Vanliga frågor

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. För att få deltaga i Midnattsloppet 2019 måste du alltså vara född år 2005 eller tidigare.

  Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

  Vi ser gärna fler ungdomar som deltar med sina föräldrar som en kul sak att göra tillsammans en lördagskväll utan att det ska handla om en tävlan.

  Ungdomar under 16 år får ej delta i tävlingsklass (ej heller genom seedning).

 • Loppdatum 2019

  Midnattsloppet 2019 arrangeras följande datum/städer:

  Stockholm 17/8 • Göteborg 24/8  • Helsingfors 31/8 • Malmö 7/9

   

 • Startavgifter 2019

  Midnattsloppet (Stockholm, Göteborg, Malmö)

  425 SEK (10km) / 325 SEK (5km) före den 31 maj 2019
  475 SEK (10km) / 375 SEK (5km) från den 1 juni 2019

  Midnight Run (Helsingfors)

  42 EUR (10km) / 32 EUR (5km) före den 31 maj 2019
  47 EUR (10km) / 37 EUR (5km) från den 1 juni 2019

  Lilla Midnattsloppet Stockholm

  195 SEK

  MiniMil Stockholm

  100 SEK

  Glada Midnattsloppet Stockholm

  195 SEK

 Anmälan

 • Är min anmälan registrerad?

  En anmälan registreras direkt i systemet. Dagen efter en anmälan ska du kunna hitta din anmälan i startlistan om din anmälan registrerats korrekt.

  Startlistor för de olika loppen: 

  StockholmGöteborg • Malmö • Helsingfors

  Om pengar dragits från ditt konto men du inte står med i startlistan ber vi dig kontakta Midnattsloppets kundservice på info@midnattsloppet.com. Mejla gärna även den bekräftelse eller kvittens du fick i samband med anmälningen.

 • Ge bort startplats i present

  Varför inte utmana bästa vännen, kollegan eller någon i familjen att springa Midnattsloppet? En startplats i Midnattsloppet är en rolig och unik upplevelse att ge bort som t ex födelsedagspresent.

  Det smidigaste sättet att ge bort en startplats är att köpa ett presentkort via vår anmälningsportal. Du kan göra det i samband med din anmälan, men det är också möjligt att endast köpa presentkort, utan att göra en egen anmälan.

  Du kan också köpa fysiska presentkort i alla Stadium-butiker. Presentkorten säljs vid kassan. 

 • Hur anmäler jag mig?

  Anmälan görs i vår anmälningsportal. Du kan göra en individuell anmälan, anmäla flera på en gång eller lägga till presentkort. 

  I samband med din anmälan gör du följande val:

  1. Vilken startgrupp du vill springa i. – Välj din startgrupp utifrån den tid du tror att du springer på milen. De som deltar på 5 km har en egen startgrupp. 

  2. Storleken på din deltagartröja från adidas. –  Deltagande i loppet förutsätter att man springer i deltagartröjan

  3. Vilken Stadiumbutik du vill hämta ut ditt startkit.  –  I och med att valmöjligheten av utdelningsbutiker är begränsad, har du fler butiker att välja på desto tidigare du anmäler dig. Startkitet består av deltagartröjan, ett tidtagningschip och ett startgruppsband.

  När din anmälan är betald och klar får du direkt en bekräftelse till din e-post. I din bekräftelse finns ditt referensnummer som du använder om du har frågor kring din anmälan.

  Närmare loppet får du ditt startbevis skickat till din e-post. Startbeviset behöver du då du skall hämta ut ditt startkit

 • Hur köper jag ett presentkort?

  Du kan köpa presentkort via vår anmälningsportal även utan att göra en egen anmälan. Välj först lopp och då du kommer till portalen väljer du ”köp presentkort” i menyn. 

  Notera att köp av presentkort inte i sig innebär en anmälan till loppet. Först då mottagaren anmält sig med anmälningskoden är anmälan registrerad. Desto tidigare anmälan görs, desto fler alternativ finns det för bl.a. startgrupp och utdelningsbutik för hämtning av startkitet. 

 • Kan jag anmäla fler samtidigt?

