Allt inför loppet

På den här sidan hittar du all info inför virtuella loppet Midnattsloppet Sverige 5 och 10 km, 2020. Vi guidar dig i vår Midnattsloppet app, berättar hur du får din tröja/medalj, tipsar om ett lyckat lopp samt ger frågor och svar om allt du behöver veta innan du ska springa ditt lopp. 

Hämta tröjan i Stadiumbutik

Du som valt att hämta din tröja i en Stadium-butik kan göra det direkt efter att din anmälan är gjord. Sista dag att hämta ut din tröja är den 6 september. I ditt startbevis, som du får till mailen efter anmälan, står vilken Stadium-butik du har valt samt om du vill ha en medalj. Medaljen hämtar du ut samtidigt som du hämtar din tröja. 

OBS! När du hämtar ut din tröja/medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. All utdelning sker i Stadiums sko-avdelning. 

Få tröjan hemskickad 

Du som valt att få din tröja och medalj (medaljen är valbar i anmälan) hemskickad får den skickad till angiven adress i din anmälan. Det tar ca 3-4 arbetsdagar från det att du gjort din anmälan innan du får din tröja. Står i ditt startbevis vart du hämtar och om du valt att få en medalj. 

Info om årets medalj

Saknades din medalj på Stadium?
Om din medalj är slut när du kommer till Stadium så skicka oss ett mail på
info@midnattsloppet.com och ange startnummer. Så fort vi fått leveranserna på banan igen så ser vi till att medaljen dimper ned i din brevlåda. 

Fått fel medalj?
I år har det varit lite struligt med leveranser kring medaljer med anledning av Covid 19 så  i år förekommer det två olika medaljer. Den vanliga som är en präglad medalj så som den brukar se ut och en annan medalj som är lite mindre och har ett band. Du som nu har fått en medalj med band kan även få en präglad medalj hemskickad till dig i efterhand om du så önskar. Om du önskar det behöver du kontakta info@midnattsloppet.com, ange startnummer och att du vill ha årets medalj hemskickad. Det kommer dock att ta drygt 1 månad innan du får den präglade medalj.

FAQ – deltagartröjan/medaljen inför loppet:

 • Jag har inte fått mitt startbevis?

  Ditt startbevis skickas ut till din mail efter att din anmälan är genomförd och bekräftad. Hittar du det inte i din inbox så kolla om det hamnat i din skräpost. 

  Kontakta oss info@midnattsloppet.com om du inte hittar Startbeviset i din mail, så hjälper vi dig att få ett nytt.

 • Kan jag få min tröja/medalj hemskickad?

  Om du inte har möjlighet att ta dig till en av Stadiumbutikerna kan du mot en portoavgift på 60 kr få din tröja/medalj hemskickad. Du väljer detta när du gör din anmälan till loppet. Sista dag att välja hemleverans av tröjan är 1/9 kl 14.00. Det tar ca 3-4 arbetsdagar att skicka tröjan.

 • När kan jag hämta min tröja/medalj?

  Du kan hämta din deltagartröja/medalj i din Stadiumbutik mellan den 3 aug –6 sept. Tänk på att anmäla dig i tid då storlekar kan ta slut. För att undvika trängsel i butik ber vi dig hämta din tröja i god tid före loppet.

   

 • Så hämtar du ut din tröja/medalj

  Alla som anmält sig till Midnattsloppet Sverige hämtar sin tröja/medalj i den Stadiumbutik man angett i samband med anmälan. Totalt finns 79 st butiker att välja att hämta ut din tröja i, vilka det är hittar du info om i anmälan.  Deltagartröjan/medaljen kan du sedan hämta i din valda Stadiumbutik mellan den 3 aug-6 sept.

  OBS! När du hämtar ut din tröja/medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. All utdelning sker i Stadiums sko-avdelning. 

Info om Midnattsloppet-appen

Appen mäter din position (OBS: kontrollera att du har aktiverat ”tillåt platsinformation” för den) och tempo genom GPS-positionering. Tänk på: För att du skall kunna använda appen behöver du som har IPHONE ha operativsystemet IOS11 eller senare. För dig med Android gäller Android 7.

