Midnattsloppet Sverige

Nu händer årets löpfest precis där du är. I år ställer vi om för att tillsammans genomföra Midnattsloppet mellan den 15 augusti-6 september. Första startskottet går klockan 21.30 den 15 aug men om den tiden/dagen inte passar kan du springa loppet vilken dag/tid du vill t.o.m. den 6 sept. Midnattsloppet Sverige är löparfesten som flyttar hem till dig – skruva upp volymen, känn stämningen och spring 5 eller 10 km på dina egna gator. Detta kommer att bli årets roligaste virtuella lopp, så se till att du bokar din startplats. 

FÖR ALL INFO INFÖR LOPPET – APPEN, TRÖJUTLÄMNING M.M. –
KLICKA HÄR! 

Midnattsloppet Sverige
15 aug-6 sept 

Starttid

15 augusti kl: 21.30. Därefter deltar du vilken dag/tid du vill fram till och med 6 september.

Start

Spring där du är

Längd 

10 000 m & 5 000 m 

Antal deltagare

Hela Sverige 

Anmälan Midnattsloppet Sverige 2020 är stängd. För att komma till resultatsidan, klicka nedan.

 

Resultat Midnattsloppet Sverige 2020

Under FAQ Midnattsloppet Sverige finns svar på de vanligaste frågorna gällande anmälan. 

Snabbinformation om anmälan:

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

 • Anmälan – så här gör du

  Anmälan till Midnattsloppet Sverige görs  i vår anmälningsportal, där du väljer du klass 10 eller 5 km. Du väljer också storlek på din deltagartröja samt i vilken Stadiumbutik du vill hämta ut din tröja och medalj. (Medaljen är valfri och kan väljas bort vid anmälan.) 

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan och den 31 juli skickar vi ut ett startbevis till dig med information hur du laddar ned appen. Anmäler du dig efter det skickas startbeviset löpande så fort vi hanterat din anmälan.

  OBS! När du hämtar ut din tröja och medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. 

  Till anmälan

 • Info till dig som var anmäld före 9/4

  Den 1 juni skickade vi ett mail till alla som var anmälda till ordinarie Midnattsloppet 2020. I mailet har vi gett olika valmöjligheter utifrån tidigare anmälan. Har du inte fått detta mail och var anmäld till  Midnattsloppet Stockholm, Göteborg eller Malmö innan vi stängde anmälan den 9 april, vänligen kontakta info@midnattsloppet.com så skickar vi det till dig.

 • Kan jag delta från ett annat land?

  Du kan delta från andra länder än Sverige. För att få din tröja/medalj hemskickad tillkommer en portokostnad på 90 kr och en ev tullavgift. För att du ska hinna få din tröja till den 15 augusti behöver bokningen vara gjord senast 27 juli.

  OBS!Appen med speaker kommer att vara på svenska, precis som under ordinarie Midnattsloppet. 

 • Kan jag få min tröja/medalj hemskickad?

  Om du inte har möjlighet att ta dig till en av Stadiumbutikerna kan du mot en portoavgift på 60 kr få din tröja/medalj hemskickad. Du väljer detta när du gör din anmälan till loppet. Sista dag att välja hemleverans av tröjan är 1/9 kl 14.00. Det tar ca 3-4 arbetsdagar att skicka tröjan.

 • När är sista anmälningsdag

  Anmälan är så länge du hinner hämta din tröja i vald Stadium-butik den 6/9 och senast kl 18.00. 

 • När kan jag hämta min tröja/medalj?

  Du kan hämta din deltagartröja/medalj i din Stadiumbutik mellan den 3 aug –6 sept. Tänk på att anmäla dig i tid då storlekar kan ta slut. För att undvika trängsel i butik ber vi dig hämta din tröja i god tid före loppet.