  Ja, du kan anmäla fler deltagare på en gång. Du kan även lägga till en eller flera startplatser i form av presentkort, utan att behöva fylla i deltagarens uppgifter i samband med köpet.  

  Så här gör du för att anmäla fler samtidigt:
  När du  vid anmälan har fyllt i alla dina uppgifter och ska bekräfta din anmälan klickar du på ”Lägg till en ny anmälan”. Därefter fyller du i uppgifterna för den du vill anmäla innan du bekräftar och betalar alla anmälningar på en gång. 

  Så här gör du för att lägga till en extra startplats i form av presentkort:
  När du  har fyllt i alla dina personliga uppgifter kan du vid ”Tillägg” välja att lägga till ett eller flera presentkort.  När din bokning är betald och klar skickas presentkorten till din e-post tillsammans med bekräftelsen på din anmälan. Nyttjaren av presentkortet kan anmäla sig själv, utan kostnad, med hjälp av anmälningskoden som finns på presentkortet. 

  Det är även möjligt att endast köpa presentkort, utan att göra en egen anmälan.

 • När är sista anmälningsdag?

  Det är svårt att säga när sista dag är, det beror på om och när loppet blir fulltecknat. De senaste åren har man i alla städer kunnat anmäla sig under sista veckan innan loppet går av stapeln. Men då finns det oftast bara plats i startgrupperna längst bak. Så ju förr du anmäler dig desto större chans att du får springa i den startgrupp du vill. 

Ändringar i anmälan

 • Ändringar i min anmälan?

  Om du har valt en annan utdelningsbutik än våra egna bemannade butiker går det inte att göra några som helst ändringar i anmälan efter den 30/6. 
   
  De bemannade butikerna är markerade med fet stil under respektive lopp
   
  Det innebär att det t.ex. inte går att byta till annan utdelningsbutik, byta storlek på t-shirten, byta startgrupp eller göra en namnändring. Anledningen är att startkiten för dem som valt en annan butik än våra bemannade butiker börjar packas med start den 1/7.
   
  Om du valt någon av våra egna bemannade butiker och vill göra en ändring skicka då oss ett mejl på info@midnattsloppet.com 
 • Avbokning, återbetalning?

  Det går ej att avboka din startplats. En betald anmälan till Midnattsloppet ses som bekräftad och definitiv, startavgiften återlöses således inte.

  Det finns dock ett undantag, och det är om du köpt vårt avbokningsskydd vid sjukdom och skada i samband med anmälan. Avbokningsskyddet kostar 80 kr och börjar gälla då det är betalt och upphör att gälla i och med att evenemanget påbörjats.

  Vid uppvisande av läkarintyg, intyg från naprapat, massör eller företagshälsovård så återlöser vi startavgiften. Intyget skickar du till Midnattsloppet Nordic AB, Enskedevägen 95, 122 63 Enskede eller mailar det till info@midnattsloppet.com. Det går bra att skicka in läkarintyget upp till en vecka efter loppet.

 • Kan jag byta lopp?

  Det är inte möjligt att byta mellan de olika Midnattsloppen. Anledningen till det är att det är olika arrangörer av de olika loppen och därför olika mottagare av startavgiften.

 • Kan jag byta Stadium-butik?

  Alla som anmält sig till Midnattsloppet skall hämta sitt startkit i den Stadiumbutik man angett i samband med sin anmälan.
   
  Om du har valt en annan utdelningsbutik än våra egna bemannade butiker går det inte att göra några som helst ändringar i anmälan efter den 30/6. Du kan inte heller beställa ditt startkit till dessa butiker efter 30/6. Anledningen är att startkiten för dem som valt en annan butik än våra bemannade butiker börjar packas med start den 1/7.
   
  Våra bemannade butiker och utdelningsdagarna ser du under respektive lopp. De bemannade butikerna är markerade med fet stil. 
   
  Ifall du själv har svårt att hämta ut ditt startkit, kan någon annan göra det med ditt startbevis. 

   

 • Kan jag byta startgrupp?

  Om du har valt en annan utdelningsbutik än våra egna bemannade butiker går det inte att göra några som helst ändringar i anmälan efter den 30/6. 
   