Nedan är de viktigaste punkterna för att tekniken skall fungera. Checka av dem i god tid före loppet.

CHECKLISTA – ATT TÄNKA PÅ FÖR ATT TIDTAGNING/LJUDFILER SKA FUNGERA:

 • Om du tidigare haft appen installerad, radera den innan du laddar hem den nya versionen.
 • Ladda hem appen från länkarna APPSTORE eller Google Play.
 • Ladda hem ljudfilerna i appen. För att kunna lyssna utan störningar måste ljudfilerna ha laddats ner i appen innan loppet. Gör det här: ”Mitt lopp/logga in –> ”ljudupplevelser/ladda ned”. Vi föreslår att du använder WIFI- uppkoppling när du laddar ner. Scrolla ned lite här på sidan för att se en film hur du laddar ed ljudfilerna. 
 • För dig med Android: Se till att energisparläget för appen är avstängt. Annars kommer inte appen fungera korrekt och ljudfilerna kommer inte spelas enligt plan. Klicka här för att komma till instruktioner.
 • Se till att ha BRA 4G/3G täckning när du springer och allra viktigast när du startar loppet. OBS! Tryck igång loppet när du är utomhus. Ha gärna mobilen i armhållare på armen eller i handen. Vi rekommenderar inte att springa på löpband.
 • För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).
 • Se till att telefonen är fullt laddad.
 • Spring hela vägen in i mål! – Det är appens trackingfunktion som avgör när du gått i mål! Springer du samtidigt med en gps klocka är det sannolikt att den visar att du gått i mål lite tidigare än vad vår app gör. Har klockan i appen stannat? Står distansen på din valda slutsträcka? Om JA är du i mål och du kan trycka ”Stoppa Tracking”     
   
 • Ha kul och njut av att springa! 
 • Frågor = info@midnattsloppet.com

När du springer kan du även följa dina kompisars Midnattslopp medan de springer och därefter se både ditt och andras resultat i en liveresultatlista. Plugga in hörlurarna, skruva upp volymen och upplev löparfesten på dina gator! 

Se film hur du laddar ned ljudfilen:

 

FAQ Midnattsloppet-appen:

 • Använda fler appar parallellt?

  För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).

   Ljudupplevelser och tidtagning bygger på att ni använder vår app och om ni mjutar ljudet i Midnattsloppet-appen missar du röstindikationen med dina km-angivelser och när du gått i mål. 

   

 • Följa en löpare/låt någon följa ditt lopp

  Du kan antingen följa en löpare via appen eller via startlistan här på hemsidan. 

  För att följa en löpare via appen:
  För att följa en löpare laddar du ned Midnattsloppet appen via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”. Du behöver inte logga in på appen om du själv inte deltar i loppet och bara vill följa en löpare. 

  1. Gå till ”Resultat och Favoriter”.
  2. Sök deltagaren via efternamn eller startnummer.
  3. Favoritmarkera deltagaren genom att tryck på plus-ikonen bredvid dennes namn. 
  4. När du får frågan om att ”tillåta push notiser” klickar du på godkänn om du vill få notis om när dina favoriter startar, efter halva sträckan samt vid målgång. 

  För att följa en löpare via midnattsloppet.com/resultatsidan
  1. Gå till ”Resultat och Favoriter”.
  2. Sök deltagaren via efternamn eller startnummer.
  3. Favoritmarkera deltagaren genom att tryck på plus-ikonen bredvid dennes namn. 

 • Hur du laddar hem appen

  Appen laddar du hem till din mobil via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”.

  Tänk på: För att du skall kunna använda appen behöver du för som har IPHONE har operativsystemet IOS11 eller senare. För dig med Android gäller Android 7. 

   

 • Hur tar jag del av ljudupplevelserna?

  Se till så att du har läst igenom checklistan ”att tänka på för att tidtagning/ljudfiler ska fungera” som står här på hemsidan och i ditt startbevis.

  För att kunna lyssna utan störningar måste ljudfilerna ha laddats ner innan loppet.  Du gör detta på följande sida i appen: ”Mitt lopp/logga in –> ”ljudupplevelser/ladda ned”.  Vi föreslår att du använder WIFI- uppkoppling när du laddar ner.

