Information inför loppet

2017 arrangeras det 10:e Midnattsloppet i Göteborg. Det ska vi såklart fira. Här finns det du behöver veta inför, under och efter loppet. Läs mer om startbeviset, vart du hämtar deltagartröjan, hur bansträckningen går etc.

Bankarta

Med start inne på anrika Slottsskogsvallen erbjuder i år det 10-års-jubilerande Midnattsloppet återigen en spännande bansträckning i Göteborgs vagga. Efter en liten vända inne i Slottsskogen vänder vi neråt Vänmötet och första utmaningen i form av Ekedalsvägen upp mot Majvallen. Västerut mot Karl Johanstorget där första vätskestationen väntar. Halvvägs inne i loppet kommer den andra riktigt stora backen upp mot Masthuggskyrkan, men väl däruppe ligger Göteborg för våra fötter. Ner, ner, ner, nerför backen ner till banans lägsta punkt där andra vätskestationen är placerad på Masthuggstorget. Härifrån bär det uppåt, via Oscar Fredriks kyrka och Nordostpassagen tillbaka till Slottsskogen och de sista kilometrarna tillbaka till Vallen där allting startade.

Kringarrangemang
Under loppets 10 km kommer du att stöta på flertalet olika kringarrangemang med olika tema. Det kommer bl.a. vara livemusik med olika musikstilar, dj:s och ljusaktiviteter. Så försök att njuta av hela inramningen. 

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till i loppet. Från sista startgrupp 7A så har du 90 min på dig att komma i mål. Det finns även två ”repstationer” utmed banan som du kan se på kartan.

Håll till höger
Behöver du ta det lite lugnt under loppet håller du till höger så att snabbare löpare kan passera på vänster sida.

Tröjutlämning

Före Midnattsloppet hämtar du deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan. Utdelning av startkit genomförs 2017 mellan den 23-26/8. Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone.

Läs mer om deltagartröjan här.

Uthämtning i Utdelningsbutik
En utdelningsbutik är valda Stadiumbutiker bemannade med personal från Midnattsloppet och där utdelningen sker i våra egna diskar. I Göteborg finns två stycken utdelningsbutiker Stadium Fredsgatan och Stadium Sisjön. De går att välja uthämtning i dem så länge anmälan är öppen.

Uthämtning i Expressbutik
Övriga butiker som vi benämner expressbutik ger dig möjlighet att hämta ut ditt startpaket i valda Stadiumbutiker även utanför Göteborg. Notera att antalet platser är begränsade och sista datum för att välja express-butik var den 25/5.

Stadiumbutiker att välja

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du placerar tidtagningschippet på rätt sätt. Du fäster chippet i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chippet runt din handled eller lägg i fickan. Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte.

Läs om hur du får ditt resultat

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Runners Corner

Vid Slottsskogsvallen har vi vårt Runners Corner med löparservice. Här hittar du informationstält, klädinlämning, toaletter och möjligheter till vattenpåfyllning. Från scenen kommer det under kvällen vara underhållning med vårt husband och det är även på scenen som prisutdelningar sker. 

Hitta till Slottsskogsvallen.

Så går starten till

Beroende på din startgrupp är proceduren fram lite olika. Startgrupp 1A-3A ställer som vanligt upp sig i sina startfållor. Startgrupp 3B-7A: Insläpp för din startgrupp sker 16-20 minuter innan start via en ”Gate”. Var noga med tiden och innan det är dags för din grupp att gå in ber vi dig att hålla dig en bit bort för att undvika onödig trängsel framför ”Gaten”.

Snabbfakta om loppet

 • Åldersgräns

  Midnattsloppet är öppet för löpare som fyller 16 år under året och äldre. För att få deltaga i Midnattsloppet 2017 måste du alltså vara född år 2001 eller tidigare.

 • Energibar

  Efter målgång så får du en kexchoklad från vår sponsor Cloetta

 • Håll till höger

  Om du under loppet känner att snabbare löpare kommer ikapp så håll till höger så de kan passera på vänster sida.

 • Klädinlämning

  Klädinlämning hittar du i anslutning till Runners Corner och det är gratis att utnyttja den.

 • Maxtid

  Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet. Orsaken är att vi inte har tillstånd att hålla avspärrningar längre än till ett viss klockslag. Maxtiden är 90 min beräknat från startgrupp 7A. Så du bör kunna hålla en fart på 9 min/km. För varje tidigare startgrupp du väljer från 7A så får du 5 minuter extra.

 • Medalj

  Efter målgång får du din välförtjänta medalj.

 • Runners Corner

  Är platsen där vi har vår löparservice. Här hittar du toaletter, klädinlämning och Informationstält. Runners Corner ligger i anslutning till start och mål.

 • Sjukvård

  Sjukvård kommer att finnas vid målet. Det kommer även finnas ambulerande sjukvård utmed banan.

 • Toaletter

  Toaletter kommer att finnas vid Runners Corner och vid de båda vätskestationerna utmed banan.

 • Vätskestationer

  Det kommer finnas två vätskestationer med vatten och sportdryck utmed banan. Sen får du även vätska i mål.

 • Vattenpåfyllning

  Det finns möjlighet att fylla på sin egna vattenflaska i anslutning till Runners Corner.