Information inför loppet

Den 19:e augusti 2017 är det dags för det 36:e Midnattsloppet i Stockholm. Huvudstadens största löparfest erbjuder en 10 km härlig och utmanande bana på Södermalm. På den här sidan finner du det du behöver veta inför, under och efter loppet.

Bankarta

Den 10 km långa banan går på klassiska Södermalm. Starten sker på Ringvägen utanför Zinkensdamms IP och målgången sker på Hornsgatan. Det är en relativt tuff bana. Sofia Kyrkbacke mitt i loppet lämnar ingen oberörd. Publiken kommer dock bära dig fram så du gör ditt livs lopp. 

Kringarrangemang
Under loppet kommer du stöta på över 30 st kringarrangemang med olika teman. Det är bl.a liveband, dj:s och ljusshower.

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet och den är 8.5 min/km om du startar i den sista startgruppen 7A. För varje tidigare startgrupp får du 5 min extra i totaltid. 

Håll till höger!
Känner du att du vill ta det lite lugnt under loppet så håll till höger så att snabbare löpare kan passera till vänster om dig.

Ladda ner karta som pdf

Tröjutlämning

Före Midnattsloppet hämtar du deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan. Utdelning av startkit genomförs 2017 mellan den 14-19/8. Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone.

Läs mer om deltagartröjan här

Uthämtning i Utdelningsbutik
En utdelningsbutik är valda Stadiumbutiker bemannade med personal från Midnattsloppet och där utdelningen sker i våra egna diskar. I Stockholm finns 6 st utdelningsbutiker Stadium Drottninggatan, Sergel, Ringen, Kista, Farsta och Kungens Kurva och de går att välja uthämtning i dem så länge anmälan är öppen.

Uthämtning i Expressbutik
Övriga butiker som vi benämner expressbutik ger dig möjlighet att hämta ut ditt startpaket i valda Stadiumbutiker även utanför Stockholm. Notera att antalet platser är begränsade och sista datum för att välja express-butik är den 25/5.

Se vilka butiker du kan välja

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du fäster tidtagningschippet  i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chippet runt din handled eller lägg i fickandå når inte signalen upp och du får ingen sluttid.  Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte. Chippet behöver du inte återlämna efter loppet utan du kan ta med det hem och slänga eller spara som en souvenir.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Runners Corner med starttider

På Zinkensdamms Idrottsplats har vi vårt Runners Corner med löparservice. Här hittar du informationstält, klädinlämning, toaletter och möjligheter till vattenpåfyllning. Från scenen kommer det under kvällen vara underhållning med vårt husband och det är även på scenen som prisutdelningar sker. 

Hitta till Zinkensdamms IP

Så går starten till

Själva starten sker vid Ringvägen 42. Beroende på din startgrupp är proceduren fram lite olika. Startgrupp 1A-3A ställer upp sig på markerade platser precis som vanligt. Startgrupp 3B-7A. I år gör vi om succén med ”Gaten”. Insläpp för din startgrupp sker 16-20 minuter innan start. ”Gaten” finner du utanför Runners Corner/Zinkensdamms IP, Ringvägen 23. Var noga med tiden och innan det är dags för din grupp att gå in ber vi dig att hålla dig en bit bort för att undvika onödig trängsel framför ”Gaten”.

Kommunikationer

Vi rekommenderar att du åker kommunalt till och från loppet. I stort sett hela Södermalm kommer vara avstängd för trafik så lämna bilen hemma. Med tunnelbana så är det röda linjen som gäller och stationen är Zinkensdamm. Åker du pendeltåg är stationen Stockholm Södra. 

Länk till SL:s hemsida

Boende

Nordic Choice Hotels erbjuder rabatterade priser för Midnattsloppets löpare i samband med lopphelgen.
Du bokar direkt via Nordic Choice hemsida via länken nedan.

Läs mer och boka

Snabbfakta

 • After Run

  After Run @ Clarion Hotel Stockholm

  Slipp bryderierna kring var väskan ska vara när du kutar runt på Söder. Vi tar hand om väskan och när du kommer tillbaka från loppet väntar en wrap + en kall öl/vin (eller alkoholfritt alternativ).

  195 kr/person inkluderar wrap, öl/vin (eller alkoholfritt alternativ) & förvaring av din väska under loppet. Väskan kan lämnas in från kl. 19 och hämtas ut innan kl. 01.

  Du anmäler dig till After Run genom att välja det som tillval i din anmälan. Det görs på samma sida som du väljer tröjstorlek och var du ska hämta din tröja. Är du redan anmäld till loppet kan du anmäla dig till After Run genom att kontakta info@midnattsloppet.com.

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet är öppet för löpare som fyller 16 år under året och äldre. För att få deltaga i Midnattsloppet 2017 måste du alltså vara född år 2001 eller tidigare.

 • Energibar

  Efter målgång så får du en kexchoklad från vår sponsor Cloetta

 • Håll till höger

  Om du under loppet känner att snabbare löpare kommer ikapp så håll till höger så de kan passera på vänster sida.

 • Klädinlämning

  Klädinlämning hittar du i anslutning till Runners Corner och det är gratis att utnyttja den.

 • Maxtid

  Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet. Orsaken är att vi inte har tillstånd att hålla avspärrningar längre än till ett viss klockslag. Maxtiden är 90 min beräknat från startgrupp 7A. Så du bör kunna hålla en fart på 9 min/km. För varje tidigare startgrupp du väljer från 7A så får du 5 minuter extra.

 • Medalj

  Efter målgång får du din välförtjänta medalj.

 • Runners Corner

  Är platsen där vi har vår löparservice. Här hittar du toaletter, klädinlämning och Informationstält. Runners Corner ligger i anslutning till start och mål.

 • Sjukvård

  Sjukvård kommer att finnas vid målet. Det kommer även finnas ambulerande sjukvård utmed banan.

 • Toaletter

  Toaletter kommer att finnas vid Runners Corner och vid de båda vätskestationerna utmed banan.

 • Vätskestationer

  Det kommer finnas två vätskestationer med vatten och sportdryck utmed banan. Sen får du även vätska i mål.

 • Vattenpåfyllning

  Det finns möjlighet att fylla på sin egna vattenflaska i anslutning till Runners Corner.