Glada Midnattsloppet Sverige 16 aug – 6 sept

2017 blev Glada Midnattsloppet ett nytt lopp i Midnattsloppsfamiljen. Glada Midnattsloppet har blivit en succé med fantastiska deltagare som springer, går och rullar i mål på Hornsgatan där publiken är med och hejar. Nu ställer även Glada Midnattsloppet om till det virtuella loppet Glada Midnattsloppet Sverige. Du deltar i loppet från där du är och får musikupplevelser i dina lurar som under ett ”äkta” Midnattsloppet. Loppet pågår 16 augusti till 6 september. 

Vad är Glada Midnattsloppet Sverige?

Glada Midnattsloppet är för alla med en kognitiv funktionsvariation. Det går lika bra att springa som att rulla. Sträckan är 2 km och du deltar när du vill mellan den 16-23 augusti. I Glada Midnattsloppet Sverige får du, precis som i Midnattsloppet Sverige, uppleva Midnattsloppet i sina lurar fast från där du är.

Så går loppet till 

Glada Midnattsloppet Sverige är som ett virtuellt lopp fast ändå inte. Vi kommer istället att maxa din upplevelse så att du ska få så mycket känsla av ett “äkta” Midnattslopp, fast i dina lurar och från där du är. Du springer, går eller rullar din egen bana som är 2 km. Vi räknar Midnattsloppet Sverige som ett vanligt år i historiken så om du sprungit flera Midnattslopp tidigare räknas årets deltagande in i din historik.

Som anmäld får du en trackingapp med en dynamisk ljudfil som aktiveras längs olika ställen under loppet. Innan loppet kan du ta del av uppsnacket så du får ta del av den gemensamma löpareden, allsång, nedräkning och startskott. Under loppet kommer det att spelas härlig musik där ett antal artister och våra partners peppar dig hela vägen in i mål. Du kommer även att få en röstindikation när du passerar dina kilometermarkeringar.

Inför Glada Midnattsloppet Sverige – appens innehåll/upplägg

Efter att anmälan till loppet är genomförd får du ett startbevis till mailen med instruktioner att ladda ned Midnattsloppets app. I startbeviset hittar du också dina inloggningsuppgifter till appen. Tänk på: För att du skall kunna använda appen behöver du för som har IPHONE har operativsystemet IOS11 eller senare. För dig med Android gäller Android 7. 

Uppvärmning och förpepp

Innan loppet kan du i appen ta del av uppvärmningen. När det är dags att springa loppet klickar du på ”Start tracking”. OBS! Klicka enbart på ”Start Tracking” en gång och när du ska starta själva loppet. När man väl gjort det går loppet igång.

När Start Tracking är i gång får du en ca 3 min lång uppladdning med löpareden, peppande musik och nedräkning inför starten. 

CHECKLISTA:

Nedan är de viktigaste punkterna för att tekniken skall fungera. Checka av dem i god tid före loppet.

 • Uppdateringar! Kolla efter uppdateringar i app store i god tid före loppstart och uppdatera appen. 
 • Ladda ned ljudfilerna! För att kunna lyssna utan störningar måste ljudfilerna ha laddats ner i appen innan loppet. Gör det här: ”Mitt lopp/logga in –> ”ljudupplevelser/ladda ned”. Vi föreslår att du använder WIFI- uppkoppling när du laddar ner. Scrolla ned lite här på sidan för att se en film hur du laddar ed ljudfilerna. 
 • GPS position/3G/4G! För att LIVE-trackingen ska fungera och kunna skicka över din position och tid behöver appen ha GPS position tillgänglig 3G/4G (vi rekommenderar inte att springa på löpband).
 • Se till att telefonen är fullt laddad.
 • För bästa täckning, se till att ha din telefon på ett bra ställe, t ex armhållare på överarmen. Ju friare signal telefonen har desto bättre.
 • Frågor = info@midnattsloppet.com

Läs mer hur appen fungerar:
ALL INFO OM APPEN

Frågor och svar

Snabbinformation kring anmälan, tidtagning, startbevis och hur du hämtar din deltagartröja:

 • Anmälan – så här gör du

  Anmälan – så här gör du

  Anmälan till Glada Midnattsloppet Sverige görs  i vår anmälningsportal, där du Glada Midnattsloppet. Du väljer också storlek på din deltagartröja samt i vilken Stadiumbutik du vill hämta ut din tröja och medalj. (Medaljen är valfri och kan väljas bort vid anmälan.) 

  När du har gjort en anmälan så får du en bekräftelse på din anmälan samt ett startbevis till din mail med information hur du laddar ned appen.

  OBS! När du hämtar ut din tröja och medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. 

 • Finns det någon maxtid?

  Nej, men loppet är anpassat utefter att du springer/lufsar i max 90 min. 

 • Hur får jag min tid?

  Tidtagningen börjar när du tryckt på ”Starta Tracking” och nedräkningen kommit till 0. Nedräkningen är 10 sek. 

  Du kan följa distansen via appen samt att du får info i dina hörlurar när du passerar dina km-markeringar och när du går i mål. En pushnotis kommer skickas till dig (om du tillåter appen att skicka push notiser) och alla du följer vid följande punkter: 1. När har startat, 2. När du nått halva vägen. 3. När du gått i mål.

  Sluta inte att springa loppet förrän appen har nått vald distans på 5 eller 10 km. Det är appens distans som ditt resultat och tid kommer att baseras på.

 • Kan jag byta tröjstorlek?

  I år sker utdelning lite annorlunda till då vi tillsammans med Stadium har utökat med många fler butiker i landet där man kan hämta sin tröja. Det gör att vi inte har något lager i någon av butikerna utan de tröjor som är beställda skickas till respektive butik.

  Har du råkat boka fel tröjstorlek så vill vi självklart försöka hjälpa dig att byta och det kan du göra via ett mail till oss på info@midnattsloppet.com senast den 24 juli. Därefter packas alla tröjor och skickas ut till butik. Obs: Det kan finnas en möjlighet att byta i butik om du bokat fel storlek eller fel vid dam/herr och då är det de vanligare storlekarna som kan bytas till dvs dam/herr S-L, MEN det är inget vi kan lova. Fråga därför om byte i den Stadium-butik du ska hämta i. 

 • Kan någon annan hämta min tröja/medalj?

  Har du inte möjlighet att hämta själv går det bra att skicka någon annan. Den personen behöver kunna visa upp ditt startbevis för att få ut din deltagartröja.

 • När kan jag hämta min tröja/medalj?

  Du kan hämta din deltagartröja/medalj i din Stadiumbutik mellan den 3 aug –6 sept. Tänk på att anmäla dig i tid då storlekar kan ta slut. För att undvika trängsel i butik ber vi dig hämta din tröja i god tid före loppet.

   

 • Registrera resultat manuellt

  Du som vill registrera din tid manuellt kan göra det via vår resultatsida. Sök upp ditt namn i resultatlistan och logga in där genom att klicka på ditt namn och sen den gröna knappen ”logga in för manuell tidsregistrering”. Inloggningsuppgifterna är samma som till appen och du hittar dem på ditt startbevis.

  Här reggar du ditt resultat.

 • Resultat

  Resultaten sparas som vanligt efter genomfört arrangemang till vår resultatdatabas. Efter loppet läggs resultaten upp på vår resultatsida. 

   

 • Så hämtar du ut din tröja/medalj

  Alla som anmält sig till Midnattsloppet Sverige hämtar sin tröja/medalj i den Stadiumbutik man angett i samband med anmälan. Totalt finns 79 st butiker att välja att hämta ut din tröja i, vilka det är hittar du info om i anmälan.  Deltagartröjan/medaljen kan du sedan hämta i din valda Stadiumbutik mellan den 3 aug-6 sept.

  OBS! När du hämtar ut din tröja/medalj måste du ha med dig ditt Startbevis, antingen om du skriver ut det eller visa upp det via mobilen. Det kommer alltså INTE att räcka med enbart legitimation. All utdelning sker i Stadiums sko-avdelning.