  För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).

   

   

 • Kan jag muta ljudet?

  Ja, det kan du men var då extra observant på att hålla koll på hur långt du sprungit genom deltagarappen. Ljudupplevelser och tidtagning bygger på att du använder vår app och om du mutar ljudet i Midnattsloppet-appen missar du röstindikationen med dina km-angivelser och när du gått i mål. 

 • Kan jag springa på ett löpband?

  Nej, det är inget vi rekommenderar. Appen kommer inte fungera då den använder GPS – positionering.

 • När har jag gått i mål?

  Har du hörlurarna i kommer du få en ”målsignal”, i annat fall behöver du hålla koll på distansen i deltagarappen. Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Så loggar du in på appen

  1. Ladda hem appen via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”.

  2. Du loggar in med ditt efternamn och registrerings ID. Dina inlogningsuppgifter hittar du i ditt startbevis. OBS! Använd det nya startbeviset med ny inloggning som skickas ut mellan kl 20.00 21/8 och 09.00 22/8. 

  3. Välj ”mitt lopp”—> logga in.

 • Så startar du loppet

  För att springa loppet klickar på Start Tracking”  i appen och en 10 sek nedräkning.  OBS! Du kan bara klicka på Starta Tracking en gång, när du gjort det går loppet igång. 

  Under loppet får du en röstindikation när du passerar dina km-angivelser och musik utefter ett dynamiskt tempo.

 • Uppsnack, uppvärmning och förpepp

  Uppsnack:
  Ta del av uppsnacket med bl a intervjuer med artisten Mariette, information inför loppet, kuriosa om Midnattsloppet och allt du behöver känna till inför årets stora löparfest! Uppsnacket kommer att läggas in i appen före loppet men redan nu kan du lyssna på det via hemsidan. OBS! Vid uppsnack och uppvärmning måste appen vara igång i förgrunden…
  LYSSNA PÅ UPPSNACKET

  Uppvärmning:
  Runacademy ger dig en ca 4 min lång uppvärmning inför loppet. Tips är att du startar den 10-15 min innan du startar loppet i appen.

  Förpepp
  Vad vore Midnattsloppet utan allsång med ”Just idag är jag stark” och löpareden? Så känn in stämningen och föreställ dig tusentals andra orangeklädda löpare runt omkring dig när du nu sjunger ut i allsången och räcker armarna mot skyn i Midnattsloppets egna löpared. Sen är det bara att klicka på ”Starta Tracking” och ge dig av i ditt Midnattsloppet Sverige. 

  När du klickar på Starta Tracking går nedräkningen igång , den är 10 sekunder lång. 

   

Uppsnack, uppvärmning och förpepp

I samband med loppet kommer du via appen att få ta del av, peppande uppsnack, uppvärmning, försnack och 30 olika ljudupplevelser längs med din löptur.

Uppsnack
Ta del av uppsnacket med bl a intervjuer med artisten Mariette, information inför loppet, kuriosa om Midnattsloppet och allt du behöver känna till inför årets stora löparfest! Uppsnacket kan du lyssna på i appen under sektionen ”Mitt Lopp” eller klicka nedan om du vill ta del av det redan nu. 

LYSSNA PÅ UPPSNACKET

Uppvärmning
Runacademy ger dig en ca 4 min lång uppvärmning inför loppet. Tips är att du startar den 10-15 min innan du startar loppet i appen. Du klickar på knappen uppvärmning under sektionen Mitt Lopp i appen. 

Förpepp
Vad vore Midnattsloppet utan allsång med ”Just idag är jag stark” och löpareden? Så känn in stämningen och föreställ dig tusentals andra orangeklädda löpare runt omkring dig när du nu sjunger ut i allsången och räcker armarna mot skyn i Midnattsloppets egna löpared. Sen är det bara att klicka på ”Starta Tracking” och ge dig av i ditt Midnattsloppet Sverige. 

När du klickar på Starta Tracking går nedräkningen igång , den är 10 sekunder lång. 