   

 • Så hämtar du ut din tröja/medalj

  Alla som anmält sig till Midnattsloppet Sverige hämtar sin tröja/medalj i den Stadiumbutik man angett i samband med anmälan. Totalt finns 79 st butiker att välja att hämta ut din tröja i, vilka det är hittar du info om i anmälan.  Deltagartröjan/medaljen kan du sedan hämta i din valda Stadiumbutik mellan den 3 aug-6 sept.

  OBS! När du hämtar ut din tröja/medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. All utdelning sker i Stadiums sko-avdelning. 

 • Spring med företaget

  Passa på att utmana kollegorna, partners och kunder och låt Midnattsloppet Sverige bli ert gemensamma mål för i år där ni kan sporra varandra att motiveras och fortsätta träna. 

  Skapa era egna företagsgrupper och spring Midnattsloppet Sverige tillsammans. Antingen på distans eller i små grupper. Oavsett är det ett tillfälle att få med hela företaget och kollegor runt om i landet. 

  Genom våra värdekoder kan du anmäla många löpare på en och samma gång. Varje värdekod fungerar som en individuell start till loppet och det är först när den är aktiverad som den är kopplad till en person och är aktiv.

  Värdekoden beställer du enkelt i vår företagsanmälan. När betalningen är klar mailas en bekräftelse med dina koder direkt till dig som du sedan kan dela ut till respektive deltagare. Du kan beställa värdekoder för 10 km eller 5 km sträckan. 

  Till företagsanmälan

 • Startavgift och vad som ingår

  Förutom att du får en helt unik Midnattsloppsupplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valfri och kan vid anmälan väljas bort.
  Startavgift 5 och 10 km: 275 kr.

Startavgift och vad som ingår

Förutom att du får en helt unik Midnattslopps-upplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Medaljen* är valfri och kan vid anmälan väljas bort. 

Startavgift 5 och 10 km: 275 kr.

*Info om årets medalj: I år har det varit lite struligt med leveranser kring medaljer med anledning av Covid 19 så  i år förekommer det två olika medaljer. Den vanliga som är en präglad medalj så som den brukar se ut och en annan medalj som är lite mindre och har ett band. Du som nu har fått en medalj med band kan även få en präglad medalj hemskickad till dig i efterhand om du så önskar. Om du önskar det behöver du kontakta info@midnattsloppet.com, ange startnummer och att du vill ha årets medalj hemskickad. Det kommer dock att ta drygt 1 månad innan du får den präglade medalj.

Hur går loppet till?

Midnattsloppet är som ett virtuellt lopp fast ändå inte. Vi kommer istället att maxa din upplevelse så att du ska få så mycket känsla av ett “äkta” Midnattslopp, fast i dina lurar och från där du är. Du springer din egen bana och väljer om du vill springa 5 eller 10 km. Vi räknar Midnattsloppet Sverige som ett vanligt år i historiken så om du sprungit flera Midnattslopp tidigare räknas årets deltagande in i din historik. 

Som anmäld får du en trackingapp (via startbeviset) med en dynamisk ljudfil som aktiveras längs olika ställen under loppet. Innan loppet kan du aktivera uppsnacket så du får ta del av den gemensamma löpareden, allsång, nedräkning och startskott. Under loppet kommer det att spelas härlig musik där ett antal artister och våra partners peppar dig hela vägen in i mål. Du kommer även att få en röstindikation när du passerar dina kilometermarkeringar. 

All info om Midnattsloppet-appen

Det här kommer du att få uppleva under loppet

Det som är så unikt för Midnattsloppet är festen, musiken, atmosfären och gemenskapen. Normalt skapar vi upplevelser bl.a. genom liveband och en massupplevelse med ljus och ljud längs banan. I år flyttar vi Midnattsloppsfesten hem till dig och gör allt för att ge dig den upplevelsen via en ljudslinga i dina lurar.  Under loppet kommer musik och ljudupplevelser såsom körer, sambadunk och andra överraskningar att varvas med tystnad precis som under ett vanligt Midnattslopp. Tänk dig Midnattsloppet oavsett vart du springer i landet.

