Så klarar du dina träningsmål för 2017

Det har nu gått några veckor efter det nya året och för många börjar nu den riktiga utmaningen. Det är lätt att vara något överambitiös med träningen precis efter nyår och lätt att det endast håller i under några veckor, sedan så tröttnar man och kommer tillbaka till sina gamla vanor. Våra löpexperter på Runacademy ger dig här tips på hur du klarar dina mål för 2017.

1. Sätt upp ett realistiskt mål från början

Var realistisk när du sätter ditt träningsmål, du kommer annars enbart bli besviken om du inte kommer att nå målet. Tänk på att målet även ska vara mätbart och att du även sätter upp en tid för när det ska vara genomförbart, annars är det lätt att det bara rinner ut i sanden.

2. Se till att få regelbundenhet i din träning

Största felet du kan göra är att träna väldigt hårt och mycket under några perioder för att sen inte träna någonting alls under andra perioder. Det är bättre att då träna några färre dagar i veckan men att göra det i varje vecka.

3. Var beredd på svackor

Du kommer inte alltid känna dig peppad och motiverad för att träna. Vinnaren är den som håller i med träningen trots att det kommer andra frestelser.

4. Variera träningen 

Variera träningen så att det blir roligare och du kommer också utvecklas mer som löpare. Om du alltid kör samma sak så är det lätt att tröttna i längden. Variera löpträningen med att springa i olika tempon, på olika platser och olika långt.

5. Berätta för andra om dina mål

Det är mycket större chans att lyckas om du får stöttning från andra i din närhet så passa på att dela med dig av dina mål för 2017.  Försök gärna också att boka in träningsträffar tillsammans med andra då det ger mycket mer energi att träna tillsammans med andra.

6. Om Midnattsloppet är målet ….

Det finns massor av fördelar att redan nu boka en startplats till årets Midnattslopp. Du har många månader på dig att ladda och slipa tekniken för att pressa din tid eller helt enkelt för att fixa att springa milen. Här på Löparguiden kommer vi att fylla på träningstips skrivna av Runacademy för att inspirera dig under vägen. Runacademy har dessutom löpargrupper runt om i Sverige om du behöver lite extra pepp i din träning. Moroten är sen att du vet att du kommer att få uppleva en av Sveriges största löparfester och samtidigt som du garanterat kan välja just den startgrupp som du vill springa i. Så passa på att anmäla dig redan idag.