170907

Höstmål

Hösten är verkligen här nu och visst kan det kännas lite trist att sommaren är slut men jag tycker det är en härlig nystartskänsla som infinner sig i september. Luften är friskare och det är enklare att få till rutiner än under sommarmånaderna. Enligt mig är detta ett lika bra tillfälle som vid nyår att sätta upp nya mål och framtidsvisioner och jag tror det kan vara en bra tidpunkt att stämma av grejer med sig själv. Avsluta saker och påbörja nya, byta bort det gamla och in med något nytt. Jag har funderat en del kring vad jag vill uppnå träningsmässigt under hösten och egentligen är det inte ett uppdrag för hjärnan utan mer för kroppen att fundera på. För oftast tror jag att den bättre känner vilken träning som du mår bäst av istället för hjärnan som lätt kommer med sina måsten och borden. Min kropp längtar efter långa prestationslösa löprundor i höstluften och även efter att lära sig något nytt och det har jag baserat mina höstmål på:

  • Längre distanser.
    Jag känner ett stort sug efter att börja springa längre distanser i terrängen och nästa år är det inte helt orimligt att jag anmäler mig till någon fjäll(halv?)mara på något trevligt ställe. Oavsett lopp eller inte, så ser jag fram emot långa löppass bland höstklädda träd under årets sista solljus. Nya terrängskor är inköpta och jag ser fram emot att testa vad de går för.
  • Simning
    Ja, ni läste rätt. Jag vill lära mig simma crawl i höst. När jag gjorde klassikern för 5 år sedan så simmade jag bröstsim under vansbrosimmet. Jag bestämde mig för att jag ville göra klassikern igen innan jag fyller 30, men sånna fall bättre förberedd framför allt i simningen. Ingenting har hänt på simfronten sedan dess, men nu ser jag verkligen fram emot att tillägna hösten detta projekt.
  • Styrketräning
    Jag älskar att gymma och kör även en del crossfit året runt, men just hösten ökar min motivation till att bygga upp kroppen styrkemässigt. Detta kommer jag att göra även denna höst!

Har ni några spännande planer eller mål med er höstträning? Berätta!!