2017-09-08

Regn, regn och bara regn

I Skåne så bara regnar det, hela tiden. Idag tänkte jag gå ut och springa under dagen med Elias i vagnen. Så att mannen kunde träna när han kom från jobbet och vi sen kunde ha fredagsmys. Men det har regnat i stort sätt hela dagen.

När mannen var på gymmet blev Elias trött och gnällig, och behövde vila. Då funkar vagnen som bäst, och det var uppehåll. Så vi begav oss ut på en runda. Han somnade gott i vagnen och jag fick sprungit intervaller.

Det blev nog den tråkigaste rundan jag sprungit på länge. Långa intervaller med vagn är inget att rekommendera. Inte heller att springa med vagn i storm. Det blev 10 minuter uppvärmning i form av långsam jogg, 4×6 minuter intervaller och 10 minuter nedjogg.

Jag fick i all fall kommit ut på en runda, och kroppen fick jobbat lite. Känslan efteråt är alltid lika skön. Nu kan jag med gott samvete krypa ner på soffan för fredagsmys.

Jag är redan sugen på att springa lopp igen. Är avundsjuk på er som springer i Helsinki imorgon. Nästa år vill jag springa fler lopp. Vilka lopp springer du nästa år?

Midnattsloppet i Stockholm, Göteborg och Malmö är i alla fall på min ”to do list”.