Midnattsloppet Helsingfors 2020

Midnattsloppet Helsingfors 2020 är inställt och har ställt om till virtuella loppet Midnight Run Virtual Race 29 aug-6 sept. Läs mer här. 

OBS! Info på sidan nedan är inte aktuell för Midnattsloppet 2020.

 

Midnattsloppet Helsingfors 29 augusti

Starttid

21:15

Start

Senatstorget

Längd 

10 000 m & 5 000 m 

Anmälan Midnattsloppet Helsingfors

 

Anmäl dig till Midnattsloppet Helsingfors

Under Vanliga frågor finns svar på de vanligaste frågorna gällande anmälan. 

Snabbinformation om anmälan:

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. För att få deltaga i Midnattsloppet 2020 måste du alltså vara född år 2006 eller tidigare.

  Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

  Vi ser gärna fler ungdomar som deltar med sina föräldrar som en kul sak att göra tillsammans en lördagskväll utan att det ska handla om en tävlan.

  Ungdomar under 16 år får ej delta i tävlingsklass (ej heller genom seedning).

 • I startavgiften ingår

  I startavgiften ingår bl.a.

  – 10 km eller 5 km löpning med härlig karnevalstämning!

  – deltagartröja från adidas

  – tidtagning med mellantider och livetracking

  – vatten och sportdryck längs banan och i målet

  – efterhanteringsprodukter i målet

  – klädinlämning vid Runners Corner

 • Så anmäler du dig

  Anmälan till Midnattsloppet görs  i vår anmälningsportal, där du väljer vilket lopp du vill delta i. Du kan göra en personlig anmälan och även anmäla fler samtidigt, eller köpa presentkort. 

  Personlig anmälan

  Då du anmäler dig gör du följande val:

  1. Vilken startgrupp du vill springa i – Välj din startgrupp utifrån den tid du tror att du springer på milen. De som deltar på 5 km har en egen startgrupp. 

  2. Storleken på din deltagartröja från adidas –  Deltagande i loppet förutsätter att man springer i deltagartröjan. 

  3. I vilken Stadiumbutik du vill hämta ut ditt startkit  –  I och med att valmöjligheten av utdelningsbutiker är begränsad, har du fler butiker att välja på desto tidigare du anmäler dig. Startkitet består av deltagartröjan, ett tidtagningschip och ett startgruppsband.

  Till anmälan

  Anmäl fler samtidigt

  När du har fyllt i alla dina uppgifter och innan du ska bekräfta din anmälan klickar du på ”Lägg till en ny anmälan”. Därefter fyller du i uppgifterna för den du vill anmäla innan du bekräftar och betalar alla anmälningar på en gång. 

  Att göra anmälan för fler samtidigt fungerar lika bra för familjer där t.ex. en vuxen springer Midnattsloppet 10 KM och barnen Lilla Midnattsloppet eller MiniMil (Stockholm).

  Köpa presentkort

  Det finns två sätt att köpa presentkort:

  1. I samband med egen anmälan

  Då du anmäler dig själv kan du som tilläggsprodukt lägga till presentkort att ge bort till någon annan utan att fylla i denna persons anmälningsuppgifter. 

  2. Utan egen anmälan

  Om du vill köpa presentkort utan att själv anmäla dig väljer du först stad och sedan istället för lopp väljer du ”Köp presentkort” i anmälningsportalen. 

  När din bokning är betald och klar skickas presentkorten till din e-post tillsammans med anmälningsbekräftelsen. Nyttjaren av presentkortet kan anmäla sig själv, utan kostnad, med hjälp av anmälningskoden som finns på presentkortet.

  Notera att köp av presentkort inte i sig innebär att man är anmäld till loppet. Först då mottagaren anmält sig med anmälningskoden är anmälan registrerad. Desto tidigare registreringen görs, desto fler alternativ finns det för bl.a. startgrupp och utdelningsbutik för hämtning av startkitet. 

  Spring med företaget

  Utmana hela företaget och era kunder på 10 km eller 5 km löpning. Företagsanmälningar görs med hjälp av värdekoder som beställs i vår webbshop. Alla företag som har 10 eller fler löpare som genomför loppet är med i företagstävlingen. 

  Beställ företagsplatser

 • Startavgifter

  Midnattsloppet (Stockholm, Göteborg, Malmö)

  425 SEK (10km) / 325 SEK (5km) – till 31/5 2020

  475 SEK (10km / 375 SEK (5km) – från 1/6 2020

   

  Midnight Run (Helsingfors)

  42 EUR (10km) / 32 EUR (5km) – till 31/5 2020

  47 EUR (10km / 37 EUR (5km) – från 1/6 2020

   

  Lilla Midnattsloppet Stockholm

  195 SEK 

   

  MiniMil Stockholm

  100 SEK

   

  Glada Midnattsloppet Stockholm

  195 SEK

Så väljer du startgrupp

 • Så väljer du startgrupp

  Då du anmäler dig är det viktigt att välja startgrupp enligt ett tidsintervall du klarar av att springa inom. Flödet av löpare blir då bättre utmed banan om det är fler personer inom respektive grupp som springer i liknande tempo. Observera att om du startar i annan startgrupp än den du är anmäld till, så löper du hög risk att bli utan resultat ifrån loppet.  Startgrupperna fylls snabbt på så först till kvarn gäller!