Vi kan givetvis inte ge dig alla bilder som du normalt får uppleva men vi hoppas att vi kan vara med och bidra så långt det bara går för att du skall komma i Midnattsloppsstämning.  

När går loppet? 

Första start är den 15 augusti kl 21.30. Om den tiden inte fungerar för dig så kan du springa loppet ända fram till den 6 september. 

Varför är  första start kl 21.30 den 15 augusti? 
Den sena starttiden är en av alla saker som är “typiskt” för Midnattsloppet. För att skapa samma stämning har vi valt att erbjuda en gemensam starttid kl 21.30 under Midnattsloppet Sverige den 15 augusti. Vill man inte springa själv den tiden erbjuder vi löparvärdar på flera orter runt om i landet. Bara vetskapen att tusentals andra i landet springer iklädda årets deltagartröja under perioden 15-6 september, är en unik och härlig känsla av gemenskap i sig, oavsett vilken dag och tid du väljer att delta. 

Spring tillsammans med en löparvärd

OBS! Sista dag att anmäla att springa med en löparvärd var den 30 juli. Har du angett att du vill springa med en värd kommer du att få ett mail från hen ett par dagar före den 15 aug med info om samlingsplats och tid.

Då loppet startar lite senare på kvällen, precis som Midnattsloppet alltid gör, så erbjuder vi möjligheten att springa i mindre grupper tillsammans med våra löparvärdar. Löparvärdarna finns på ca 60 st orter runt om i landet och kommer från Runacademy, Hammarby Friidrott, Malmö Allmänna Idrottsklubb, Solvikingarna och Mölndals Allmänna Idrottsklubb. 

Vill du springa med en löparvärd så anger du det i samband med din anmälan så ser vi till att efter bästa förmåga matcha dig med personer i din närhet och en löparvärd. Din löparvärd ansvarar för den bansträckning ni skall springa. Hen kommer att ta kontakt med gruppen om samlingstid och plats. Glöm inte lurarna så att du också hör musiken och festen när du springer.

Beroende på antal och tempo kommer löparvärden springa med eller hålla sig runt start och mål för att kunna hålla koll på så många som möjligt. I den senare varianten kommer löparvärden rigga en banan på 2,5 km som är tydligt uppmärkt och som ni testar innan loppet.
 

Om du inte kan ta dig till den orten eller inte vill springa med en löparvärd, så går det givetvis att skapa egna små löpargrupper i ditt närområde för att just kunna springa tillsammans. 

 • Hur fungerar det att springa med en löparvärd?

  Vill du springa med en löparvärd så anger du det i samband med din anmälan så ser vi till att efter bästa förmåga matcha dig med personer i din närhet och en löparvärd. Din löparvärd ansvarar för den bansträckning ni skall springa. Hen kommer att ta kontakt med gruppen om samlingstid och plats. Glöm inte lurarna så att du också hör musiken och festen när du springer.

  Beroende på antal och tempo kommer löparvärden springa med eller hålla sig runt start och mål för att kunna hålla koll på så många som möjligt. I den senare varianten kommer löparvärden rigga en banan på 2,5 km som är tydligt uppmärkt och som ni testar innan loppet.
 • Löparvärd – ny info/samlingsplats/tid

  Info till dig som i samband med din anmälan valt att springa med en löparvärd den 15 augusti kl 21.30: 

  Din löparvärd ska nu ha kontaktat dig via mail för mötesplats och tid för samling (kl 21.00). Tänk på att vara i god tid före loppet så att du inte missar starten. Har du inte fått mail från din löparvärd, vänligen kontakta info@midnattsloppet.com. 

