Att springa Midnattsloppet

Nybörjare som motionär, här är argumenten varför Midnattsloppsmilen är en utmaning som du vågar anta.

 För dig som är nybörjare

1. Jag har usel kondition och dessutom är 1 mil på tok för långt

Enkel match! Du börjar med att snöra på dig ett par gympaskor och gå i rask takt ett par minuter. Testa sen att springa i 1 minut och se hur det känns. Känns det bra lägger du till 1 minut nästa dag och 1 minut dagen efter det. Glöm inte att lägga till en vilodag mellan några av löppassen. Innan du tänker på det har du snart sprungit hela 20 min. Du ser, du kan visst springa. Under våren kommer du att hitta träningsprogram för nybörjare och träningstips här på vår Löparguide. Vi finns med och hjälper dig hela vägen in i Midnattsloppsmålet.

 2. Jag vet inte om jag vågar springa ett lopp – alla är dessutom mycket snabbare

Det finns startgrupper för alla löpare, de som springer snabbare startar tidigare och du väljer den startgrupp som du tror passar dig. Dessutom kan du lita på en publik som gör allt får att lyfta dig in i mål, oavsett vilken tid du springer på. Börja med att bekanta dig med våra olika startgrupper. I Midnattsloppet är det inte heller tiden som är viktigast, vi fokuserar på upplevelsen, stämningen och festen runt omkring. Det gör det lättare att springa den där milen som aldrig blir av och därför är Midnattsloppet ett perfekt lopp just för dig som är nybörjare.

 För alla motionärer och vana löpare

1. Jag har redan sprungit Midnattsloppet och vill testa nya lopp 

Inget Midnattslopp är sig likt från år till år. Nya upplevelser och arrangemang längs banan och varje år ny tröjfärg, bara det är en stor nyhet i sig. Dessutom har vi inte bara ett lopp utan fyra unika Midnattslopp. 

2. Det är trångt, svårt att springa snabbt

Midnattsloppet är många löpare, det är gemenskap och glädjeyra. Samtidigt är det just det som gör Midnattsloppet unikt. Det går att göra sitt personbästa och springa snabbt men ofta är det inte därför man väljer Midnattsloppet. Det är för upplevelsen. Tänk också på att de snabbare grupperna också är de som är mest populära så passa på att boka det redan nu innan de fylls på.

Se till att boka din utmaning genom att
anmäla dig till Midnattsloppet 2018 redan idag!