Hopparknä

Varför får man hopparknä?

Hopparknä grundar sig i en överbelastning av knäskålssenan som kan resultera i en bristning och inflammation av senan. Detta kan bero på att framsidans lårmuskel inte är tillräckligt stark eller att rehabilitering från en tidigare skada inte har varit tillräcklig.

Symptom vid hopparknä

Om du har hopparknä kan du uppleva en stelhet på morgonen och även värk och stelhet när du springer och efter du har sprungit. Övriga symptom är även smärta när du tränar och en trycksmärta och svullnad under knäskålen.

Behandling

Det är viktigt att undvika den aktivitet som utlöser smärtan och följa ett stegrat rehabiliteringsprogram. Som vid många andra skador så är det även här viktigt att vara noga med stretchning och stärkande träning. För att få avlastning av knäskålssenan och på så sätt lindra smärtan är det en bra idé att använda sig av ett skydd som ger ett tryck mot knäskålssenan, såsom Rehbands Knee Strap.

Produkter: Knee Strap

Artikeln är framtagen av Rehband.  Källa för informationen i dessa artiklar är: Näsmark, Annika. 2012. Skadehandboken – En guide vid Skada, Ottobock Scandinavia AB.

 

Löpträning – till träningssidans framsida