Midnattsloppet Sverige

Nu händer årets löpfest precis där du är. I år ställer vi om för att tillsammans genomföra Midnattsloppet mellan den 15 och 23 augusti. Första startskottet går klockan 21.30 men om den tiden/dagen inte passar kan du springa loppet hela den veckan som följer. Midnattsloppet Sverige är löparfesten som flyttar hem till dig – skruva upp volymen, känn stämningen och spring 5 eller 10 km på dina egna gator. Detta kommer att bli årets roligaste virtuella lopp, så se till att du bokar din startplats. 

Midnattsloppet Sverige
15-23 augusti

Starttid

21:30

Start

Spring där du är

Längd 

10 000 m & 5 000 m 

Antal deltagare

Hela Sverige 

Anmälan Midnattsloppet Sverige

 

Anmäl dig till Midnattsloppet Sverige

Under FAQ Midnattsloppet Sverige finns svar på de vanligaste frågorna gällande anmälan. 

Snabbinformation om anmälan:

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

 • Anmälan – så här gör du

  Anmälan till Midnattsloppet Sverige görs  i vår anmälningsportal, där du väljer du klass 10 eller 5 km. Du väljer också storlek på din deltagartröja samt i vilken Stadiumbutik du vill hämta ut din tröja och medalj. (Medaljen är valfri och kan väljas bort vid anmälan.) 

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan och den 31 juli skickar vi ut ett startbevis till dig med information hur du laddar ned appen. Anmäler du dig efter det skickas startbeviset löpande så fort vi hanterat din anmälan.

  OBS! När du hämtar ut din tröja och medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. 

  Till anmälan

 • Info till dig som var anmäld före 9/4

  Den 1 juni skickade vi ett mail till alla som var anmälda till ordinarie Midnattsloppet 2020. I mailet har vi gett olika valmöjligheter utifrån tidigare anmälan. Har du inte fått detta mail och var anmäld till  Midnattsloppet Stockholm, Göteborg eller Malmö innan vi stängde anmälan den 9 april, vänligen kontakta info@midnattsloppet.com så skickar vi det till dig.

 • Kan jag delta från ett annat land?

  Du kan delta från andra länder än Sverige. För att få din tröja/medalj hemskickad tillkommer en portokostnad på 90 kr och en ev tullavgift. För att du ska hinna få din tröja till den 15 augusti behöver bokningen vara gjord senast 27 juli.

  OBS!Appen med speaker kommer att vara på svenska, precis som under ordinarie Midnattsloppet. 

 • Kan jag få min tröja/medalj hemskickad?

  Om du inte har möjlighet att ta dig till en av Stadiumbutikerna kan du mot en portoavgift på 60 kr få din tröja/medalj hemskickad. Du väljer detta när du gör din anmälan till loppet. Vi börjar skicka de första tröjorna från den 31 juli. 

  Tänk på att boka i god tid, för att du ska hinna få din tröja före 15/8 måste din bokning vara gjord senast den 5/8. 

 • När är sista anmälningsdag

  Anmälan är öppen så länge vi har tröjor kvar, utifrån det är den 15 augusti sista anmälningsdag men kan då även bli tidigare. Tänk på att boka i tid då storlekar kan ta slut och så att du hinner hämta ut din tröja i god tid före den 15 augusti. 

 • När kan jag hämta min tröja/medalj?

  Du kan hämta din deltagartröja/medalj i din Stadiumbutik mellan den 8–23 aug. Tänk på att anmäla dig i tid då storlekar kan ta slut. För att undvika trängsel i butik ber vi dig hämta din tröja i god tid före loppet.

 • Så hämtar du ut din tröja/medalj

  Alla som anmält sig till Midnattsloppet Sverige hämtar sin tröja/medalj i den Stadiumbutik man angett i samband med anmälan. Totalt finns 79 st butiker att välja att hämta ut din tröja i, vilka det är hitta info om i anmälan.  Deltagartröjan/medaljen kan du sedan hämta i din valda Stadiumbutik mellan den 8–23 aug.

  OBS! När du hämtar ut din tröja/medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. All utdelning sker i Stadiums sko-avdelning. 

 • Spring med företaget

  Passa på att utmana kollegorna, partners och kunder och låt Midnattsloppet Sverige bli ert gemensamma mål för i år där ni kan sporra varandra att motiveras och fortsätta träna. 

  Skapa era egna företagsgrupper och spring Midnattsloppet Sverige tillsammans mellan den 15-23 augusti. Antingen på distans eller i små grupper. Oavsett är det ett tillfälle att få med hela företaget och kollegor runt om i landet. 