  Det var ca 1500 st som önskade få springa med en löparvärd och vi har kunnat erbjuda ca 1300 av dessa en löparvärd på en ort i anslutning till er bostad. Runacademy som är med och stöttar oss i detta har gjort ett fantastiskt jobb att skrapa fram ledare på många orter runt om i landet. Våra arrangörsklubbar Hammarby FRI , Mölndals IK, Solvikingarna och Malmö Allmänna Idrottsklubb är också med och bidra med glada löparvärdar i våra större städer. Hoppas verkligen att ni kan få en härlig upplevelse den 15/8 kl 21.30.

  Sista dag att anmäla att springa med en löparvärd var den 30 juli. 

Möt våra ambassadörer Micael Dahlen och Mariette

Vi är så glada att ha med oss självaste Micael Dahlen och Mariette som ambassadörer för Midnattsloppet Sverige. Den gemensamma nämnaren för Micael Dahlen, Mariette och Midnattsloppet stavas ”Löparglädje”. Tillsammans gör vi resan fram till och under loppet riktigt rolig och där du blir inbjuden på massor av tips, utmaningar och pepp. Häng på du också!
 
Micael Dahlen – ekonomiprofessor, författare och träningsinfluencer, vet hur man gör träningen roligare. Via Instagramkontot @starktkul tipsar han och dottern om träning på ett prestationsfritt och inspirerande sätt. Micael gör den här resan med oss för att han ”älskar Midnattsloppet och att springa Midnattsloppet är himla kul, jag har gjort det både på två ben och på ett ben (och var rätt nära att tangera världsrekordet på milen på kryckor), därför är jag glad att nu bli ambassadör för Midnattsloppet Sverige 2020.” 
 

Mariette – artisten Mariette kommer också springa i Midnattsloppet Sverige och du kommer att får höra lite av henne i lurarna under loppet … Mariette coachas av löparproffsen från Runacademy och ser det här som ett ”ypperligt tillfälle att komma igång”. Mariette utmanar dig att delta i loppet tillsammans med henne. ”- Det kommer att bli svettigt, det kommer att bli tufft och vi kommer att ha det grymt kul om vi gör det här tillsammans för hälsan och för glädjen”. Marietts Midnattsloppsresa följer du på @marietteofficial /#mariette.

Anmäl dig och stötta Midnattsloppets framtid

Midnattsloppet är, som så många, hårt drabbat av den kris vi nu befinner oss i. Vi är 4 st heltidsanställda som gör allt för att Midnattsloppet ska överleva detta. Vi kan inte ställa in och flytta loppet till nästa år, gör vi ingenting 2020 kommer Midnattsloppet inte att överleva detta. Det är den krassa verkligheten. Därför har vi jobbat stenhårt med att hitta en lösning som utifrån situationen är den bästa tänkbara och vi känner verkligen att vi har lyckats hitta ett sätt där ni alla får uppleva Midnattsloppet – fast från där du är. Vi ställer om för att Midnattsloppet ska överleva den här krisen och för att vi fortsatt ska kunna stötta våra ideella idrottsklubbar. Nu mer än någonsin behöver vi er löpare och det bästa du kan göra är att vara med och delta i Midnattsloppet Sverige. 

Ditt deltagande gör skillnad. Tack för att du är med och springer!

 

    Anmäl dig till Midnattsloppet Sverige     

Därför arrangerar Midnattsloppet ett virtuellt lopp  

Träningstips inför loppet

Låt Midnattsloppet bli målet för din löpträning. Vi hjälper dig hela vägen fram så att du ska njuta av ett riktigt roligt Midnattslopp oavsett du är motionär eller nybörjare eller om du väljer att springa 5 km eller att springa 10 km. Tillsammans med Runacademy ger vi dig här på hemsidan träningstipsen för att bli motiverad, få ut det mesta av din konditionsträning och såklart springa i mål.

På Midnattsloppets Facebook-sida Midnattsloppet hittar du gruppen Keep Running. Där lägger vi upp utmaningar, tävlingar samtidigt som det är en härlig grupp som där medlemmarna inspirerar och tipsar varandra, alla löparvänner är välkomna.

 Till träningstips & träningsprogram 

Gå med i FB-gruppen Keep Running