  Exempel. Din förväntade löptid på Midnattsloppet är 48 minuter och du anger då startgrupp 2 i din anmälan. Nedan ser du vilka tidsintervaller som gäller för varje startgrupp.

  – 1A. Herrar – 35.59 min, Damer – 39.59 min (Meriter krävs)

  – 1B. 36.00 – 39.59 min (Meriter krävs)

  – 1C. 40.00 – 44.59 min (Meriter krävs)

  – 2.  45.00 – 49.59 min

  – 3.  50.00 – 54.59 min

  – 4.  55.00 – 59.59 min

  – 5.  60.00 – 64.59 min

  – 6.  65.00 – 69.59 min

  – 7.  70.00 – 85.00 min

  Startgrupp 5 km startar ca 10 min efter sista start för 10 km.

  Vill du anmäla dig till startgrupperna 1A, 1B eller 1C kräver det seedning.

  Varje Midnattslopp har olika antal startgrupper inom olika tidsintervaller, ex 2A och 2B etc. För att se exakt vilka startgrupper som finns i det Midnattslopp du tänker springa går du in på respektive loppstad.

 • Seedning

  För de som aspirerar att få stå längst fram (1A, 1B, 1C) kräver seedning med hänvisning till tidigare resultat, oaktat om det gjorts i Midnattsloppet eller ej. Resultatet ska styrka att du klarar av att springa på den förväntade löptiden.

  Det görs således ingen matchning av tidigare resultat i Midnattsloppen för detta. Vi tillför också ett val för deltagare i vilken startgrupp av 1A, 1B, 1C som deltagare gör anspråk till i samband med anmälan. Detta för att vi ska kunna bli mer precisa i vem som ska starta vart. Vi vill genom detta öka era möjligheter att få ett bra lopp.

  Följande gäller för seedning:

  • Resultatet skall vara med en länk och från en officiell tävling där du sprungit i ditt eget namn. Det går bra att skicka in meriter från andra distanser än 10 km.
  • Vi seedar inte in på resultat gjorda i någon annan idrott än löpning och heller inte från egna träningsrundor.
  • Resultatet ska vara gjort senast 2017.

  Löpare i startgrupp 1A får tävla i sin klubbdräkt men får även deltagartröjan från adidas som alla andra.

Midnattsloppet Helsingfors 10 km & 5km

Midnattsloppet 10 km

Banan går genom centrala Helsingfors och är rätt lättlöpt. Loppet bjuder på stämningsfull löpning längs flera vackra stränder och kvarter. 

Midnattsloppet 5 km

5 km loppet startar och går i mål tillsammans med 10 km. Till stor del samma bana, samma upplevelse, samma publik – bara halva sträckan.

Alla har samma T-shirt. Klassen är motionsklass så ingen segrare utses. Självklart kan man spana in sitt resultat på resultatsidan efter loppet. 5 km startar ca 10 minuter efter sista startgrupp i 10 km loppet.

Upplev den stora löparfesten!

Midnattsloppet Helsingfors är som att springa igenom ett stort glatt party. Du springer tillsammans med tusentals andra löpare, alla i likadana tröjor och sent på kvällen. Allt detta skapar den gemenskap och stämning som är så unik för Midnattsloppet.

Kringarrangemang

Under loppet kommer du stöta på kringarrangemang med olika teman. Till exempel livemusik i olika musikstilar, dj:s och ljusaktiviteter. Våra huvudpartner Stadium och adidas är alltid rejäla stämningshöjare och ser till att höja pulsen och ge dig massor av pepp. Det ska vara kul att springa Midnattsloppet!

Runners Corner

Det är Senatstorget i centrala Helsingfors som är hjärtat i Midnight Run. Här har vi vårt Runners Corner där du finner löparservice såsom Informationstält, klädinlämning och toaletter.

Från scenen sker underhållning och prisutdelningar under kvällen. Aktiviteterna till Midnattsloppet inne på Runners Corner startar kl 18:30.

Starten och målet är nedanför trappan framför den mäktiga domkyrkan.

Spring i maskeradgruppen

Välkommen att ställa upp i Midnattsloppets Maskerad, loppets klart roligaste upplevelse. Tveka inte, låt bara fantasin flöda och var kreativ i ditt val av utstyrsel. 

Maskeradgrupperna är populära och fylls snabbt på så tänk på att vara ute i god tid. Anmälan till Midnattsloppet gör du via vår anmälningsportal. För att springa i maskeraden väljer du en av våra maskeradgrupper.

