Lilla Midnattsloppet Sverige 16 aug-6 sept

Nu ställer vi även om Lilla Midnattsloppet så att alla barn och ungdomar kan uppleva årets Midnattsloppet Sverige 16 aug-6 sept. Efter uttalande från Folkhälsomyndigheten den 4 augusti ser vi inte det längre som möjligt att kunna genomföra Lilla Midnattsloppet senare i augusti på plats som vi hoppats. Därför gör ni nu en helt egen digital upplaga för Lilla Midnattsloppet. Vi lovar en mix av samba, pepp och musik från artisten Mariette samt en härlig blandning av musik från fler artister och hejarop.

ANMÄLAN TILL ÅRETS LILLA MIDNATTSLOPPET SVERIGE ÄR STÄNGD.
DU SOM ÄR ANMÄLD KAN DELTA MED APPEN T.O.M. 6/9.

Startavgift och anmälan

ÅRETS LILLA MIDNATTSLOPPET SVERIGE ÄR STÄNGD. DU SOM ÄR ANMÄLD KAN DELTA MED APPEN T.O.M. 6/9.

Skriv ut nummerlapp:
Nummerlapp Lilla Midnattsloppet Sverige (PDF)

Skriv ut diplom:
Diplom Lilla Midnattsloppet Sverige (PDF)

Att springa Lilla Midnattsloppet Sverige – Spring där du är, kostar 195 kr och i det ingår en deltagartröja från adidas*, medalj, digitalt diplom och digital nummerlapp** samt länk till deltagarappen. Lilla Midnattsloppet Sverige är mellan datumen 16 aug-6 sept.Det här är ett barn och ungdomsloppet för alla i åldrarna 8-15 år. För de lite mindre barnen mellan 2-7 år har vi i år MiniMil Sverige. 

*Alla tröjor och medaljer skickas hem via post. Räkna med att det tar ca 3-4 arbetsdagar från att du har gjort en anmälan innan du kan få tröjan hem. Portokostnaden är inkluderad i startavgiften på 195 kr.

**Diplom och nummerlapp finns här nedan att ladda ned som PDF för utskrift. ANMÄLAN TILL

 

FAQ och snabbinformation om anmälan och loppet:

 • Åldersgräns

  MiniMil Sverige är för alla barn i åldern 2-7 år. Lilla Midnattsloppet Sverige är för alla barn och ungdomar i åldern 8 till 15 år.

  Oavsett ålder ser vi ser att en vuxen är med och deltar. 

   

 • Anmälan – så här gör du

  Anmälan – så här gör du

  Anmälan till Lilla Midnattsloppet Sverige och MiniMil Sverige görs  i vår anmälningsportal, där väljer aktuellt lopp. Du väljer också storlek på deltagartröjan (obs! storlek för MiniMil är onisize och 128). Vi har 2200 tröjor totalt vilket därmed är max antal som kan anmäla sig.

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan samt ett startbevis till din mail med information hur du laddar ned appen.

  OBS!  Alla tröjor för Lilla Midnattsloppet Sverige och MiniMil skickas hem via post. Räkna med att det tar ca 3-4 arbetsdagar från att du har gjort en anmälan innan du kan få tröjan hem. Portokostnaden är inkluderad i startavgiften.

  Anmälan MiniMil Sverige

  Anmälan Lilla Midnattsloppet Sverige

 • Hur långt är loppet?

  Lilla Midnattsloppet Sverige är 2 km och man väljer själv bana och vart man vill springa. 

  Sträckan för ordinarie MiniMil är 300 meter men du som förälder väljer i år själv vilken sträcka som passar bäst. 

 • När går loppet?

  Lilla Midnattsloppet Sverige och MiniMil Sverige pågår mellan 16 augusti och 6 september och du kan välja att springa vilken dag/tid du vill under den perioden.

   

 • Så här får du din tröja, medalj, nummerlapp och diplom

  Alla tröjor och medaljer för Lilla Midnattsloppet Sverige och MiniMil Sverige skickas hem via post. Räkna med att det tar ca 3-4 arbetsdagar från att du har gjort en anmälan innan du kan få tröjan hem. Portokostnaden är inkluderad i startavgiften. 

  Nummerlappen och diplomet kommer att kunna skrivas ut via PDF här på hemsidan senast den 14 augusti. 

