Vecka 10

Möt Midnattsloppets ambassadör Jessica 

Namn: Jessica Hjelmhagen
Ambassadör för: Midnattsloppet Stockholm 2017 
Ålder: 25
Sysselsättning: Student  (civilingenjör i miljö- och vattenteknik)
Familj: Mamma, pappa, lillebror
Intressen: Träning, skidåkning, friluftsliv, läsa böcker
Träningsmåtto: Min träningsfilosofi är att träna så allsidigt och varierat som möjligt för att jag mår som bäst av att vara allroundtränad.

Jessica har tränat större delen av livet. Hon är en van löpare men som tappat lite av glädjen till löpningen när tävlingspressen blev för stor. I sitt ambassadörsskap kommer hon att fokusera på glädjen, friheten och äventyret i att springa. Jessicas målsättning är att hitta tillbaka till löpningen och siktar på milen under 50 min. Här kommer Jessicas första blogginlägg.  

Hej!
Jag tränade friidrott, främst medeldistans, som barn och har alltid älskat att springa och röra på mig. De senaste åren har jag nästan bara gymmat men nu är jag taggad på att ta upp löpningen igen och göra en omstart! Jag sprang midnattsloppet i Stockholm 2011, 2012 och 2013 och jag minns så väl den magiska stämningen, publiken och känslan att maxa ur det sista på upploppet på Hornsgatan. Den stora glädjen, gemenskapen och utsikten över Stockholm i sommarnatten. Jag blir helt lycklig av tanken på att snart få uppleva den glädjen och endorfinruset igen!

Jag tror stenhårt på variation och allsidighet i träningen både för att utveckla sig men även för att hålla motivationen uppe. Jag är som lyckligast när jag får vara ute och röra på mig i naturen och på min resa mot Midnattsloppet kommer jag att dela med mig av varierande utomhusaktiviter som jag kompletterar löp- och styrketräningen med. Oftast kan ju även det vara bra träning utan att man ens märker hur jobbigt det är! Mitt största intresse förutom träning är skidåkning och främst toppturande.

Eftersom jag älskar smoothies kommer det även bli en del recept på sånt, men att laga mat är inte min starka sida och där vore det kul att få era tips på goda och nyttiga recept. Jag hoppas att vi tillsammans kan inspirera och peppa varandra att nå våra mål, oavsett om det är att ta sig över mållinjen eller springa in under  40 minuter, och jag ser verkligen fram emot att dela den här resan med er!

Mvh Jessica