Information inför loppet

Den 17:e augusti 2019 är det dags för det 38:e Midnattsloppet i Stockholm. Huvudstadens största löparfest erbjuder en 10 km härlig och utmanande bana på Södermalm. På den här sidan finner du det du behöver veta inför, under och efter loppet.

Bankarta

Den 10 km långa banan går på klassiska Södermalm. Starten sker på Ringvägen utanför Zinkensdamms IP och målgången sker på Hornsgatan. Det är en relativt tuff bana. Sofia Kyrkbacke mitt i loppet lämnar ingen oberörd. Publiken kommer dock bära dig fram så du gör ditt livs lopp. 

Kringarrangemang
Under loppet kommer du stöta på över 30 st kringarrangemang med olika teman. Det är bl.a liveband, dj:s och ljusshower.

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet och den är 8.5 min/km om du startar i den sista startgruppen 7A. För varje tidigare startgrupp får du 5 min extra i totaltid. 

Håll till höger!
Känner du att du vill ta det lite lugnt under loppet så håll till höger så att snabbare löpare kan passera till vänster om dig.

Hämta ditt startkit

Före Midnattsloppet hämtar du ditt startkit som innehåller en deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan.Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone. Valbara utdelningsbutiker ser du nedan. Observera att en del butiker har begränsat antal som kan delas ut och kan komma att stängas när de är fulltecknade. Vilka butiker som är tillgängliga ser du på anmälningssidan.

Läs mer om deltagartröjan här

Valbara utdelningsbutiker för Midnattsloppet Stockholm ser du nedan.

Stadium SergelStadium Eskilstuna CityStadium Norrköping City
Stadium KistaStadium FalunStadium Sollentuna 
Stadium RingenStadium Gotland (Ny 2019)Stadium Sundsvall
Stadium SicklaStadium Gävle CityStadium Täby
StadiumKungens KurvaStadium HaningeStadium Umeå (Ny 2019)
Stadium BoländernaStadium KarlstadStadium Uppsala City 
Stadium BorlängeStadium Linköping CityStadium Västerås City
Stadium BrommaStadium Mall of ScandinaviaStadium Örebro City
  Stadium Östersund

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du fäster tidtagningschippet  i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chippet runt din handled eller lägg i fickandå når inte signalen upp och du får ingen sluttid.  Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte. Chippet behöver du inte återlämna efter loppet utan du kan ta med det hem och slänga eller spara som en souvenir.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Runners Corner 

På Zinkensdamms Idrottsplats har vi vårt Runners Corner med löparservice. Här hittar du informationstält, klädinlämning, toaletter och möjligheter till vattenpåfyllning. 

Hitta till Runners Corner/Zinkensdamms IP

Så går starten till

Själva starten sker vid Ringvägen 42. Beroende på din startgrupp är proceduren fram lite olika. Startgrupp 1A-3A ställer upp sig på markerade platser precis som vanligt. Startgrupp 3B-7A. Insläpp för din startgrupp sker 16-20 minuter innan start. ”Gaten” finner du utanför Runners Corner/Zinkensdamms IP, Ringvägen 23. Var noga med tiden och innan det är dags för din grupp att gå in ber vi dig att hålla dig en bit bort för att undvika onödig trängsel framför ”Gaten”.

Kommunikationer

Vi rekommenderar att du åker kommunalt till och från loppet. I stort sett hela Södermalm kommer vara avstängd för trafik så lämna bilen hemma. Med tunnelbana så är det röda linjen som gäller och stationen är Zinkensdamm. Åker du pendeltåg är stationen Stockholm Södra. 

Länk till SL:s hemsida

Hotell

Som partner till Midnattsloppet erbjuder Nordic Choice Hotels rabatterade priser för Midnattsloppets löpare i samband med lopphelgen. Håll utkik här efter erbjudande inför 2019.