Information inför loppet

Gör dig redo för det femte Midnattsloppet i Malmö. På lördag den 8:e september springer vi 10 km mitt i city. Här finns allt du behöver veta inför, under och efter loppet. Läs mer om hur bansträckningen går, vart du hämtar deltagartröjan etc.

Bankarta

Upplev 10 kilometer längs Malmös vackraste platser denna härliga sensommarkväll. Midnattsloppet tar dig från Stortorget och vidare ner mot Västra hamnen. Där får du njuta av pulserande musik och utsikten från vackra Sundspromenaden. Banan tar dig vidare in i sagolika Slottsparken följt av Malmöhus, Stadsbiblioteket och Malmö Opera. De sista kilometrarna springer du förbi Triangeln, livliga Möllan och Gustav Adolfs torg där målgång och jublande publik väntar på dig.

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet och den är 8.5 min/km om du startar i den sista startgruppen 7A. För varje tidigare startgrupp får du 5 min extra i totaltid. 

Håll till höger!
Känner du att du vill ta det lite lugnt under loppet så håll till höger så att snabbare löpare kan passera till vänster om dig.

Tröjutlämning

Före Midnattsloppet hämtar du deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan. Utdelning av startkit genomförs mellan den 5/9-8/9. Ta med startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskriven eller visa upp i din smartphone.

Läs mer om deltagartröjan här.

Uthämtning i Utdelningsbutik
En utdelningsbutik är en Stadiumbutik där utdelningen sker i våra egna Midnattsloppsdiskar. I Malmö är Stadium Södergatan utdelningsbutik och det går att välja uthämtning där så länge anmälan är öppen.

Uthämtning i Expressbutik
Möjlighet finns att hämta ditt startpaket i ordinarie kassa hos valda Stadiumbutiker även utanför Malmö, så kallade ”expressbutiker”. Sista datum för att välja expressbutik är den 25/5.

Observera att det är endast dessa butiker som du kan hämta ut startpaket i. Vi skickar heller inte hem något startpaket. Klicka nedan på ”Utlämningsbutiker” för att se vilka butiker vi har utlämning i.

Utlämningsbutiker

 

Tidtagningschipp

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du fäster tidtagningschippet  i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chippet runt din handled eller lägg i fickandå når inte signalen upp och du får ingen sluttid.  Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Runners Corner

På Stortorget i centrala Malmö har vi vårt Runners Corner. Här hittar du klädinlämning, sjukvård, toaletter, informationstält etc. Det kommer vara uppträdanden från scenen under hela kvällen och olika prisutdelningar.

Hitta till Stortorget.

Kommunikationer

Åk gärna kommunalt till Stortorget via buss, eller tåg. Stortorget ligger på promenadavstånd från Malmö Centralstation och även Gustav Adolfs Torg. Parkeringsmöjligheter finns i P-huset vid Bagers Plats som är öppet dygnet runt.

Se busstider

Hotell

Nordic Choice Hotels erbjuder rabatterade priser för Midnattsloppets löpare i samband med lopphelgen. Du bokar direkt via Nordic Choice hemsida via länken nedan.

Läs mer och boka