Om Midnattsloppet

Midnattsloppet är 10 km eller 5 km löplopp, atmosfär och folkfest. Underhållning längs banan, storstad, samba och asfalt är gemensamt för de fyra loppstäderna Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö. Midnattsloppet är så mycket mer än bara ett lopp – det är en upplevelse.

Upplev Midnattsloppet

– Årets svettigaste festival

Föreställ dig en ljummen augustikväll. Sensommarluften andas magi. Tusentals laddade löpare. Förväntan. Ett startskott och hela city vibrerar. Vi garanterar att det är en känsla du inte upplever på något annat arrangemang.

Det som gör Midnattsloppet så unikt är den sena starttiden, kringarrangemangen och framförallt stämningen och atmosfären. Varje år återkommer 50 000 deltagare och en fantastisk publik som bidrar till folkfesten. Midnattsloppet arrangeras i Stockholm,Göteborg, Malmö och Helsingfors där varje stad bjuder på sin egen upplevelse.

Vi har alltid varit ett löplopp med festivalkänsla. Nyhet för 2019 var att du kan välja mellan 5 eller 10 kilometer löparglädje vilket gör Midnattsloppet till både årets längsta och kortaste festival.

Här spelar det ingen roll om du är nybörjare, motionär eller elit. Midnattsloppet är så mycket mer än ett lopp och allt handlar om att du som löpare ska ha så roligt som möjligt.

På denna webbsida hittar du information om de olika Midnattsloppen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Helsingfors. Vi hoppas att det skapar en nyfikenhet och intresse av att vilja vara med och delta. Om det är som deltagare eller åskådare får du bestämma, men vi vill att alla ska vara med i festen!

Vilka arrangerar

Hammarby IF Friidrott har sedan starten 1982 arrangerat Midnattsloppet på Södermalm i Stockholm och driver sedan 2010 Midnattsloppen genom Midnattsloppet Nordic AB ett av Hammarby IF Friidrott helägt bolag. Midnattsloppet Nordic AB arrangerar på uppdrag av Hammarby IF Friidrott arrangemangen och genomför de olika Midnattsloppen med hjälp av lokala idrottsklubbar på respektive ort. Midnattsloppet har utvecklats till ett av Nordens största och populäraste lopp med ca 50 000 anmälda deltagare år 2019 i fyra olika lopp, i två länder. Överskottet av intäkterna går till främjandet av barn och ungdomsidrott i de lokala föreningarna. 2019 arrangeras Midnattsloppet i fyra städer i Norden Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö.

Midnattsloppet Stockholm

Arrangeras tillsammans med Hammarby IF Friidrott

Midnattsloppet Göteborg

Arrangeras tillsammans med Mölndals AIK, Solvikingarna.

Midnattsloppet Malmö

Arrangeras tillsammans med Malmö Allmänna Idrottsförening

Midnight Run Helsinki

Arrangeras tillsammans med Drumsö Idrottskamrater

Jubileumslopp

Redan nu börjar vi ladda för 2021 då det är dags för det 40:e Midnattsloppet i Stockholm. Det kommer vi såklart att fira riktigt stort, så håll utkik för alla festligheter som vi kommer att presentera. Det vill du inte missa!

2020 är det arrangeras det 11:e loppet i Helsingfors, det 8:e i Malmö, det 13:e i Göteborg och det 39:e i Stockholm.

Midnattsloppet Stockholm 40 år

Från 2 852 startande löpare debutåret 1982 till över 40 000 anmälda löpare. Det har hänt en hel del under alla Midnattslopps och historierna är såklart många. 

Intervjuer med personerna bakom loppet

– Möt två av eldsjälarna som varit med från start.