Om Midnattsloppet

Midnattsloppet är 10 km eller 5 km löplopp, atmosfär och folkfest. Underhållning längs banan, storstad, samba och asfalt är gemensamt för de fyra loppstäderna Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö. Midnattsloppet är så mycket mer än bara ett lopp – det är en upplevelse.

Upplev Midnattsloppet

– Årets svettigaste festival

Föreställ dig en ljummen augustikväll. Sensommarluften andas magi. Tusentals laddade löpare. Förväntan. Ett startskott och hela city vibrerar. Vi garanterar att det är en känsla du inte upplever på något annat arrangemang.

Det som gör Midnattsloppet så unikt är den sena starttiden, kringarrangemangen och framförallt stämningen och atmosfären. Varje år återkommer 65 000 deltagare och en fantastisk publik som bidrar till folkfesten. Midnattsloppet arrangeras i Stockholm,Göteborg, Malmö och Helsingfors där varje stad bjuder på sin egen upplevelse.

Nytt för i år är att vi gjort en rejäl ansiktslyftning visuellt. Vi har alltid varit ett löplopp med festivalkänsla och nu tar vi steget fullt ut.  Du kan välja mellan 5 eller 10 kilometer löparglädje gör Midnattsloppet till både årets längsta och kortaste festival.

Här spelar det ingen roll om du är nybörjare, motionär eller elit. Midnattsloppet är så mycket mer än ett lopp och allt handlar om att du som löpare ska ha så roligt som möjligt.

På denna webbsida hittar du information om de olika Midnattsloppen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Helsingfors. Vi hoppas att det skapar en nyfikenhet och intresse av att vilja vara med och delta. Om det är som deltagare eller åskådare får du bestämma, men vi vill att alla ska vara med i festen!

Vilka arrangerar

Hammarby IF Friidrott har sedan starten 1982 arrangerat Midnattsloppet på Södermalm i Stockholm och driver sedan 2010 Midnattsloppen genom Midnattsloppet Nordic AB som huvudman, ett av Hammarby IF Friidrott helägt bolag. Midnattsloppet Nordic AB äger rättigheterna för Midnattsloppet och genomför de olika Midnattsloppen som ett samarrangemang tillsammans med lokala idrottsföreningar. Midnattsloppet har utvecklats till ett av Nordens största och populäraste lopp med ca 65 000 anmälda deltagare år 2015 i fyra olika lopp, i två länder. Överskottet av intäkterna går till främjandet av barn och ungdomsidrott i de lokala föreningarna. 2016 arrangeras Midnattsloppet i fyra städer i Norden Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö.

Midnattsloppet Stockholm

Arrangeras av Hammarby IF Friidrott

Midnattsloppet Göteborg

Arrangeras av Mölndals AIK tillsammans med föreningarna Solvikingarna, Utby IK och IF Kville.

Midnattsloppet Malmö

Arrangeras av Malmö Allmänna Idrottsförening

Midnight Run Helsinki

Arrangeras av Drumsö Idrottskamrater

Historia

Idén till Midnattsloppet föddes av några Hammarbyare som var ute på en träningsrunda i slutet av 70-talet. Riokarnevalen stod som förebild och idén byggde på att förena idrott och kultur och att låta olika generationer mötas på ett naturligt sätt. Här kan du läsa om mer om alla år med Midnattsloppet. Europarekord, deltagarrekord, kyparlopp, cykellopp, deltagartröjans entré och mycket mer.

Till Midnattsloppet genom åren

Jubileumslopp

2019 är det jubileum med det 10:e Midnight Run, som Midnattsloppet heter i Helsingfors. 2017 var det 5:e Midnattsloppet i Malmö och det 10:e loppet i Göteborg. 2016 arrangerades det 35:e Midnattsloppet i Stockholm. 

Midnattsloppet Stockholm 35 år

Från 2 852 startande löpare debutåret 1982 till över 40 000 anmälda löpare. Det har hänt en hel del under alla Midnattslopps och historierna är såklart många. 

Intervjuer med personerna bakom loppet

– Möt två av eldsjälarna som varit med från start.