Vecka 10

Möt Midnattsloppets ambassadör Stefan

Namn: Stefan Gillgren
Ambassadör för Midnattsloppet Göteborg
Ålder: 44 år
Sysselsättning: Jobbar på DB Schenker som systemsupport.
Familj: Fru Camilla och 5 barn, 3 tjejer 5, 16, 18 år och 2 pojkar 8 och 13 år.
Intressen: Träning, löpning+cykel landsväg, hemvärnet
Träningsmåtto: Smärta är bara lathet som lämnar kroppen!

Det är nog många som kan känna igen sig. Från att ha varit aktiv och med ett sort intresse i idrotten till att livet plötsligt får fel vändning. Stress och sjukskrivning och att knappt klara springa 200 meter. Stefan har kämpat sig tillbaka och med två Midnattslopp i bagaget är han nu redo att peppa fler att komma igen. Här kommer Stefans första blogginlägg.  

Hej!
Jag har alltid varit en aktiv person, testade på en del sporter som ung tex fotboll, boxning, amerikansk fotboll, innebandy och cykel (landsväg). Löpning var då aldrig min grej. Gjorde ett försök efter min värnplikt att börja med löpning men det rann ut i sanden.

När så jag bildade familj och fick mina barn blev det liksom ingen tid (tyckte jag) att träna. Använde alltid svepskäl till att jag inte kunde eller hann. Åren gick och vågen fortsatte att stadigt gå uppåt. Div. hälsoproblem började dyka upp som tex högt blodtryck. Stress och dåliga livsvanor fick mig att 2014 krascha in i den berömda väggen. Jag kunde helt plötsligt inte fixa vardagen. Huvudet lydde inte, jag fick svåra panikångestattacker, hade svårt att fokusera. Kände mig som en dålig far till mina barn och en man till min fru. Kändes som att mitt liv var på väg att försvinna. Jag fick bra respons från sjukvården och började sakta men säkert att resa mig igen. 2015 bestämde jag mig för att det behövdes en förändring av mitt liv. Slutade helt med socker och startade med styrketräning. Kilona började rasa och mitt trasiga självförtroende började repa sig.

Bestämde mig då för att testa löpning. Det var jobbiga första 2-300 meter man började med. Trodde hjärtat skulle stanna. Satte upp ett slutmål det året att avsluta ett 10 km lopp, en omöjlig uppgift men med små delmål under den resan så stod jag i augusti det året på startlinjen till Midnattsloppet i Göteborg som jag direkt fastnat för när jag läst om det. Jag var skitnervös innan och sprang på toaletten flera gånger. Men att se folk i alla former och deras energi så vart jag rejält taggad när starten gick. Löpningen gick över förväntan och när jag korsade mållinjen på 1h 10min skrek jag ut min lycka över att nått målet. 2016 stod jag återigen på startlinjen lika lycklig att vara där igen. Det är verkligen ett lopp som lockar en, engagerade funktionärer och volontärer utmed banan, fantastisk bansträckning och miljö. Riktigt häftigt med likadana tröjfärger och tryck, ljusspel och musik utmed banan.

Mitt mål med mitt ambassadörskap är att peppa nyblivna löpare till att vi tillsammans kan ta oss över den där mållinjen, samt att under resans gång komma med tips och idéer och inspiration till de som står där med de mål jag hade första gången. Jag ser verkligen fram emot att springa med er i Göteborg och att förhoppningsvis vara en inspirationkälla till er och att väcka ert intresse till löpning något som jag idag älskar. Kom ihåg att inget är omöjligt och inga frågor är för dumma.

Kram Stefan