LÖPARKLÄDER

Hur väljer jag rätt träningskläder?

För att du fullt ut ska kunna fokusera på löpningen och inte drabbas av irritationsmoment som skavsår och kläder som inte andas så har vi samlat lite tips kring vad man kan tänka på när man väljer träningskläder.

Funktionsmaterial

Dina träningskläder skall vara gjorda av ett funktionsmaterial, t.ex. adidas teknologi climacool, där materialet transporterar bort svett från kroppen och har zoner som ventilerar baserat på vart på kroppen man svettas som mest. Bomull är skönt mot kroppen, men när du börjar svettas så absorberar det fukt och kan inte transportera bort det på samma sätt som ett funktionsplagg så liksom med strumporna är risken för skavsår är stor.

Passform

Är det skillnad på olika funktionskläder? Ja! Det finns träningskläder för olika sorters träning. De tights, tröjor och kortbyxor m.m. som är gjorda för löpning är anpassade för den rörelsen du gör när du springer samt gjorda av lättare material, så till exempel är ett par löpartights mycket bättre anpassade till att springa i än dina träningstights. adidas Supernova-kollektion är specifikt utvecklad för löpning och är passar alla typer av löpare.

Prova kläderna

Innan du springer och se till att inte ha några riskerande skavpunkter såsom på insida lår, veck på strumporna eller vid sporttoppen där friktionen kan vara stor när man springer. Det tar så mycket energi och glädje under loppet.

Väder och temperatur

Den ultimata klädseln att rekommendera är baserat på väder och tempratur och man luras ofta av kyla då man blir fort varm när man springer. Man vill inte ha för mycket kläder på sig så att rekommendera är att välja kläder efter hur man tror man känner efter några kilometer.

 

Löpträning – till träningssidans framsida