Tips för ett lyckat lopp

Dagen vi alla väntat på är snart här! Du kommer att få ta del av en helt unik upplevelse där alla springer från där man är. Njut av känslan att se fram emot loppet blandat med lite nervositet, om du springer på kvällen – försök spara lite energi under dagen och ladda med att genom mat och vätska ge dig en bra känsla i kroppen då det är dags för loppet. Nedan hittar du tips kring mat och dryck före loppet, medicinska råd och generella tips i samband med själva loppet. 

Nu hoppas vi att du får ett riktigt roligt Midnattsloppet Sverige och önskar dig stort lycka till!

Ta del av tipsen för ett lyckat lopp! 

 • Generella tips inför loppet

  Testa tröjan och få koll på Midnattsloppet-appen
  Provspring gärna i din tröja före loppet som ett sätt att få inspiration och mental laddning inför själva loppet. Se också till att du har laddat ned/loggat in och har koll på Midnattsloppet-appen. Klicka här för att se vår app-checklista. 

  Glöm inte uppvärmningen
  Via appen har du tillgång till en ca 4 min lång uppvärmning som hålls av Petra Kindlund från Runacademy så ta gärna del av den innan du startar loppet. Om du siktar på snabba tider i loppet krävs kanske också en liten egen jogg uppvärmning med 2-3 korta, 10-15 sekunders, pulshöjande ruscher innan startar igång appen (tänk på att när du startat loppet  så slipper du dra på du onödig mjölksyra som sen kan hämma hela ditt lopp. 

  Drick före och under loppet
  Glöm inte dricka före och gärna under loppet. Vätskeförlust medför sämre prestationsförmåga och ökad risk för att du inte ska klara dig i mål. Fixa din egna vätskestation längs loppet eller låt någon agera vätskekontroll som stöttning och energi längs vägen.  

  Tänk positivt!
  Vi stöttar dig via appen så mycket vi bara kan så att du får energi och kan orkar hålla humöret uppe längs hela loppet. Tänk positivt. Tröttheten kommer för alla, men om man kan lyckas ha positiva tankar går det oftast att hitta mer kraft än man tror. Testa växla steget om det går tungt, tänk dig att du ska springa högt och fint trots tröttheten. Då kommer du under en period behöva tänka på något nytt, och oftast kan man hitta outnyttjad löparmuskelkraft.

  Var inställd på att loppet är tufft
  Även om loppet är på distans och det kanske bara är dig själv som du springer mot så kan det komma att kännas tufft. Siktar du mot personbästa gäller det att övervinna farttröttheten som ofrånkomligt kommer när man ligger nära sitt max. Tänk några kilometer eller bara några hundra meter framåt när det tar emot. En liten bit av trötthet fixar du, och bara några minuter framåt i loppet är det inte långt kvar. Men tider är inte det viktigaste i Midnattsloppet, utan att VERKLIGEN HA KUL!! Har du kul kommer du att optimera ditt Midnattslopp utifrån dina förutsättningar.

   

 • Mat och dryck i samband med loppet

  Hur ska man tänka kring mat och dryck innan loppet och hur undviker man t ex håll? Runner’s Worlds idrottsnutritionist Emma Lindblom guidar dig hur du bäst kan komma i form med rätt mat och dryck i samband med löpopp och träning.

  1. Kost före loppet
  De generella rekommendationerna är att äta en större, kolhydratrik måltid 3–4 timmar före start. Sedan kan man fylla på med något litet mål 1,5–2 timmar före start. Jag rekommenderar mat med en mindre mängd fibrer och fett. Fibrer och fett kan skapa mag- och tarmproblem under intensiv och/eller långvarig ansträngning. Om du däremot vet att din mage inte påverkas av fibrer och fett när du springer så behöver du naturligtvis inte utesluta det. Det viktiga är att du har koll på vad som passar just din kropp

  2. Får du lätt håll?
  Många som brukar få håll upplever att frukostmat fungerar bättre än lagad mat i samband med tävling, oavsett när starten går på dygnet. Ytterligare ett sätt att motverka håll är att börja loppet i ett lugnt tempo och gradvis öka farten.