Så går loppet till 

Lilla Midnattsloppet Sverige är som ett virtuellt barn- och ungdomslopp fast ändå inte. Vi kommer istället att maxa upplevelsen så att du ska få så mycket känsla av ett “äkta” Midnattslopp, fast i dina lurar och från där du är. Du springer din egen bana på 2 km.

Som anmäld får du en länk till Midnattsloppets app med en dynamisk ljudfil som aktiveras längs olika ställen under loppet. Innan loppet kan du aktivera uppsnacket så du får ta del av den gemensamma löpareden, nedräkning och startskott. När du springer får du musik med ett antal artister och där våra partners och artisten Mariette peppar dig hela vägen in i mål. Du kommer även att få en röstindikation när du passerar dina kilometermarkeringar.

Inför Lilla Midnattsloppet Sverige – appens innehåll/upplägg

Efter att anmälan till loppet är genomförd får du ett startbevis till mailen med instruktioner att ladda ned Midnattsloppets app. I startbeviset hittar du också dina inloggningsuppgifter till appen. Tänk på: För att du skall kunna använda appen behöver du för som har IPHONE har operativsystemet IOS11 eller senare. För dig med Android gäller Android 7. 

UPPVÄRMNING, FÖRPEPP & START

Innan loppet kan du i appen ta del av uppvärmningen med Runacademy som är ca 4 min lång samt förpeppet som är ca 3 min långt.

När det är dags att springa loppet klickar du på ”Starta tracking” och då börjar en 10 sek nedräkning. OBS! Klicka enbart på ”Starta Tracking” en gång och när du ska starta själva loppet. När man väl gjort det går loppet igång.

CHECKLISTA:

Nedan är de viktigaste punkterna för att tekniken skall fungera. Checka av dem i god tid före loppet.

 • Om du tidigare haft appen installerad, radera den innan du laddar hem den nya versionen.
 • Ladda hem appen från länkarna APPSTORE eller Google Play.
 • Ladda hem ljudfilerna i appen. För att kunna lyssna utan störningar måste ljudfilerna ha laddats ner i appen innan loppet. Gör det här: ”Mitt lopp/logga in –> ”ljudupplevelser/ladda ned”. Vi föreslår att du använder WIFI- uppkoppling när du laddar ner. Scrolla ned lite här på sidan för att se en film hur du laddar ed ljudfilerna. 
 • För dig med Android: Se till att energisparläget för appen är avstängt. Annars kommer inte appen fungera korrekt och ljudfilerna kommer inte spelas enligt plan. Klicka här för att komma till instruktioner.
 • Se till att ha BRA 4G/3G täckning när du springer och allra viktigast när du startar loppet. OBS! Tryck igång loppet när du är utomhus. Ha gärna mobilen i armhållare på armen eller i handen.Vi rekommenderar inte att springa på löpband.
 • För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).
 • Se till att telefonen är fullt laddad.
 • Sluta inte att springa  loppet förrän appen har nått vald distans. Det är appens distans som ditt resultat/tid baseras på.  Sträckan kommer du att få upplysning om via appens ljud i dina lurar när du springer.
 • Ha kul och njut av att springa! 
 • Frågor = info@midnattsloppet.com

Läs mer hur appen fungerar:
All info om appen

Det här får du uppleva under loppet

Under loppet kommer det att spelas en mix av samba (som är så klassiskt för Midnattsloppet), pepp och musik från vår ambassadör och artisten Mariette samt att det kommer vara en härlig blandning med allt ifrån Miss Li, Anis Don Demina till ny musik från Benjamin Ingrosso och mycket mer.

Vi hoppas att alla barn- och ungdomar kommer ett dansa fram i löpspåret och få uppleva ett riktigt roligt Midnattslopp – fast från precis där man är.

Spring tillsammans

Alla barn och ungdomar, nu har ni chansen. Utmana era föräldrar, syskon, kompisar eller kanske hela laget eller klassen och spring 2 roliga kilometrar tillsammans. Ni springer med egna lurar eller vill ni låta en förälder lyssna samtidigt så kör ni bara via mobilens hörlurar. Vi ser gärna att en vuxen är med och springer. 

Tidtagning och resultat

Alla som springer får direkt i appen sin tid och sträckangivelse så att man vet hur långt man har sprungit. Vi på Midnattsloppet tycker inte att tiden är det viktigaste utan hur kul man har när man springer. Är man under 12 år så kommer man inte se sitt resultat med placering utan kan söka sin tid i resultatlistan. Är man över 12 år så kommer man se sin placering och tid i resultatlista som du hittar på hemsidan efter loppet.