt länk till deltagarappen. MiniMil Sverige är mellan datumen 16 augusti-6 september. Det här är ett barnlopp för alla i åldrarna 2-7 år. För de lite äldre barnen mellan 8-15 år finns Lilla Midnattsloppet Sverige. 

*Alla tröjor och medaljer skickas hem via post. Räkna med att det tar ca 3-4 arbetsdagar från att du har gjort en anmälan innan du kan få tröjan hem. Portokostnaden är inkluderad i startavgiften på 150 kr.

**Diplom och nummerlapp finns här nedan att ladda ned som PDF för utskrift. 

 

FAQ och snabbinformation om anmälan och loppet:

 • Åldersgräns

  MiniMil Sverige är för alla barn i åldern 2-7 år. Lilla Midnattsloppet Sverige är för alla barn och ungdomar i åldern 8 till 15 år.

  Oavsett ålder ser vi ser att en vuxen är med och deltar. 

   

 • Anmälan – så här gör du

  Anmälan – så här gör du

  Anmälan till Lilla Midnattsloppet Sverige och MiniMil Sverige görs  i vår anmälningsportal, där väljer aktuellt lopp. Du väljer också storlek på deltagartröjan (obs! storlek för MiniMil är onisize och 128). Vi har 2200 tröjor totalt vilket därmed är max antal som kan anmäla sig.

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan samt ett startbevis till din mail med information hur du laddar ned appen.

  OBS!  Alla tröjor för Lilla Midnattsloppet Sverige och MiniMil skickas hem via post. Räkna med att det tar ca 3-4 arbetsdagar från att du har gjort en anmälan innan du kan få tröjan hem. Portokostnaden är inkluderad i startavgiften.

  Anmälan MiniMil Sverige

  Anmälan Lilla Midnattsloppet Sverige

 • Hur långt är loppet?

  Lilla Midnattsloppet Sverige är 2 km och man väljer själv bana och vart man vill springa. 

  Sträckan för ordinarie MiniMil är 300 meter men du som förälder väljer i år själv vilken sträcka som passar bäst. 

 • När går loppet?

  Lilla Midnattsloppet Sverige och MiniMil Sverige pågår mellan 16 augusti och 6 september och du kan välja att springa vilken dag/tid du vill under den perioden.

   

 • Så här får du din tröja, medalj, nummerlapp och diplom

  Alla tröjor och medaljer för Lilla Midnattsloppet Sverige och MiniMil Sverige skickas hem via post. Räkna med att det tar ca 3-4 arbetsdagar från att du har gjort en anmälan innan du kan få tröjan hem. Portokostnaden är inkluderad i startavgiften. 

  Nummerlappen och diplomet kommer att kunna skrivas ut via PDF här på hemsidan senast den 14 augusti. 

Hur går loppet till? 

MiniMil Sverige är som ett virtuellt barnlopp fast ändå inte. Vi kommer att höja upplevelsen så att barnen får höra rolig musik via Midnattsloppet-appen och din mobil. Sträckan för ordinarie MiniMil är 300 meter men du som förälder väljer i år vilken längd som passar bäst. I MiniMil har vi ingen tidtagning, allt går ut på att barnen ska ha det riktigt skoj och få en möjlighet att springa sitt eget Midnattsloppet Sverige. Samla gärna hela familjen och gör det till en festlig aktivitet tillsammans.

Inför MiniMil Sverige – appens innehåll/upplägg

När barnet är anmält till MiniMil Sverige får du ett startbevis till mailen med instruktioner att ladda ned Midnattsloppets app. I startbeviset hittar du också dina inloggningsuppgifter till appen. Tänk på: För att du skall kunna använda appen behöver du för som har IPHONE har operativsystemet IOS11 eller senare. För dig med Android gäller Android 7. 

FÖRPEPP
Lyssna gärna tillsammans på förpeppet, ca 3 min med lite startinfo och peppande musik. Ta gärna tillfället att värma upp tillsammans under uppladdningen innan det är dags att springa. 

När barnen är redo att springa klickar du på ”Starta Tracking” i appen. Då börjar en kort nedräkning och sen musik för 300 meter. 

OBS! Klicka enbart på ”Starta Tracking” en gång och när ni ska starta själva loppet. När man väl gjort det går loppet igång.

CHECKLISTA:

Nedan är de viktigaste punkterna för att tekniken skall fungera. Checka av dem i god tid före loppet.

 • Om du tidigare haft appen installerad, radera den innan du laddar hem den nya versionen.
 • Ladda hem appen från länkarna APPSTORE eller Google Play.
 • Ladda hem ljudfilerna i appen. För att kunna lyssna utan störningar måste ljudfilerna ha laddats ner i appen innan loppet. Gör det här: ”Mitt lopp/logga in –> ”ljudupplevelser/ladda ned”. Vi föreslår att du använder WIFI- uppkoppling när du laddar ner. 
 • För dig med Android: Se till att energisparläget för appen är avstängt. Annars kommer inte appen fungera korrekt och ljudfilerna kommer inte spelas enligt plan. Klicka här för att komma till instruktioner.
 • Se till att ha BRA 4G/3G täckning när du springer och allra viktigast när du startar loppet. OBS! Tryck igång loppet när du är utomhus. Ha gärna mobilen i armhållare på armen eller i handen.
 • För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).
 • Se till att telefonen är fullt laddad.
 • Frågor = info@midnattsloppet.com

Läs mer hur appen fungerar:
All info om appen

Tips på bana och hinder

Vi kommer inför loppet att lägga deltagares tips på banor och man vill arrangera några små hinder för barnen att ta sig över. Har du någon kul idé? Tagga gärna #midnattsloppetsverige på Instagram och dela med dig.