  Genom våra värdekoder kan du anmäla många löpare på en och samma gång. Varje värdekod fungerar som en individuell start till loppet och det är först när den är aktiverad som den är kopplad till en person och är aktiv.

  Värdekoden beställer du enkelt i vår företagsanmälan. När betalningen är klar mailas en bekräftelse med dina koder direkt till dig som du sedan kan dela ut till respektive deltagare. Du kan beställa värdekoder för 10 km eller 5 km sträckan. 

  Till företagsanmälan

 • Startavgift och vad som ingår

  Förutom att du får en helt unik Midnattsloppsupplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valfri och kan vid anmälan väljas bort.
  Startavgift 5 och 10 km: 275 kr.

Startavgift och vad som ingår

Förutom att du får en helt unik Midnattslopps-upplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valfri och kan vid anmälan väljas bort. 

Startavgift 5 och 10 km: 275 kr.

Hur går loppet till?

Midnattsloppet är som ett virtuellt lopp fast ändå inte. Vi kommer istället att maxa din upplevelse så att du ska få så mycket känsla av ett “äkta” Midnattslopp, fast i dina lurar och från där du är. Du springer din egen bana och väljer om du vill springa 5 eller 10 km. Vi räknar Midnattsloppet Sverige som ett vanligt år i historiken så om du sprungit flera Midnattslopp tidigare räknas årets deltagande in i din historik. 

Som anmäld får du en trackingapp (via startbeviset från den 31/7) med en dynamisk ljudfil som aktiveras längs olika ställen under loppet. Innan loppet kan du aktivera uppsnacket så du får ta del av den gemensamma löpareden, allsång, nedräkning och startskott. Under loppet kommer det att spelas härlig musik där ett antal artister och våra partners peppar dig hela vägen in i mål. Du kommer även att få en röstindikation när du passerar dina kilometermarkeringar. 

Det här kommer du att få uppleva under loppet

Det som är så unikt för Midnattsloppet är festen, musiken, atmosfären och gemenskapen. Normalt skapar vi upplevelser bl.a. genom liveband och en massupplevelse med ljus och ljud längs banan. I år flyttar vi Midnattsloppsfesten hem till dig och gör allt för att ge dig den upplevelsen via en ljudslinga i dina lurar.  Under loppet kommer musik och ljudupplevelser såsom körer, sambadunk och andra överraskningar att varvas med tystnad precis som under ett vanligt Midnattslopp. Tänk dig Midnattsloppet oavsett vart du springer i landet, samma känsla i skogarna i Norrland, längs västkustens stränder som den lilla glesbygden mitt i Sverige. 

Vi kan givetvis inte ge dig alla bilder som du normalt får uppleva men vi hoppas att vi kan vara med och bidra så långt det bara går för att du skall komma i Midnattsloppsstämning.  

När går loppet? 

Första start är den 15 augusti kl 21.30. Om den tiden inte fungerar för dig så kan du springa loppet ända fram till den 23 augusti men kom ihåg att du bara springa loppet för tidsregistrering vid ett tillfälle. 

Varför är  första start kl 21.30 den 15 augusti? 
Den sena starttiden är en av alla saker som är “typiskt” för Midnattsloppet. För att skapa samma stämning har vi valt att erbjuda en gemensam starttid kl 21.30 under Midnattsloppet Sverige den 15 augusti. Vill man inte springa själv den tiden erbjuder vi löparvärdar på flera orter runt om i landet. Bara vetskapen att tusentals andra i landet springer iklädda årets deltagartröja under perioden 15-23 augusti, är en unik och härlig känsla av gemenskap i sig, oavsett vilken dag och tid du väljer att delta. 

Spring tillsammans med en löparvärd

Då loppet startar lite senare på kvällen, precis som Midnattsloppet alltid gör, så erbjuder vi möjligheten att springa i mindre grupper tillsammans med våra löparvärdar. Löparvärdarna finns på ca 60 st orter runt om i landet och kommer från Runacademy, Hammarby Friidrott, Malmö Allmänna Idrottsklubb, Solvikingarna och Mölndals Allmänna Idrottsklubb. 

Vill du springa med en löparvärd så anger du det i samband med din anmälan så ser vi till att efter bästa förmåga matcha dig med personer i din närhet och en löparvärd. Din löparvärd ansvarar för den bansträckning ni skall springa. Hen kommer att ta kontakt med gruppen om samlingstid och plats. Glöm inte lurarna så att du också hör musiken och festen när du springer.

