Spring i maskeradgruppen

Välkommen att ställa upp i Midnattsloppets Maskerad, loppets klart roligaste upplevelse. Tveka inte, låt bara fantasin flöda och var kreativ i ditt val av utstyrsel. Självklart får alla maskeraddeltagare också en deltagartröja som tack för att ni bidrar till festen. Maskeradgrupperna är populära och fylls snabbt på så tänk på att vara ute i god tid.

Anmälan till Midnattsloppet gör du via vår anmälningsportal. För att springa i maskeraden väljer du en av våra maskeradgrupper.

Till anmälan

Så går maskeradtävlingen till

För att tävla behöver du presentera dig för domarna och bli fotograferad i maskeradtältet mellan kl 18:30-20:10 (bredvid infotältet).

Prisutdelning: kl 20:30 där alla deltagare i maskeraden fotas tillsammans och vinnarna tar emot sina priser. 1, 2 och 3:an får pris på scenen

Tidtabell:

18:30-20:10 Anmälan i maskeradtältet

18:30-20:10 Fotografering vid Fototältet vid SEAT (Fotomatic)

20:15, Samling av Maskeraddeltagare framför Scenen.

20:30 Prisutdelning Scenen. (Pris till första, andra och tredje plats) 

Domarna! 

Domarna möter du i maskeradtältet och de är omutbara eller … oavsett hur de bedömer era kreationer så är det domarna som bestämmer vilka som skall få pris för sin klädsel. Domarna bedömer maskeraddräkten efter: Helhet, originalitet, synlighet och show. Maskeraddräkten ska ha ett genomgående tema. Det räcker alltså inte med en peruk eller lösnäsa.

 

Tips från domarna! 

Det finns mycket att tänka på inför maskeradloppet, ska jag köra själv eller tillsammans med andra? Ska jag vara en självlysande manet, en gigantisk dinosaurie, gå ihop med andra som en hel grönsakslåda eller ska vi vara en springande tågvagn?

Det viktigaste är att du är kreativ! Tänk utanför boxen. Vi som är domare bedömer helheten men också delarna. Vad är din/er story? Har du/ni byggt hela kreationen själva? Vilken tid har det tagit att skapa och bygga ihop den? Varför blev det just denna? 

Eftersom Midnattsloppet sker kvällstid är det av stor vikt att du faktiskt syns – det är också detta som skapar höga poäng, ju mer du syns och ju mer man hajar till när man ser dig/er – desto bättre! Här kommer därför fem tips inför skapandet av din maskeraddräkt eller om du planerar att bygga ett helt mästerverk!

  1. Stick ut, var unik och våga ta plats!
  2. Lys upp loppet! Blinkande och färgglada löpare skapar fantastisk respons från publiken – du kommer få pepp längs hela vägen!
  3. Kom ihåg att du ska springa en mil, tänk lätta och tunna material.
  4. Vi bedömer helheten, så glöm inte bort ditt spexade artistnamn!
  5. Sist men inte minst, en maskerad-deltagare som har en story bakom och till sin utstyrsel är alltid lite extra intressant!

Har du varit med i maskeradloppet tidigare och har fler tips så dela gärna med dig av dessa. Lägg upp dina tips och bilder på dräkter och hur du förbereder dig inför maskeraden på  #midnattsloppetmaskerad.