Information inför loppet

Den 18:e augusti 2018 är det dags för det 37:e Midnattsloppet i Stockholm. Huvudstadens största löparfest erbjuder en 10 km härlig och utmanande bana på Södermalm. På den här sidan finner du det du behöver veta inför, under och efter loppet.

Bankarta

Den 10 km långa banan går på klassiska Södermalm. Starten sker på Ringvägen utanför Zinkensdamms IP och målgången sker på Hornsgatan. Det är en relativt tuff bana. Sofia Kyrkbacke mitt i loppet lämnar ingen oberörd. Publiken kommer dock bära dig fram så du gör ditt livs lopp. 

Kringarrangemang
Under loppet kommer du stöta på över 30 st kringarrangemang med olika teman. Det är bl.a liveband, dj:s och ljusshower.

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet och den är 8.5 min/km om du startar i den sista startgruppen 7A. För varje tidigare startgrupp får du 5 min extra i totaltid. 

Håll till höger!
Känner du att du vill ta det lite lugnt under loppet så håll till höger så att snabbare löpare kan passera till vänster om dig.

Tröjutlämning

Före Midnattsloppet hämtar du deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan. Utdelning av startkit genomförs 2018 mellan den 13-18/8. Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone.

Läs mer om deltagartröjan här

Uthämtning i Utdelningsbutik
En utdelningsbutik är valda Stadiumbutiker bemannade med personal från Midnattsloppet och där utdelningen sker i våra egna diskar.Hänvisningsskyltar i butiken visar dig rätt och ingen utdelning sker i Stadiums kassor. I Stockholm finns 5 st utdelningsbutiker Stadium Sergel, Ringen, Kista, Sickla och Kungens Kurva och de går att välja uthämtning i dem så länge anmälan är öppen. 

Uthämtning i Expressbutik
Övriga butiker som vi benämner expressbutik ger dig möjlighet att hämta ut ditt startpaket i valda Stadiumbutiker även utanför Stockholm. Notera att antalet platser är begränsade och sista datum för att välja expressbutik är den 25/5. I Expressbutikerna är det Stadiums egen personal som sköter utdelningen av startpaket. Följ hänvisningar inne på respektive butik. 

Se vilka butiker du kan välja

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du fäster tidtagningschippet  i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chippet runt din handled eller lägg i fickandå når inte signalen upp och du får ingen sluttid.  Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte. Chippet behöver du inte återlämna efter loppet utan du kan ta med det hem och slänga eller spara som en souvenir.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Runners Corner 

På Zinkensdamms Idrottsplats har vi vårt Runners Corner med löparservice. Här hittar du informationstält, klädinlämning, toaletter och möjligheter till vattenpåfyllning. 

Hitta till Runners Corner/Zinkensdamms IP

Så går starten till

Själva starten sker vid Ringvägen 42. Beroende på din startgrupp är proceduren fram lite olika. Startgrupp 1A-3A ställer upp sig på markerade platser precis som vanligt. Startgrupp 3B-7A. I år gör vi om succén med ”Gaten”. Insläpp för din startgrupp sker 16-20 minuter innan start. ”Gaten” finner du utanför Runners Corner/Zinkensdamms IP, Ringvägen 23. Var noga med tiden och innan det är dags för din grupp att gå in ber vi dig att hålla dig en bit bort för att undvika onödig trängsel framför ”Gaten”.

Kommunikationer

Vi rekommenderar att du åker kommunalt till och från loppet. I stort sett hela Södermalm kommer vara avstängd för trafik så lämna bilen hemma. Med tunnelbana så är det röda linjen som gäller och stationen är Zinkensdamm. Åker du pendeltåg är stationen Stockholm Södra. 

Länk till SL:s hemsida

Hotell

Nordic Choice Hotels erbjuder rabatterade priser för Midnattsloppets löpare i samband med lopphelgen. Du bokar direkt via Nordic Choice hemsida via länken nedan.

Läs mer och boka

After Run @ Clarion Hotel Stockholm

Slipp bryderierna kring var väskan ska vara när du kutar runt på Söder. Clarion Hotel Stockholm (Ringvägen 98) tar hand om väskan och när du kommer tillbaka från loppet väntar en kall öl/vin (eller alkoholfritt alternativ).

195 kr/person inkluderar öl (eller alkoholfritt alternativ) & förvaring av din väska under loppet. Väskan kan lämnas in från kl. 19 och hämtas ut innan kl. 01.

Du anmäler dig till After Run genom att välja det som tillval i din anmälan. Det görs på samma sida som du väljer tröjstorlek och var du ska hämta din tröja. Är du redan anmäld till loppet kan du anmäla dig till After Run genom att kontakta info@midnattsloppet.com.