  Om tröjutdelningen för det lopp du skall delta i ännu inte börjat, du valt någon av våra egna bemannade butiker och vill göra en ändring skicka då oss ett mejl på info@midnattsloppet.com 
   
  Datum för utdelningen och våra bemannade butiker ser du under respektive lopp. De bemannade butikerna är markerade med fet stil. 
   

  Ifall utdelningen har börjat och du valt att hämta ditt startkit i en bemannad utdelningsbutik, så fråga Midnattsloppets personal på plats när du hämtar ut om det är möjligt att byta.

  Har du valt en annan butik kan du inte byta på plats i den butiken. Vi hänvisar då istället till Stadium Sergel (Stockholm), Stadium Grand (Göteborg), Stadium Forum (Helsingfors) eller Stadium Södergatan (Malmö) under loppdagen.

  OBS! Vi garanterar inte att det går att byta startgrupp utan detta görs i mån av tillgänglighet utefter vad som är bokat.

 • Kan jag byta tröjstorlek?

  Om du har valt en annan utdelningsbutik än våra egna bemannade butiker går det inte att göra några som helst ändringar i anmälan efter den 30/6. 
   
  Om tröjutdelningen för det lopp du skall delta i ännu inte börjat, du valt någon av våra egna bemannade butiker och vill göra en ändring skicka då oss ett mejl på info@midnattsloppet.com 
   
  Datum för utdelningen och våra bemannade butiker ser du under respektive lopp. De bemannade butikerna är markerade med fet stil. 
   

  Ifall utdelningen har börjat och du valt att hämta ditt startkit i en bemannad utdelningsbutik, så fråga Midnattsloppets personal på plats när du hämtar ut om det är möjligt att byta.

  Har du valt en annan butik kan du inte byta på plats i den butiken. Vi hänvisar då istället till Stadium Sergel (Stockholm), Stadium Grand (Göteborg), Stadium Forum (Helsingfors) eller Stadium Södergatan (Malmö) under loppdagen.

  OBS! Vi garanterar inte att det går att byta storlek utan detta görs i mån av tillgänglighet utefter vad som är bokat.

 • Kan jag överlåta min startplats till någon annan?

  Ja, men efter den 30/6 går det endast att överlåta din startplats till någon annan om du valt någon av våra bemannade butiker. De bemannade butikerna är markerade med fet stil under respektive lopp 

  Överlåtelse av startplats kostar 100 kr och betalas med Swish till Midnattsloppet.

  Kontakta info@midnattsloppet.com för mer information om hur du går tillväga för att byta. 

Inför loppet

 • Jag har inte fått mitt startbevis?

  Startbeviset skickas ut till den mejladress du angav vid anmälan ca en par veckor innan loppet. Hittar du det inte i din inbox så kolla om det hamnat i din skräpmapp. Hämtar du själv ditt startkit kan du även göra det med legitimation, utan startbeviset.

  Om någon annan hämtar ditt startkit behöver den ditt startbevis och då kan du mejla oss på info@midnattsloppet.com för att få ditt startbevis.  

 • Jag hinner inte hämta i vald Stadium-butik, kan jag hämta på plats vid Runners Corner?

  Nej, all utdelning sker i Stadium-butik. Det finns ingen möjlighet att hämta i informationstältet vid Runners Corner.

  Om du inte hinner så går det bra att någon annan hämtar ut åt dig med ditt startbevis.

 • Kan någon annan hämta min tröja?

  Ja, det går bra! Personen som hämtar åt dig behöver ha med sig ditt startbevis.

 • När skickas startbeviset ut?

  För anmälan till 2019 skickar vi inget startbevis direkt vid anmälan som tidigare utan du får en bekräftelse till din e-post. I din bekräftelse finns ditt referensnummer som du använder om du har frågor kring din anmälan. Startbeviset för Midnattsloppet skickas närmare loppen till den e-post du anger vid anmälan.

 • Saknar/tappat något i startkitet?

  Om du saknar eller har tappat t.ex. ett chip eller startgruppsband i ditt startkit så hänvisar vi dig till informationstältet på Runner’s Corner under loppdagen från kl 18.30.

Under loppet

 • Håll till höger

  Om du under loppet känner att snabbare löpare kommer ikapp så håll till höger så de kan passera på vänster sida.

