Kalle och Emilio tränar inför Glada Midnattsloppet

Årets gladaste lopp!

Den 18:e augusti välkomnar Midnattsloppet, tillsammans med Stockholms Stad och Nytida, återigen årets gladaste lopp för alla med en kognitiv funktionsnedsättning. Glada Midnattsloppet är för många ett roligt mål som uppmuntrar till rörelseglädje både före och under loppet. Deltagarna springer, går eller rullar fram längs Södermalms gator och får samtidigt uppleva en festivalstämning med musik och hejande publik.

Glada Midnattsloppet startar kl 18.30 utanför Zinkensdamms IP och har samma bansträckning som Lilla Midnattsloppet som mäter 1980 m långt.

Här får du möjlighet att bekanta dig med två av deltagarna, Emilio och Kalle som var med förra året och har nya målsättningar inför årets lopp. 

Kalle

”Jag heter Karl Mohammar men kallas alltid för Kalle. Jag är 28 år gammal och bor på Kungsholmen. Mina intressen är att vara på brandstationen, äta på restaurang och gå på bio.

Trygghet är viktigt för mig och det känner jag när jag har personer jag tycker om runt omkring mig. Ett av mina mål har alltid varit att ha en god hälsa.

Det som var häftigt med att springa Glada midnattsloppet förra året var att alla stod upp och applåderade när vi sprang förbi, det var helt otroligt.

Att man fick göra loppet i sitt tempo var något jag tyckte var väldigt bra. Jag sprang och gick, och sprang och gick som jag brukar göra.

I år ska jag försöka springa hela vägen om jag orkar, jag ska göra mitt bästa. Jag kommer också se till att peppa andra för då kanske de kan känna samma sköna känsla som jag.

Inför årets lopp tränar jag på gymmet. Jag ser också till att gå mycket, det är bra motion. På min praktik jobbar jag dessutom fysiskt och bygger upp muskler. Jag tänker också mycket på min kost och har gjort stora förändringar senaste tiden. Jag vill äta varierat och inte så mycket snabbmat. Just nu jobbar jag med att göra en egen kokbok. Mitt tips till andra som ska springa Glada midnattsloppet är att ta det i sitt tempo, inte stressa upp sig själv och liksom bara njuta av det. Man ska göra sitt bästa och när man börjar närma sig mållinjen då är det bara att ta i för fullt!”

Emilio

”Jag heter Emilio De la Rivera och jag är 23 år gammal. På fritiden gillar jag att kolla på fotboll och hockey. Jag älskar Djurgården!

Jag var med i Glada midnattsloppet förra året och det var jättekul. Då körde jag i min rullstol, men i år har jag ett nytt mål.

Jag tränar för fullt för att orka springa med min racerunner.  Jag kör minst tre träningspass i veckan och jag har som mål att jag ska vinna hela loppet!!!”

 Missa inte att följa Emilio och Karl fram till loppet på Midnattsloppets Facebooksida och se till att du är på plats längs banan eller vid målgången på Hornstull och är med och hejar fram alla deltagare i Glada Midnattsloppet den 18 aug.