Midnattsloppet Malmö 2017-09-02

Midnattsloppet i Malmö

Wow! Vilken upplevelse det var igår. Har ni hunnit smälta alla intryck? Hur mår era kroppar?

Jag har räknat ner till detta så länge och det är så tråkigt när det är över så fort. Det var den snabbaste timmen i mitt liv, det var tufft, men så kul. Jag blev så pepp av alla er som hejade på oss längs banan.

Den första kilometern sprang jag på väldigt snabbt, var så pepp utav omgivningen. Jag hakade på min man i början, som har betydligt längre ben än mig och springer också fortare. Det kändes okej då, men sen fick jag sakta ner för att orka resterande 9 kilometer.

Jag tyckte det var lite låg musik längs banan, så är glad att jag hade på mig hörlurar och hade min egen musik. Jag behöver musik för att orka när benen känns tunga. Sen föredrar jag att inte höra mitt eget flåsande. Vid varje ”station” med musik och publik tog jag av mig hörlurarna för att få känna den extra peppen. Jag hade aldrig tidigare sprungit ett lopp, så blev positivt överraskad över hur mycket pepp ni gav mig.

Min man började träna inför Midnattsloppet för cirka 4 veckor sedan, och fick en tid på 56.23 minuter. Jag är grymt imponerad av han, hans pannben och fysik. Sedan är jag så tacksam för att jag har han och att han delar intresset för träning med mig. Trotts att gym är det han föredrar gick han med på att springa en mil med mig, vilken man.

Jag kommer gå efter min tid på Runkeeper. Så här resonerar jag: jag jämför med mig själv och min utveckling och det är runkeeper som registrerat all min träning och därför är det mer rimligt att gå efter det för att se hur jag förbättras. Vad gäller skillnaden på kilometrarna som skiljer sig från midnattsloppets skyltar, tänker jag att min telefon satt på mig och vet exakt vart jag sprang och efter gps. Banan är uppmätt till 10 kilometer, men om jag springer i yttervarvet hela rundan registreras inte dom extra metrarna (vilket egentligen kvittar).

Jag var så trött efter målgången. Man ser på både Runkeeper och midnattsloppets registrering att farten ökade den sista 1,5 kilometern, då jag körde på. Så när jag väl kom i mål, och dom säger i högtalarna att vi inte ska stanna vid målgången, vet jag inte vart jag ska ta vägen.

Efter loppet var vi både pigga och trötta på något konstigt vis. Det tog jättelång tid att komma ner i varv och somna. Vi var hemma redan vid 12 men jag somnade inte förrän efter 03.