 • Klädinlämning

  Klädinlämning hittar du i anslutning till Runners Corner och den öppnar kl 20:00. Det är gratis att använda klädinlämningen och du kan även lämna in väskor.

  Midnattsloppet ansvarar inte för värdesaker och vi har inga värdeskåp.

  Under informationen om Runners Corner finns info om placeringen på klädinlämningen för de olika loppen. 

 • Maxtid

  Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet. Orsaken är att vi inte har tillstånd att hålla avspärrningar längre än till ett visst klockslag.

  Maxtiden är 9 min/km. Maxtid för 10 km är 90 min och för 5 km  är tiden 45 min. 

  Maxtiden anger hur lång tid du har på dig att gå i mål om du startar i startgrupp 7A. För varje tidigare startgrupp så får man 5 minuter extra. Det finns två stycken repstationer utmed banan.

  Beroende på i vilken stad du springer varierar repstationernas placering och reptiderna en aning. Information om tider och repstationernas placeringar ser du på bankartan.

 • Runners Corner

  Här hittar du vår löparservice med toaletter, klädinlämning och Informationstält. Runners Corner ligger i anslutning till start och mål. Läs mer om Runners Corner.

 • Sjukvård

  Sjukvård finns vid start, mål och utmed banan.

  För din säkerhet ber vi dig skriva ditt namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig) på ditt startgruppsband. 

  Om du själv, eller annan löpare, under loppet är i behov av sjukvård kan du uppmärksamma närmaste banfunktionär (med gul eller orange väst) om detta.  

  I akuta fall är det viktigt att så snabbt som möjligt få tag på en ambulans och då skall man ringa 112. Be vid behov hjälp av funktionär, medlöpare eller publik. 

 • Tidtagning

  Tiden tas med ett tidtagningschip som du fäster i ditt skosnöre. Tidtagningen börjar när du passerar mattan på startlinjen, så det finns ingen anledning att stressa i starten. Mätstationer finns vid kilometer 1, 5 och 9 samt i mål. Resultatet, som publiceras automatiskt strax efter målgång, hittar du på vår resultatsida.

  Låt dina vänner följa dig live under loppet

  Använd vår app för att följa loppet live.

  Under Midnattsloppet på lördag kan du genom din mobil och vår app följa loppet på olika sätt. Det finns tre funktioner i appen. Dels kan du följa täten under loppet genom ”Leaderboard”. Via ”My favorites” kan du lägga till de kompisar du vill följa och se vart de är någonstans ute på banan. På ”My Race” kan du som springer själv använda din GPS på din smartphone för att dela din position med andra som också kan följa loppet.

  Så här gör du som springer:
  1. Ladda ned appen mika:timing events i App Store eller Google Play.
  2. Välj Midnattsloppet.
  3. För att logga in på ”My Race” använder du ditt anmälnings-id och ditt efternamn. Ditt anmälnings ID står under QR-koden på ditt Startbevis och skrivs i formatet MN:XXXX.
  4. I appens inställningar ställer du in att ditt resultat ska vara publikt.
  5. Passa också på att lägga till dina kompisar som favoriter under ”My favourites”.
  6. Ha din telefon på dig när du springer loppet.

  Så här gör vännerna som vill följa dig: 
  1. Leta upp Startlistan på www.midnattsloppet.com
  2. Sök efter ditt namn eller startnummer.

  Det går även att följa en löpare utan att denne har laddat ned appen. Via startlistan på midnattsloppet.com kan man söka på personen man vill följa och sen favoritmarkera denne. Skillnaden mot appen är då att du inte följer löparen live utan man ser först när löparen passerar de olika mätstationerna utmed banan.

   

 • Toaletter

  Toaletter kommer att finnas vid Runners Corner och vid de båda vätskestationerna utmed banan.

  Toaletternas placeringar ser du på Runners Corner-kartan

 • Vätskestationer

  Utmed 10 km banan finns två stycken vätskestationer, av vilka den ena även fungerar som vätskestation för 5 km loppet.  Beroende på i vilken stad du springer varierar placeringen längs banan en aning. Exakta placeringar ser du på bankartan.

  Du får även vätska efter målgång och det finns möjlighet att fylla på vatten vid Runners Corner innan start.