Midnattsloppet som virtuellt lopp

Midnattsloppet Sverige – Spring där du är, kan ses som ett virtuellt lopp fast ändå inte. Det är ett digitalt lopp online där du väljer din bana från ”där du är”. 

För att du ska få samma känsla som under ett Midnattslopp kommer vi att maxa upplevelsen i dina lurar när du springer. Tänk dig Midnattsloppet oavsett vart du springer i landet, samma känsla i skogarna i Norrland, längs västkustens stränder som den lilla glesbygden mitt i Sverige. Välkommen till Midnattsloppet Sverige – årets digitala lopp. 

Hur fungerar virtuella lopp?

I det traditionella virtuella loppet kan alla delta utifrån sina förutsättningar. Deltagarna anmäler sig till loppet, springer en bestämd distans via en trackingapp på valfri plats och under angivna datum. Via appen kan deltagarna ta del av sitt resultat och med en del digitala löplopp även följa andra löpare som springer. 

Så skiljer sig Midnattsloppet Sverige mot andra virtuella lopp 

Det som skiljer sig från Midnattsloppet Sverige och andra virtuella lopp är den unika upplevelsen. När du deltar i Midnattsloppet Sverige försöker vi ge dig en liknande känsla i dina lurar som att du deltar på plats, fast du egentligen springer från din egen startlinje. Du kommer att bl.a. få höra vår löpared, en gemensam uppvärmning, startskott och musik längs hela loppet, nästan precis som under ett ”vanligt” Midnattslopp. 

Vi har en gemensam starttid kl 21.30 den 15/8 eller så kan du välja att delta under hela den veckan som följer och fram till den 23/8. Oavsett när du deltar så kommer du att få samma härliga upplevelse i dina lurar. 

Det här är också ett virtuellt lopp med medalj, deltagartröja från adidas och ett digitalt diplom till alla som är med och springer. 

 • Anmälan – så här gör du

  Anmälan till Midnattsloppet Sverige görs  i vår anmälningsportal, där du väljer du klass 10 eller 5 km. Du väljer också storlek på din deltagartröja samt i vilken Stadiumbutik du vill hämta ut din tröja och medalj. (Medaljen är valfri och kan väljas bort vid anmälan.) 

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan och den 31 juli skickar vi ut ett startbevis till dig med information hur du laddar ned appen. Anmäler du dig efter det skickas startbeviset löpande så fort vi hanterat din anmälan.

  OBS! När du hämtar ut din tröja och medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. 

  Till anmälan

 • Startavgift och vad som ingår

  Förutom att du får en helt unik Midnattsloppsupplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valfri och kan vid anmälan väljas bort.
  Startavgift 5 och 10 km: 275 kr.

Varför arrangerar Midnattsloppet ett digitalt lopp?

Midnattsloppets uppgift är att sprida löparglädje och bidra till folkhälsan och det överskott som Midnattsloppet skapar fördelas ut till de lokala föreningar som är med arrangerar Midnattsloppet. Midnattsloppet bidrar med cirka 5 miljoner kronor varje år till den ideella idrottsrörelsen och det är ni löpare som ger oss den möjligheten. 

I år kommer vi, på grund Covid19 och den kris vi befinner oss i, inte att kunna genomföra Midnattsloppet på våra ordinarie orter utan flyttar istället Midnattsloppsfesten hem till dig. Midnattsloppet ställer om och väljer att arrangerar ett digitalt lopp 2020 för att loppet överhuvudtaget ska överleva och kunna arrangeras i många år framöver. Vi kan inte ställa in och flytta loppet till nästa år, gör vi ingenting 2020 kommer Midnattsloppet inte att överleva detta. 

Vi väljer också att arrangera ett digitalt lopp för att Midnattsloppet även i framtiden ska kunna stötta våra ideella idrottsklubbar så att de kan fortsätta bedriva verksamhet med träningar och tävlingar för barn, ungdomar och elit. 

Sist men inte minst så är vi som lopparrangör fast beslutna att fortsätta att värna om folkhälsan. Det gör vi med Midnattsloppet Sverige som en motivation till fortsatt träning och fysisk aktivitet. Vi gör ett digitalt lopp där alla kan delta, som uppmuntrar till gemenskap och till glädje. Vi hoppas att du är med och springer och på så sätt är med och stöttar Midnattsloppet.  

 

  Anmäl dig till Midnattsloppet Sverige

Info – Vilka arrangerar Midnattsloppet