Lilla Midnattsloppet

Det ska finnas ett Midnattslopp för alla oavsett ålder och lördagen den 19:e augusti arrangeras Lilla Midnattsloppet för barn och ungdomar i åldern 8–15 år. 2017 arrangeras det 28:e Lilla Midnattsloppet sedan starten 1990. Även de yngres Midnattslopp ökar i intresse och i år kommer över 2000 barn och ungdomar stå på startlinjen för Lilla Midnattsloppet.

Anmälan

Anmälan görs här på vår hemsida via Löparens Sida. Alla som anmäler sig behöver ett eget konto. Har man någon gång sprungit Lilla Midnattsloppet så har man ett konto redan. Är det första gången man springer så upprättar man ett konto vid inloggningssidan. Avgiften är 130 kr. Det finns 2500 platser i Lilla Midnattsloppet.

 

Bankarta

Med anledning av att Swedenborgsgatan nu sommartid är en promenadväg, utsmyckad med blommor, bänkar och uteserveringar har vi beslutat att lägga om banan på Lilla Midnattsloppet något. Banan har tidigare år gått på Timmermansgatan, en parallellgata till Swedenborgsgatan.  Banans längd är densamma, dvs 2 020 m.  Starten går som vanligt strax utanför Zinkensdamms IP. Målet är på samma plats som för Midnattsloppet på Hornsgatan. Det är tillåtet för föräldrar att springa med sina barn. 

Efter målgång kommer respektive åldersklass ha en samlingsplats där föräldrar, övrig släkt och vänner kan möta upp de tävlande. 

Åldersklasser och starttider

Pojkar och flickor, födelseår inom parentes:

P15/F15 (2002)  kl. 18:45
P14/F14 (2003)  kl. 18:50
P13/F13 (2004)  kl. 18:55
P12/F12 (2005)  kl. 19:01
P11/F11 (2006)  kl. 19:07
P10/F10 (2007)  kl. 19:15
P9/F9 (2008)      kl. 19:23
P8/F8 (2009)      kl. 19:31

För barn under 8 år arrangerar vi MiniMil tidigare på dagen.

Tröjutlämning 2017 

Utlämningen av startpaket pågår mellan måndagen den 14:e och lördagen den 19:e augusti i vald Stadiumbutik. Notera att det enbart är under denna period samt under butikernas ordinarie öppettider som det är möjligt att hämta ut ditt startpaket. Du hittar vilken butik du valt på ditt startbevis. 

Hämtar man startpaket på Stadium Sergel, Farsta, Ringen, Kista eller Kungens Kurva sker utlämningen i Midnattsloppet egna diskar med personal från Midnattsloppet. Hänvisningsskyltar i butiken visar dig rätt och ingen utdelning sker i Stadiums kassor. I övriga butiker är det Stadiums egen personal som sköter utdelningen av startpaket. Följ hänvisningar inne på respektive butik. 

Använd i första hand startbeviset när du hämtar ut för snabbast hantering på plats. Startbeviset skickades i samband med anmälan via e-post. Saknas startbevis så går det bra att uppge namn vid uthämtning.

Ingen tröjutdelning på Drottninggatan i år

Vi kommer inte att ha någon tröjutdelning på Drottninggatan pga renovering. Du som valt Drottninggatan hämtar ditt startkit på Stadium Sergel istället. Där kommer vi att ha två utdelningsstationer. Du som ska hämta för Lilla Midnattsloppet går till den första utdelningsstationen som du hittar en trappa ned innan sko-delen. Se filmen nedan för info. 

 

 

Startpaket

Startpaketet innehåller en funktionströja från adidas. Det är valfritt i Lilla Midnattsloppet ifall du vill använda tröjan i loppet. Du får även ett tidtagningschipp och en nummerlapp. Före start så fäster du tidtagningschippet i skosnöret för bästa mottagning. Chippet får inte placeras över knähöjd. Nummerlappen sätts på bröstet med hjälp av säkerhetsnålar som vi delar ut vid uthämtningen av startpaketet.

 

Uppvärmning

Strax inför varje startgrupp håller Stockholms Stad i uppvärmningen framför starten som du hittar utanför Runners Corner/Zinkensdamm IP.

Priser och prisutdelning

De sex första i varje klass erhåller pris och prisutdelning sker på scenen som finns efter målet på Hornsgatan. Prisutdelningen sker direkt efter målgång för respektive klass

Resultat

Efter loppet hittar resultat från Midnattsloppet på vår resultatsida

Partners

Lilla Midnattsloppet 2017 presenteras av: