Att springa Midnattsloppet

Nybörjare som motionär, här är argumenten varför Midnattsloppsmilen är en utmaning som du vågar anta.

 För dig som är nybörjare

1. Jag har usel kondition och dessutom är 1 mil på tok för långt

Enkel match! Du börjar med att snöra på dig ett par gympaskor och gå i rask takt ett par minuter. Testa sen att springa i 1 minut och se hur det känns. Känns det bra lägger du till 1 minut nästa dag och 1 minut dagen efter det. Glöm inte att lägga till en vilodag mellan några av löppassen. Innan du tänker på det har du snart sprungit hela 20 min. Du ser, du kan visst springa. Under våren kommer du att hitta träningsprogram för nybörjare och träningstips här på vår Löparguide. Vi finns med och hjälper dig hela vägen in i Midnattsloppsmålet.

 2. Jag vet inte om jag vågar springa ett lopp – alla är dessutom mycket snabbare

Det finns startgrupper för alla löpare, de som springer snabbare startar tidigare och du väljer den startgrupp som du tror passar dig. Dessutom kan du lita på en publik som gör allt får att lyfta dig in i mål, oavsett vilken tid du springer på. Börja med att bekanta dig med våra olika startgrupper. I Midnattsloppet är det inte heller tiden som är viktigast, vi fokuserar på upplevelsen, stämningen och festen runt omkring. Det gör det lättare att springa den där milen som aldrig blir av och därför är Midnattsloppet ett perfekt lopp just för dig som är nybörjare.

 För alla motionärer och vana löpare

1. Jag har redan sprungit Midnattsloppet och vill testa nya lopp 

Inget Midnattslopp är sig likt från år till år. Nya upplevelser och arrangemang längs banan och varje år ny tröjfärg, bara det är en stor nyhet i sig. Dessutom har vi inte bara ett lopp utan fyra Midnattslopp. Har du t.ex. testat backarna i Göteborg? Backen upp mot Masthuggskyrkan gör Göteborgs bana till Midnattsloppets tuffaste. Har du upplevt den stämningsfyllda atmosfären i Kungsparken eller målgången mitt i Malmös citys pub-vimmel. Eller har du upplevt stämningen när hela Söder i Stockholm eller centrala Helsingfors kokar av folkfest och glädjeyra? Har var det, hade du verkligen sprungit Midnattsloppet?

2. Det är trångt, svårt att springa snabbt

Midnattsloppet är många löpare, det är gemenskap och glädjeyra. Samtidigt är det just det som gör Midnattsloppet unikt. Det går att göra sitt personbästa och springa snabbt men ofta är det inte därför man väljer Midnattsloppet. Det är för upplevelsen. Tänk också på att de snabbare grupperna också är de som är mest populära så passa på att boka det redan nu innan de fylls på.

Så här sa några av våra deltagare efter loppet 2016.

Stockholm

”Helt otrolig stämning. Extremt dåligt tränad i år, men jag vet att stämningen är så bra så därför ställde jag upp otränad.”

”Det är som att springa igenom ett stort glatt party”

Göteborg

”Go stämning och bra banupplägg med både småbackar, ”mördarbackar” och flacka partier som får benen att jobba på gött” 

”Stämningen på stan, särskilt genom Majorna. Det var folkfest!”

Malmö

”Platt bana perfekt för pers. Väldigt bra start/mål med underhållning”

”Ett trevligt och festligt lopp där underhållningen längs rundan peppade och hjälpte mig till en bättre prestation än vad jag trodde var möjlig.” 

Helsingfors

Otrolig stämning som byggs upp av maskeraden, musik, ljus, publikens hurrande, uppträdanden och de hurrande banansvariga runt banan.” 

Stämningen och de roliga aktiviteterna kring banan. Det är ett annorlunda evenemang med karnevalsstämning. Jag njuter av allt runt omkring, fast jag även springer på allvar.”

Glöm nu inte att också se till att boka din utmaning genom att
anmäla dig till Midnattsloppet 2017 redan idag!

Lycka till från hela Midnattsloppsgänget!