Information inför loppet

Gör dig redo för det sjunde Midnattsloppet i Malmö och premiären för Midnattsloppet 5 km! Lördag den 7:e september springer vi mitt i city. På den här sidan finns allt du behöver veta inför, under och efter loppen.

Banan

Malmös banor är Midnattsloppets snabbaste och perfekta om du är ute efter att slå personbästa. Här är några av höjdpunkterna.

Midnattsloppet 10 km

Du upplever 10 km längs Malmös vackraste platser denna härliga sensommarkväll. Midnattsloppet tar dig från Stortorget längs Malmös kanaler till Malmö Live. Banan går vidare förbi Malmöhus slott in i sagolika Slottsparken, följt av Stadsbiblioteket och Malmö Opera.

De sista kilometrarna springer du förbi Konsthallen, Triangeln och livliga Möllan längs Malmös Citys mysiga gågatan upp till Gustav Adolfs torg där målgång och jublande publik väntar på dig. 

Midnattsloppet 5 km

Du som väljer att springa 5 km startar och går i mål tillsammans med de som springer 10 km. Till stor del samma bana, samma upplevelse, samma publik – bara halva sträckan.

5 km svänger in i ”svansen” på vanliga banan efter ca 1 km. Alla har samma T-shirt, alla får samma medalj och klassen är motionsklass så ingen segrare utses. Självklart kan man spana in sitt resultat på resultatsidan efter loppet. 5 km startar ca 10 minuter efter sista startgrupp i 10 km loppet.

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet och den är 9 min/km. Maxtid för 10 km är 90 min och för 5 km är tiden 45 min.

Håll till höger!
Känner du att du vill ta det lite lugnt under loppet så håll till höger så att snabbare löpare kan passera till vänster om dig.

Hämta ditt startkit

Före Midnattsloppet hämtar du ditt startkit som innehåller en deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan.Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone. Mer information om valbara butiker och datum för uthämtning uppdateras till den 1/11, 2018. 

Läs mer om deltagartröjan här.

 

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du fäster tidtagningschipet  i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chipet runt din handled eller lägg i fickandå når inte signalen upp och du får ingen sluttid.  Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Runners Corner

På Stortorget i centrala Malmö har vi vårt Runners Corner. Här hittar du klädinlämning, sjukvård, toaletter, informationstält etc. Det kommer vara uppträdanden från scenen under hela kvällen och olika prisutdelningar.

Hitta till Stortorget.

Kommunikationer

Åk gärna kommunalt till Stortorget via buss, eller tåg. Stortorget ligger på promenadavstånd från Malmö Centralstation och även Gustav Adolfs Torg. Parkeringsmöjligheter finns i P-huset vid Bagers Plats som är öppet dygnet runt.

Se busstider

Hotell

Som partner till Midnattsloppet erbjuder Nordic Choice Hotels rabatterade priser för Midnattsloppets löpare i samband med lopphelgen. 

Boka till rabbatterat pris