Beroende på antal och tempo kommer löparvärden springa med eller hålla sig runt start och mål för att kunna hålla koll på så många som möjligt. I den senare varianten kommer löparvärden rigga en banan på 2,5 km som är tydligt uppmärkt och som ni testar innan loppet.
 

Om du inte kan ta dig till den orten eller inte vill springa med en löparvärd, så går det givetvis att skapa egna små löpargrupper i ditt närområde för att just kunna springa tillsammans. 

 • Hur anmäler jag att springa med en löparvärd?

  När du anmäler dig kan du välja att fylla i att du vill springa i mindre grupp som leds av en löparvärd. Gruppens storlek följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer på max antal personer. Du fyller också i vilken tid du uppskattar att du springer på 5 eller 10 km. Fram till den 30 juli kan du välja “Springa med löparvärd från Midnattsloppet”.

 • Hur fungerar det att springa med en löparvärd?

  Vill du springa med en löparvärd så anger du det i samband med din anmälan så ser vi till att efter bästa förmåga matcha dig med personer i din närhet och en löparvärd. Din löparvärd ansvarar för den bansträckning ni skall springa. Hen kommer att ta kontakt med gruppen om samlingstid och plats. Glöm inte lurarna så att du också hör musiken och festen när du springer.

  Beroende på antal och tempo kommer löparvärden springa med eller hålla sig runt start och mål för att kunna hålla koll på så många som möjligt. I den senare varianten kommer löparvärden rigga en banan på 2,5 km som är tydligt uppmärkt och som ni testar innan loppet.

Glada Midnattsloppet Sverige 15-23 augusti

2017 blev Glada Midnattsloppet ett nytt lopp i Midnattsloppsfamiljen. Glada Midnattsloppet har blivit en succé med fantastiska deltagare som springer, går och rullar i mål på Hornsgatan där publiken är med och hejar. Nu ställer även Glada Midnattsloppet om till det virtuella loppet Glada Midnattsloppet Sverige.

Glada Midnattsloppet är för alla med en kognitiv funktionsvariation. Det går lika bra att springa som att rulla. Sträckan är 2 km och du deltar när du vill mellan den 15-23 augusti. I Glada Midnattsloppet Sverige får du, precis som i Midnattsloppet Sverige, uppleva Midnattsloppet i sina lurar fast från där du är.

Startavgift och anmälan 

Förutom att du får en helt unik Midnattslopps-upplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Startavgift: 150 kr.


 

Anmälan görs via vår ordinarie anmälan.

Anmäl dig till Glada Midnattsloppet Sverige

Anmäl dig och stötta Midnattsloppets framtid

Midnattsloppet är, som så många, hårt drabbat av den kris vi nu befinner oss i. Vi är 4 st heltidsanställda som gör allt för att Midnattsloppet ska överleva detta. Vi kan inte ställa in och flytta loppet till nästa år, gör vi ingenting 2020 kommer Midnattsloppet inte att överleva detta. Det är den krassa verkligheten. Därför har vi jobbat stenhårt med att hitta en lösning som utifrån situationen är den bästa tänkbara och vi känner verkligen att vi har lyckats hitta ett sätt där ni alla får uppleva Midnattsloppet – fast från där du är. Vi ställer om för att Midnattsloppet ska överleva den här krisen och för att vi fortsatt ska kunna stötta våra ideella idrottsklubbar. Nu mer än någonsin behöver vi er löpare och det bästa du kan göra är att vara med och delta i Midnattsloppet Sverige. 

Ditt deltagande gör skillnad. Tack för att du är med och springer!

 

    Anmäl dig till Midnattsloppet Sverige     

Därför arrangerar Midnattsloppet ett virtuellt lopp  

Träningstips inför loppet

Låt Midnattsloppet bli målet för din löpträning. Vi hjälper dig hela vägen fram så att du ska njuta av ett riktigt roligt Midnattslopp oavsett du är motionär eller nybörjare eller om du väljer att springa 5 km eller att springa 10 km. Tillsammans med Runacademy ger vi dig här på hemsidan träningstipsen för att bli motiverad, få ut det mesta av din konditionsträning och såklart springa i mål.

På Midnattsloppets Facebook-sida Midnattsloppet hittar du gruppen Keep Running. Där lägger vi upp utmaningar, tävlingar samtidigt som det är en härlig grupp som där medlemmarna inspirerar och tipsar varandra, alla löparvänner är välkomna.

 Till träningstips & träningsprogram 

Gå med i FB-gruppen Keep Running