Information inför loppet

Den 24:e augusti 2019 arrangeras det 12:e Midnattsloppet i Göteborg. Här finns det du behöver veta inför, under och efter loppet. Läs mer om startbeviset, vart du hämtar deltagartröjan, hur bansträckningen går etc.

Banan

2018 intog Midnattsloppet Göteborg intar självaste Ullevi där start och mål var inne på arenan samtidigt som delar av banan flyttades närmare Göteborgs city. Banan 2018 var snabbare och mer lättsprungen än tidigare och där vi kunde maximera alla ljud- och ljusupplevelser. 

Inför 2019 är banan ej klar utan den kommer att ses över för att utvecklas och förfinas så att vi kan skapa en så bra löpupplevelse som möjligt. Mer info om banan kommer längre fram så håll utkik här på sidan.

Kringarrangemang
Under loppets 10 km kommer du att stöta på flertalet olika kringarrangemang med olika tema. Det kommer bl.a. vara livemusik med olika musikstilar, dj:s och ljusaktiviteter. Så försök att njuta av hela inramningen. 

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till i loppet. Från sista startgrupp 7A så har du 90 min på dig att komma i mål. Det finns även två ”repstationer” utmed banan som du kan se på kartan.

Håll till höger
Behöver du ta det lite lugnt under loppet håller du till höger så att snabbare löpare kan passera på vänster sida.

Hämta ditt startkit

Före Midnattsloppet hämtar du ditt startkit som innehåller en deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan.Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone. Valbara utdelningsbutiker ser du nedan. Observera att en del butiker har begränsat antal som kan delas ut och kan komma att stängas när de är fulltecknade. Vilka butiker som är tillgängliga ser du på anmälningssidan.

Läs mer om deltagartröjan här.

Valbara utdelningsbutiker för Midnattsloppet Göteborg ser du nedan.

Stadium GrandStadium Kungsmässan (Kungsbacka)
Stadium SisjönStadium Partille
Stadium BackaplanStadium Skövde (Commerce)
Stadium BoråsStadium Trollhättan
Stadium HalmstadStadium Uddevalla (Torp)
Stadium Jönköping CityStadium Värnamo
Stadium Karlstad 

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du placerar tidtagningschippet på rätt sätt. Du fäster chippet i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chippet runt din handled eller lägg i fickan. Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Så går starten till

Beroende på din startgrupp är proceduren fram lite olika. Startgrupp 1A-3A ställer som vanligt upp sig i sina startfållor. Startgrupp 3B-7A: Insläpp för din startgrupp sker 16-20 minuter innan start via en ”Gate”. Var noga med tiden och innan det är dags för din grupp att gå in ber vi dig att hålla dig en bit bort för att undvika onödig trängsel framför ”Gaten”.

Runners Corner 

Inne på Ullevi har vi vårt Runners Corner med löparservice. Här hittar du informationstält, klädinlämning, toaletter och möjligheter till vattenpåfyllning.