2017-09-22

Mot nya äventyr

Då har tiden som Midnattsloppets ambassadör kommit till sitt slut och det är dags för nya äventyr. Tack till alla er som velat följa med mig på den här resan. Det har varit så kul att göra detta tillsammans med er, och ni har verkligen hjälpt mig med min motivation.

Imorgon kör jag igång en ny utmaning med ett kostschema och träningsprogram som jag anlitat en coach att sätta ihop till mig. Nu är planen att bli av med dom sista graviditetskilona och jag känner att jag behöver hjälp med motivationen. Jag kan mycket om kost och träning, men att få lämna över det till ”någon annan” och bara fokusera på att få det gjort känns lättare.

Vi vet alla hur vi, på ett ungefär, ska äta för att vara hälsosamma och må bra. Nu när jag ska gå ner i vikt är det lockande att bara sluta med socker och dra ner på mängden mat. Tyvärr blir det lätt att jag äter för lite och får i mig för lite av det jag behöver och det är inte hållbart för min del. Utan när kroppen saknar något kompenserar den, och då blir jag ännu mer sugen på socker. Min mat nu under den här dieten kommer bestå av en bra sammansättning av protein, kolhydrater och fett. Det blir normala middagar, med mycket grönsaker och lite mindre sås. Till mellanmål blir det kvarg och nötter.

Träningen kommer vara fokus på styrketräning, med ett konditionspass i veckan. Första passet blir cykling, men sen har jag önskat att få in löpning i planeringen också.

Följ gärna med mig på min resa på instagram (@frutorn) och vill du hänga på den här utmaningen, så skriv till mig så jag kan följa dig också. Jag tror det blir både roligare och lättare om vi är fler.

Lycka till med träningen i vinter, så hoppas jag att vi ses vi på startlinjen i Malmö i september igen.