Läs mer om maskeradtävlingen

Spring med företaget

Samla hela avdelningen, företaget eller kunder och utmana dem på klassiska 10 km löpning eller årets nyhet 5 km. Företagsanmälningar görs med hjälp av värdekoder som beställs i vår webbshop. 

Alla företag som har 10 eller fler löpare som genomför loppet är med i företagstävlingen. 

Genom att boka ett eget partytält med bänkar och bord så har ni ert eget krypin under Midnattsloppet där ni kan mingla från klockan 18.30 med underhållning och förfriskningar.

Beställ företagsplatser

Hämta ut ditt startkit

Före Midnattsloppet hämtar du ditt startkit som innehåller en deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan.

Läs mer om utdelningen av startkiten

Datum för utdelning och utdelningsbutiker

Utdelning av startkit sker i Stadiumbutik under loppveckan. Information om utdelningsdatum och butiker för Midnattsloppet Helsingfors nedan.

Observera att en del butiker har begränsat antal som kan delas ut och kan komma att stängas när de är fulltecknade. 

Dessa butiker är enbart valbara fram tom 25/6. Efter det datumet går det bara att välja butiker markerade med fet stil.

 • Helsingfors – datum och butiker

  Datum för utdelning av startkit för Midnight Run Helsingfors är 27-29 aug 2020.

  Stadium Forum
  Stadium Iso Omena
  Stadium Itis
  Stadium Jumbo
  Stadium Jyväskylä
  Stadium Kaari
  Stadium Kamppi
  Stadium Karisma
  Stadium Hansa
  Stadium Koskikeskus
  Stadium Porvoo
  Stadium Sello
  Stadium Tammisto
  Stadium Tapiola
  Stadium Vaasa
  Stadium Willa

Tidtagning och resultat

Vår resultatservice är högt uppskattad av Midnattsloppets deltagare. I startkitet ingår ett tidtagningschip med vilket du får ditt resultat från loppet, inklusive mellantider. 

Dina kompisar kan även följa med din löpning då du passerar mätstationerna. Genom att ladda ner en app kan du via GPS även ge möjlighet att följa med ditt lopp helt i realtid.

Tidigare års resultat för Midnattsloppet Helsingfors

 • Länk till resultaten 2019

  Resultatet, som publiceras automatiskt strax efter målgång, hittar du på vår resultatsida.

   

  Resultat Midnattsloppet Stockholm 2019

  Resultat Midnattsloppet Göteborg 2019 

  Resultat Midnattsloppet Helsingfors 2019 

  Resultat Midnattsloppet Malmö 2019

   

 • Låt dina vänner följa dig live under loppet

  Använd vår app för att följa loppet live.

  Under Midnattsloppet på lördag kan du genom din mobil och vår app följa loppet på olika sätt. Det finns tre funktioner i appen. Dels kan du följa täten under loppet genom ”Leaderboard”. Via ”My favorites” kan du lägga till de kompisar du vill följa och se vart de är någonstans ute på banan. På ”My Race” kan du som springer själv använda din GPS på din smartphone för att dela din position med andra som också kan följa loppet.

  Så här gör du som springer:
  1. Ladda ned appen mika:timing events i App Store eller Google Play.
  2. Välj Midnattsloppet.
  3. För att logga in på ”My Race” använder du ditt anmälnings-id och ditt efternamn. Ditt anmälnings ID står under QR-koden på ditt Startbevis och skrivs i formatet MN:XXXX.
  4. I appens inställningar ställer du in att ditt resultat ska vara publikt.
  5. Passa också på att lägga till dina kompisar som favoriter under ”My favourites”.
  6. Ha din telefon på dig när du springer loppet.

  Så här gör vännerna som vill följa dig: 
  1. Leta upp Startlistan på www.midnattsloppet.com
  2. Sök efter ditt namn eller startnummer.

  Det går även att följa en löpare utan att denne har laddat ned appen. Via startlistan på midnattsloppet.com kan man söka på personen man vill följa och sen favoritmarkera denne. Skillnaden mot appen är då att du inte följer löparen live utan man ser först när löparen passerar de olika mätstationerna utmed banan.

 • Tidtagning

  Tiden tas med ett tidtagningschip som du fäster i ditt skosnöre. Tidtagningen börjar när du passerar mattan på startlinjen, så det finns ingen anledning att stressa i starten.

  Mätstationer finns vid kilometer 1, 5 och 9 samt i mål. Resultatet, som publiceras automatiskt strax efter målgång, hittar du på vår resultatsida.

   

Träna med Midnattsloppet!

Låt Midnattsloppet bli målet för din löpträning. Vi hjälper dig hela vägen fram vare sig du aldrig har sprungit tidigare eller om du har många mil i benen och vill utvecklas. Tillsammans med Runacademy ger vi dig träningstipsen för att bli inspirerad och få ut det mesta av din konditionsträning och träningsuppläggen för att springa ditt bästa lopp!

Med våra träningstips lyckas du!

Huvudpartners