  3. Vätska
  Försäkra dig också om att din kropp är i god vätskebalans inför starten. Är det jättevarmt under dagen kan det även vara bra att dricka sportdryck eller vätskeersättning för att få i sig salter. Men tänk på att du inte kan vätskeladda genom att dricka extra mycket dagarna före loppet. Vid varma lufttemperaturer bör du dricka vid varje vätskestation. Och om du svettas mycket kan du dessutom behöva tillskott av elektrolyter (salter), vilket finns i sportdrycker och vätskeersättning som Resorb.

  4. Fyll på med energi efter loppet
  Efter loppet är det bra om du får i dig någon slags fast föda ganska snabbt. Om du i likhet med många andra har svårt att äta direkt inpå ett lopp kan du försöka äta något litet, eller lite snacks, och sedan en större måltid när magen klarar det.

 • Medicinska råd

  Vi avråder alla med någon form av symptom av Covid-19 att delta i Midnattsloppet Sverige, din hälsa går först. Läs också nedan råd om du är sjuk: 

  1. Om du har feber, ont i hals och öron bör du inte springa. 

  2. Ta inte antiinflammatoriska mediciner, t ex Voltaren, Ipren etc. dygnet före Midnattsloppet. Med dessa preparat är bl a risken för ökad smärta efter loppet, överbelastning eller nya skador stor. Det kan också störa kroppens vätskebalans. Du bör inte ta dem direkt efter loppet heller.

  3. Känner du smärta under loppet, testa att korta löpsteget, spring långsammare, massera /stretcha eller gå. 

  4. Om du under loppet känner dig dålig eller får andra symtom t.ex. att svettningen upphör och du får kall hud, tungt att andas, illamående, kräkningar eller obehagskänsla/smärtor i bröstet så bryt omedelbart! 

Träna med Micael Dahlen 

Ta chansen och träna med Micael Dahlen – ekonomiprofessor, författare och träningsinfluencer tillika vår ambassadör för Midnattsloppet Sverige. Passet kördes live via Midnattsloppets Facebook den 12/8 men ta gärna del av det nu i efterhand. Det är ett lättsamt och kul pass som verkligen kommer att ge dig ny inspiration till din löpning med enkla och väldigt effektiva övningar för löpning, styrka och rörlighet. Vill du veta mer så kolla gärna in Micaels Instagram-konto @starktkul. 
 
TILL TRÄNINGSPASSET

Fysisk aktivitet, träning och folkhälsa

Ditt deltagande i Midnattsloppet Sverige gör såklart skillnad för din hälsa, oavsett om du lufsar eller springer eller om det är 5 eller 10 km. Allt träning är bra för din hälsa. Frågan är bara hur mycket vi behöver röra på oss för att må bra. Med Corona har det blivit många som arbetar hemifrån vilket bidrar till att vi kanske rör på oss mindre och vardagsmotionen minskar när vi inte längre går till och från bussen eller tåget. Möt två av Sveriges bästa experter på fysisk aktivitet, träning och folkhälsa och ta del vad de har kommit fram till inom området.

Hur anpassar sig kroppen till konditionsträning?

Jessica Norrbom, KI (Karolinska Institutet), Med Dr i fysiologi.

Hur mycket behöver vi röra på oss?

Elin Ekblom Bak, docent i idrottsvetenskap på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH).

Vanliga frågor – Allt inför loppet

Anmälan 

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

 • Löparvärd – ny info/samlingsplats/tid

  Info till dig som i samband med din anmälan valt att springa med en löparvärd den 15 augusti kl 21.30: 

  Din löparvärd ska nu ha kontaktat dig via mail för mötesplats och tid för samling (kl 21.00). Tänk på att vara i god tid före loppet så att du inte missar starten. Har du inte fått mail från din löparvärd, vänligen kontakta info@midnattsloppet.com. 

  Det var ca 1500 st som önskade få springa med en löparvärd och vi har kunnat erbjuda ca 1300 av dessa en löparvärd på en ort i anslutning till er bostad. Runacademy som är med och stöttar oss i detta har gjort ett fantastiskt jobb att skrapa fram ledare på många orter runt om i landet. Våra arrangörsklubbar Hammarby FRI , Mölndals IK, Solvikingarna och Malmö Allmänna Idrottsklubb är också med och bidra med glada löparvärdar i våra större städer. Hoppas verkligen att ni kan få en härlig upplevelse den 15/8 kl 21.30.

