Boosta löpträningen i höst

Är det så att du har sprungit Midnattsloppet och nu har svårt att motivera dig för att träna i höst? Eller vill du komma igång med träningen nu i höst och springa Midnattsloppet 2018? Eller har du kanske som mål att förbättra dina tider till nästa års lopp? Här kommer några tips på hur du boostar din träning till hösten!

Se till att träningen blir regelbunden

För att få resultat på träningen så är det viktigt att träningen blir regelbunden. Det största felet du kan göra är om du tränar hårt vissa perioder följt av ingen träning alls under andra perioder. Då är det bättre att träna lite mindre men att göra det regelbundet under hela året. För att få till en regelbundenhet är det bra att du planerar din träning och bestämmer för när den ska bli av. Annars är det lätt att träningen bara skjuts upp och inte blir av.

Variera träningen

För att träningen ska bli ännu roligare och mer utvecklande så hjälper det att variera träningen. Om du alltid gör samma sak så blir det inte så roligt i längden. Löpning kan varieras på så många olika sätt. Du kan springa intervaller, köra backryck eller varva med att ibland jogga väldigt lugnt. Variera tempo, distanser och sträckor så blir det också mer utvecklande och roligare.

Träna tillsammans med andra

För att få extra motivation i höst så hjälper det att träna tillsammans med andra. Det är då mycket större chans att träningen faktiskt blir av. Man får också mycket mer inspiration och energi från andra människor och så blir man pushad att ta i lite extra när man springer med fler.

Få extra pepp med Runacademy i höst

Midnattsloppet har ett samarbete med Runacademy och kan varmt rekommendera deras löpargrupper. Runacademy har löpargrupper på 31 orter i hela Sverige och här får du också lära dig mer om hur löpningen kan varieras för att helt enkelt blir roligare. Löpningen blir också mycket roligare tillsammans med andra. Alla former av löpare är välkomna att vara med och du behöver inte oroa dig om du inte är tillräckligt bra eller för erfaren löpare. Du kan läsa mer om Runacademys löpargrupper på: www.runacademy.se/lopargrupp.

 

Mot nya mål – anmäl dig redan idag till Midnattsloppet 2018

Det finns massor av fördelar att redan nu boka en startplats till 2018 års lopp. Du har nu ett helt år på dig att ladda och slipa tekniken. Moroten är sen att du vet att du kommer att få uppleva en av Sveriges största löparfester!

 

Till anmälan