Information inför loppet

Från och med 2019 erbjuder huvudstadens största löparfest två lopp under samma kväll, 10 km och 5 km på Södermalms gator. På den här sidan får du veta allt du behöver inför, under och efter loppet.

Bankarta

Loppen går på klassiska Södermalm. Start sker på Ringvägen utanför Zinkensdamms IP och målgång på Hornsgatan.

Midnattsloppet 10 km

10 km är en relativt tuff bana. Sofia Kyrkbacke mitt i loppet lämnar ingen oberörd. Publiken kommer dock bära dig fram så du gör ditt livs lopp. 

Midnattsloppet 5 km

5 km loppet startar och går i mål tillsammans med 10 km. Till stor del samma bana, samma upplevelse, samma publik – bara halva sträckan. 

5 km svänger in i ”svansen” på vanliga banan efter ca 1 km. Alla har en likadan T-shirt, alla får en likadan medalj och klassen är motionsklass så ingen segrare utses. Självklart kan man spana in sitt resultat på resultatsidan efter loppet. 5 km startar ca 10 minuter efter sista startgrupp i 10 km loppet. 

Kringarrangemang
Under loppet kommer du stöta på över 30 st. (ca 15 på 5 km) kringarrangemang med olika teman. Det är bl.a. liveband, dj:s och ljusshower.

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet och den är 9 min/km. Maxtid för 10 km är 90 min och för 5 km är tiden 45 min.

Håll till höger!
Känner du att du vill ta det lite lugnt under loppet så håll till höger så att snabbare löpare kan passera till vänster om dig.

Hämta ditt startkit

Före Midnattsloppet hämtar du ditt startkit som innehåller en deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan.Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone. Valbara utdelningsbutiker ser du nedan. Observera att en del butiker har begränsat antal som kan delas ut och kan komma att stängas när de är fulltecknade. Vilka butiker som är tillgängliga ser du på anmälningssidan.

Läs mer om deltagartröjan här

Valbara utdelningsbutiker för Midnattsloppet Stockholm ser du nedan.

Stadium SergelStadium Eskilstuna CityStadium Norrköping City
Stadium KistaStadium FalunStadium Sollentuna 
Stadium RingenStadium Gotland (Ny 2019)Stadium Sundsvall
Stadium SicklaStadium Gävle CityStadium Täby
StadiumKungens KurvaStadium HaningeStadium Umeå (Ny 2019)
Stadium BoländernaStadium KarlstadStadium Uppsala City 
Stadium BorlängeStadium Linköping CityStadium Västerås City
Stadium BrommaStadium Mall of ScandinaviaStadium Örebro City
  Stadium Östersund

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du fäster tidtagningschipet  i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chipet runt din handled eller lägg i fickandå når inte signalen upp och du får ingen sluttid.  Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte. Chipet behöver du inte återlämna efter loppet utan du kan ta med det hem och slänga eller spara som en souvenir.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Runners Corner 

På Zinkensdamms Idrottsplats har vi vårt Runners Corner med löparservice. Här hittar du informationstält, klädinlämning, toaletter och möjligheter till vattenpåfyllning. 

Hitta till Runners Corner/Zinkensdamms IP

Så går starten till

Själva starten sker vid Ringvägen 42. Beroende på din startgrupp är proceduren fram lite olika. Startgrupp 1A-3A ställer upp sig på markerade platser precis som vanligt. Startgrupp 3B-7A. Insläpp för din startgrupp sker 16-20 minuter innan start. ”Gaten” finner du utanför Runners Corner/Zinkensdamms IP, Ringvägen 23. Var noga med tiden och innan det är dags för din grupp att gå in ber vi dig att hålla dig en bit bort för att undvika onödig trängsel framför ”Gaten”.

Kommunikationer

Vi rekommenderar att du åker kommunalt till och från loppet. I stort sett hela Södermalm kommer vara avstängd för trafik så lämna bilen hemma. Med tunnelbana så är det röda linjen som gäller och stationen är Zinkensdamm. Åker du pendeltåg är stationen Stockholm Södra. 

Länk till SL:s hemsida

Hotellerbjudande

Som partner till Midnattsloppet erbjuder Nordic Choice Hotels rabatterade priser för Midnattsloppets löpare i samband med lopphelgen.

Boka till rabbatterat pris