  Sista dag att anmäla att springa med en löparvärd var den 30 juli. 

 • När är sista anmälningsdag

  Anmälan är så länge du hinner hämta din tröja i vald Stadium-butik den 6/9 och senast kl 18.00. 

 • När kan jag springa Midnattsloppet Sverige?

  Första start i Midnattsloppet Sverige är den 15 augusti kl 21.30. Löparfesten pågår sen ända fram t.o.m. den 6 september och du kan springa vilken dag/tid du vill under den perioden. Sista målgång för loppet är 6 september kl 23.59. 

   

   

 • Startavgift och vad som ingår

  Förutom att du får en helt unik Midnattsloppsupplevelse via vår app tillsammans med tidtagning/tracking få du även årets deltagartröja från adidas, medalj och ett digitalt diplom. Medaljen är valfri och kan vid anmälan väljas bort.
  Startavgift 5 och 10 km: 275 kr.

Appen

 • Använda fler appar parallellt?

  För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).

   Ljudupplevelser och tidtagning bygger på att ni använder vår app och om ni mjutar ljudet i Midnattsloppet-appen missar du röstindikationen med dina km-angivelser och när du gått i mål. 

   

 • Följa en löpare/låt någon följa ditt lopp

  Du kan antingen följa en löpare via appen eller via startlistan här på hemsidan. 

  För att följa en löpare via appen:
  För att följa en löpare laddar du ned Midnattsloppet appen via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”. Du behöver inte logga in på appen om du själv inte deltar i loppet och bara vill följa en löpare. 

  1. Gå till ”Resultat och Favoriter”.
  2. Sök deltagaren via efternamn eller startnummer.
  3. Favoritmarkera deltagaren genom att tryck på plus-ikonen bredvid dennes namn. 
  4. När du får frågan om att ”tillåta push notiser” klickar du på godkänn om du vill få notis om när dina favoriter startar, efter halva sträckan samt vid målgång. 

  För att följa en löpare via midnattsloppet.com/resultatsidan
  1. Gå till ”Resultat och Favoriter”.
  2. Sök deltagaren via efternamn eller startnummer.
  3. Favoritmarkera deltagaren genom att tryck på plus-ikonen bredvid dennes namn. 

 • Hur du laddar hem appen

  Appen laddar du hem till din mobil via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”.

  Tänk på: För att du skall kunna använda appen behöver du för som har IPHONE har operativsystemet IOS11 eller senare. För dig med Android gäller Android 7. 

   

 • Hur tar jag del av ljudupplevelserna?

  Se till så att du har läst igenom checklistan ”att tänka på för att tidtagning/ljudfiler ska fungera” som står här på hemsidan och i ditt startbevis.

  För att kunna lyssna utan störningar måste ljudfilerna ha laddats ner innan loppet.  Du gör detta på följande sida i appen: ”Mitt lopp/logga in –> ”ljudupplevelser/ladda ned”.  Vi föreslår att du använder WIFI- uppkoppling när du laddar ner.

  För att ta del av ljudupplevelsen, undvik att använda andra appar som spelar ljud under loppets gång (t.ex. Spotify).

   

   

 • Kan jag muta ljudet?

  Ja, det kan du men var då extra observant på att hålla koll på hur långt du sprungit genom deltagarappen. Ljudupplevelser och tidtagning bygger på att du använder vår app och om du mutar ljudet i Midnattsloppet-appen missar du röstindikationen med dina km-angivelser och när du gått i mål. 

 • Kan jag springa på ett löpband?

  Nej, det är inget vi rekommenderar. Appen kommer inte fungera då den använder GPS – positionering.

 • När har jag gått i mål?

