2017-03-20

Sjukstuga hemma hos mig

Vi hade två intensiva dagar i Stockholm där vi startade upp vår resa mot Midnattsloppet. Det var jättekul att få träffa hela gänget som arbetar med midnattsloppet och få veta hur lång processen är för att genomföra ett lyckat lopp. Jag fick också träffa de andra ambassadörerna för Stockholm, Göteborg och Helsingfors. Det är så peppande att träffa så många andra människor som brinner för träning, på samma sätt som jag gör. Nu har jag åkt på en riktigt tråkig förkylning men så fort jag mår bättre är jag så peppad på att komma igång och ser verkligen fram emot det.

Det var full fart redan när vi kom fram till Stockholm och jag fick börja med en screening hos Access rehab där Tobias Ydén kollade av min rörlighet, styrka och löpteknik. Kort därefter mötte ambassadörerna upp Petra Kindlund från Runacademy för ett löppass med löpteknik. Vi fick väldigt många användbara tips för att förbättra vår löpning och redan i slutet på passet kändes det som man förbättrats som löpare.

Jag var förkyld redan innan jag åkte till Stockholm men efter 1,5 timme hos Access rehab och 1,5 timmes teknikträning med Runacademy blev jag tokförkyld. Så nu försöker jag kurera mig här hemma.

Mitt bästa knep mot förkylning är en ingefärashot morgon och kväll. Så är det någon mer som åkt på en förkylning nu, kan jag verkligen rekommendera det här receptet. Jag gillar att ha kanel i min ingefärablandning men man kan variera receptet på många olika sätt, det är bara fantasin som sätter stopp. Vad tycker ni om att ha i er ingefärashot?

Recept på ingefärashot:

Ingredienser:

200 g ingefära
1 l vatten
5 små kanelstänger
1/2 dl honung
2 citroner

Instruktioner:

Koka upp vatten, riven ingefära och kanelstänger. Låt det stå och dra i 30 minuter. Sila bort ingefäran och kanelen. Tillsätt honung. Låt svalna tills det är helt svalt. Tillsätt sedan saft från två pressade citroner.

Förvaras i kylen (i en månad). Ta en shot om dagen för att hålla förkylningen borta.