Information inför loppet

Den 24:e augusti 2019 arrangeras det 12:e Midnattsloppet i Göteborg. I år är det också premiär för vår nya 5 km bana! Även i år är start och mål inne på Ullevi. På den här sidan får du veta allt du behöver inför, under och efter loppet.

Banan

Midnattsloppet 10 km

2018 intog Midnattsloppet Göteborg självaste Ullevi där start och mål var inne på arenan samtidigt som delar av banan flyttades närmare Göteborgs city. Banan 2018 var snabbare och mer lättsprungen än tidigare och vi kunde maximera alla ljud- och ljusupplevelser.

Inför 2019 har de två olika banorna (5 km och 10 km) setts över och utvecklats för att skapa en så bra upplevelse som möjligt. 

Midnattsloppet 5 km

Nya 5 km loppet bjuder på samma roliga bana, samma upplevelse och stämning – bara halva sträckan.

5 km svänger in i ”svansen” på vanliga banan efter ca 1 km. Alla har samma T-shirt, alla får samma medalj och klassen är motionsklass så ingen segrare utses. Självklart kan man spana in sitt resultat på resultatsidan efter loppet. 5 km startar ca 10 minuter efter sista startgrupp i 10 km loppet.

Kringarrangemang
Under loppen kommer du att stöta på flertalet olika kringarrangemang med olika tema. Till exempel livemusik i olika musikstilar, dj:s och ljusaktiviteter. Det ska vara kul att springa Midnattsloppet.

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet och den är 9 min/km. Maxtid för 10 km är 90 min och för 5 km är tiden 45 min.

Håll till höger
Känner du att du vill ta det lite lugnt under loppet så håll till höger så att snabbare löpare kan passera till vänster om dig.

Hämta ditt startkit

Före Midnattsloppet hämtar du ditt startkit som innehåller en deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan.Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone. Valbara utdelningsbutiker ser du nedan. Observera att en del butiker har begränsat antal som kan delas ut och kan komma att stängas när de är fulltecknade. Vilka butiker som är tillgängliga ser du på anmälningssidan.

Läs mer om deltagartröjan här.

Valbara utdelningsbutiker för Midnattsloppet Göteborg ser du nedan.

Stadium GrandStadium Kungsmässan (Kungsbacka)
Stadium SisjönStadium Partille
Stadium BackaplanStadium Skövde (Commerce)
Stadium BoråsStadium Trollhättan
Stadium HalmstadStadium Uddevalla (Torp)
Stadium Jönköping CityStadium Värnamo
Stadium Karlstad 

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du placerar tidtagningschipet på rätt sätt. Du fäster chipet i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chipet runt din handled eller lägg i fickan. Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Så går starten till

Beroende på din startgrupp är proceduren fram lite olika. Startgrupp 1A-3A ställer som vanligt upp sig i sina startfållor. Startgrupp 3B-7A: Insläpp för din startgrupp sker 16-20 minuter innan start via en ”Gate”. Var noga med tiden och innan det är dags för din grupp att gå in ber vi dig att hålla dig en bit bort för att undvika onödig trängsel framför ”Gaten”.

Runners Corner 

Inne på Ullevi har vi vårt Runners Corner med löparservice. Här hittar du informationstält, klädinlämning, toaletter och möjligheter till vattenpåfyllning.