  Har du hörlurarna i kommer du få en ”målsignal”, i annat fall behöver du hålla koll på distansen i deltagarappen. Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Så loggar du in på appen

  1. Ladda hem appen via appstore för IOS, Apple eller Google Play för Android. Sök “Midnattsloppet”.

  2. Du loggar in med ditt efternamn och registrerings ID. Dina inlogningsuppgifter hittar du i ditt startbevis. OBS! Använd det nya startbeviset med ny inloggning som skickas ut mellan kl 20.00 21/8 och 09.00 22/8. 

  3. Välj ”mitt lopp”—> logga in.

 • Så startar du loppet

  För att springa loppet klickar på Start Tracking”  i appen och en 10 sek nedräkning.  OBS! Du kan bara klicka på Starta Tracking en gång, när du gjort det går loppet igång. 

  Under loppet får du en röstindikation när du passerar dina km-angivelser och musik utefter ett dynamiskt tempo.

 • Uppsnack, uppvärmning och förpepp

  Uppsnack:
  Ta del av uppsnacket med bl a intervjuer med artisten Mariette, information inför loppet, kuriosa om Midnattsloppet och allt du behöver känna till inför årets stora löparfest! Uppsnacket kommer att läggas in i appen före loppet men redan nu kan du lyssna på det via hemsidan. OBS! Vid uppsnack och uppvärmning måste appen vara igång i förgrunden…
  LYSSNA PÅ UPPSNACKET

  Uppvärmning:
  Runacademy ger dig en ca 4 min lång uppvärmning inför loppet. Tips är att du startar den 10-15 min innan du startar loppet i appen.

  Förpepp
  Vad vore Midnattsloppet utan allsång med ”Just idag är jag stark” och löpareden? Så känn in stämningen och föreställ dig tusentals andra orangeklädda löpare runt omkring dig när du nu sjunger ut i allsången och räcker armarna mot skyn i Midnattsloppets egna löpared. Sen är det bara att klicka på ”Starta Tracking” och ge dig av i ditt Midnattsloppet Sverige. 

  När du klickar på Starta Tracking går nedräkningen igång , den är 10 sekunder lång. 

   

Tidtagning och resultat

 • Finns det någon maxtid?

  Nej, men loppet är anpassat utefter att du springer/lufsar i max 90 min. 

 • Hur får jag min tid?

  Tidtagningen börjar när du tryckt på ”Starta Tracking” och nedräkningen kommit till 0. Nedräkningen är 10 sek. 

  Du kan följa distansen via appen samt att du får info i dina hörlurar när du passerar dina km-markeringar och när du går i mål. En pushnotis kommer skickas till dig (om du tillåter appen att skicka push notiser) och alla du följer vid följande punkter: 1. När har startat, 2. När du nått halva vägen. 3. När du gått i mål.

  Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Registrera resultat manuellt

  Du som vill registrera din tid manuellt kan göra det via vår resultatsida. Sök upp ditt namn i resultatlistan och logga in där genom att klicka på ditt namn och sen den gröna knappen ”logga in för manuell tidsregistrering”. Inloggningsuppgifterna är samma som till appen och du hittar dem på ditt startbevis.

  Här reggar du ditt resultat.

 • Resultat

  Resultaten sparas som vanligt efter genomfört arrangemang till vår resultatdatabas. Efter loppet läggs resultaten upp på vår resultatsida. 

   

Diplom och jubilarer 

 • 5-års diplom

  Du som gör ditt femte Midnattslopp får ett jubileumsdiplom hemskickat några veckor efter loppet. Vi bjuder på diplomet som tack för att du varit en viktig del av Midnattsloppsfesten i fem år!

 • Diplom

  Alla som genomfört Midnattsloppet Sverige kommer efter 14 dagar att kunna ladda ned ett digitalt diplom och printa ut hemma. Diplomet hittar du då i “Resultatarkivet”. Det går även bra att  beställa ett diplom i samband med anmälan mot en kostnad och få det hemskickat, ca 21 dagar efter loppets avslutande. 

 • Jubilarer

  Är du en av dem som har satt färg på Midnattsloppet under många år? Då vill vi såklart hylla dig lite extra.

  Du som gör ditt 10:e,15:e, 20:e, 25:e, 30:e eller 35:e lopp kommer att få din medalj eller ditt specialpris hemskickat till dig några veckor efter genomfört lopp.