Information inför loppet

Den 1:a september är det dags för 2018 års stora löparupplevelse i Helsingfors. Här finns allt du behöver veta inför, under och efter loppet. Läs mer om hur bansträckningen går, vart du hämtar deltagartröja, chipp och startgruppsband med mera.

Bansträckning

Start och mål för Midnight Run Helsingfors är på Senatstorget i centrala Helsingfors med den mäktiga Domkyrkan som inramning. Den 10 km långa banan går sedan genom centrala Helsingfors. 

Vätskestationer
Det kommer finnas två vätskestationer under loppet där det bjuds på vatten och sportdryck.

Sjukvård
Vid start och mål finns det sjukvårdspersonal för din säkerhet.

Håll till höger!
Om du planerar att ta det lite lugnare i loppet så håll till höger så att snabbare löpare kan passera på vänster sida.

Maxtid
Maxtiden i Midnight Run är 90 min räknat från sista startgruppen 7A.

Tröjutlämning

Före Midnight Run hämtar du deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan. Utdelning av startkit genomförs mellan 29/8-1/9.

Uthämtning i Utdelningsbutik: En utdelningsbutik är Stadiumbutik bemannad med personal från Midnight Run och där utdelningen sker i våra egna diskar. I Helsingfors är det Stadium Forum som är denna utdelningsbutik och det går att välja uthämtning här så länge anmälan är öppen. Det är också denna butik vi rekommenderar för inresande svenskar eftersom butiken är belägen i centrala Helsingfors.

Uthämtning i Expressbutik: Möjlighet finns att hämta ut ditt startpaket i ordinarie kassa hos valda Stadiumbutiker även utanför Helsingfors, så kallade ”expressbutiker”. Notera att antalet platser är begränsade och sista datum för att välja express-butik är den 25/5.

Se vilka butiker

Ta med startbeviset
Visa upp ditt startbevis när du hämtar ut ditt startpaket. Startbeviset skickas automatiskt via mail när din anmälan är betald. Du visar med fördel upp ditt startbevis i din smartphone. Det är också möjligt att hämta ut startpaketet med hjälp av legitimation. Om du själv inte har möjlighet att hämta ut, så kan du låta någon annan göra det mot att denne har ditt startbevis med sig.

Innehåll startpaket
I ditt startpaket kommer det att finnas en tröja från adidas, ett tidtagningschip att sätta fast i skosnöret och ett startgruppsband att fästa runt handleden. Det är obligatoriskt att ha tröjan på sig under hela loppet (undantag maskerad – och elitklassen).

Tidtagningschipp

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du placerar tidtagningschippet på rätt sätt. Du fäster chippet i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chippet runt din handled eller lägg i fickandå når inte signalen upp och du får ingen sluttid. När startskottet smäller är det ingen idé att stressa och försöka ta dig framåt snabbare än övriga. Tiden börjar tas när du passerar tidtagningsmattan på startlinjen.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig)

Startgruppsband Midnattsloppet

Runners Corner

Senatstorget i centrala Helsingfors är platsen för vårt Runners Corner. Här hittar du löparservice såsom informationstält, klädinlämning, toaletter och vattenpåfyllning. Från scenen blir det underhållning och prisutdelningar.

 

Kommunikationer

Senatstorget ligger i centrala delarna av Helsingfors och det finns goda kommunikationer med tunnelbana, buss och spårvagn. Åker du tunnelbana är stationen Universitetet. Helsingfors Järnvägsstation och flera buss- och spårvagnsstationer ligger inom gångavstånd från Senatstorget.