Tips på intervallpass

Vi har tidigare pratat om vikten av att variera sin träning och att intervallträning är en rolig och effektiv träningsform.

Vad är ett intervallpass?

Ett intervallpass innebär att du kör olika repetitioner av fartökningar blandat med vila. Detta medför att du kan pressa kroppen att springa i ett högre tempo än vad du gör på din vanliga joggingrunda. Intervaller har visat sig vara den effektivaste träningsformen för att förbättra konditionen och gör att du blir en starkare löpare.

Tips på intervallpass

Ett tips på intervallpass är 70/20-intervaller. Passet går ut på att du springer i en lite högre fart än den fart du strävar efter att hålla på milen i 70sek, sedan får du vila i 20sek innan det är dags att springa igen. Eftersom vilan är kort och du springer i ett högre tempo under intervallen kommer din puls att vara hög genom hela passet. Det här är ett jättebra pass för att förbättra din kondition men även få lite fart i benen.

Kör passet i 2 set med en längre serievila på 3 minuter mellan serierna. Du springer 6×70/20, sedan vilar du alltså i 3 minuter innan du upprepar 6×70/20.

Se till att du värmer upp innan passet med ca 7 minuters lugn jogg, lite rörlighetsövningar och några löpskolningsövningar.

Om du vill ha tips på ännu fler intervallpass hittar du det på www.runacademy.se.

Ha roligt och lycka till med passet!