Information inför loppet

2018 arrangeras det 11:e Midnattsloppet i Göteborg. Här finns det du behöver veta inför, under och efter loppet. Läs mer om startbeviset, vart du hämtar deltagartröjan, hur bansträckningen går etc.

Bankarta

Bankartan uppdateras inom kort. 

Kringarrangemang
Under loppets 10 km kommer du att stöta på flertalet olika kringarrangemang med olika tema. Det kommer bl.a. vara livemusik med olika musikstilar, dj:s och ljusaktiviteter. Så försök att njuta av hela inramningen. 

Maxtid
Det finns en maxtid att förhålla sig till i loppet. Från sista startgrupp 7A så har du 90 min på dig att komma i mål. Det finns även två ”repstationer” utmed banan som du kan se på kartan.

Håll till höger
Behöver du ta det lite lugnt under loppet håller du till höger så att snabbare löpare kan passera på vänster sida.

Tröjutlämning

Före Midnattsloppet hämtar du deltagartröja, tidtagningschip och startgruppsband i den Stadiumbutik du angett i samband med anmälan. Utdelning av startkit genomförs 2018 mellan den 22-25/8. Ta med dig startbeviset som du fick i samband med att du anmälde dig antingen utskrivet eller visa upp det i din smartphone.

Läs mer om deltagartröjan här.

Uthämtning i Utdelningsbutik
En utdelningsbutik är valda Stadiumbutiker bemannade med personal från Midnattsloppet och där utdelningen sker i våra egna diskar. I Göteborg finns två stycken utdelningsbutiker Stadium Fredsgatan och Stadium Sisjön. De går att välja uthämtning i dem så länge anmälan är öppen.

Uthämtning i Expressbutik
Övriga butiker som vi benämner expressbutik ger dig möjlighet att hämta ut ditt startpaket i valda Stadiumbutiker även utanför Göteborg. Notera att antalet platser är begränsade och sista datum för att välja expressbutik var den 25/5.

Stadiumbutiker att välja

Tidtagningschip

För att få ett resultat från loppet är det viktigt att du placerar tidtagningschippet på rätt sätt. Du fäster chippet i ditt skosnöre, vilken fot du väljer spelar ingen roll. Sätt inte chippet runt din handled eller lägg i fickan. Tiden börjar tas när du passerar mattan på startlinjen. Så ta det lugnt i starten och stressa inte.

Startgruppsband

I samband med loppet fäster du ditt startgruppsband runt handleden och visar upp för funktionären vid insläppet. Bandet behöver du för att komma in i  vald startgrupp. På bandet skriver du namn, personnummer och ICE (nr till en anhörig).

Startgruppsband Midnattsloppet

Så går starten till

Beroende på din startgrupp är proceduren fram lite olika. Startgrupp 1A-3A ställer som vanligt upp sig i sina startfållor. Startgrupp 3B-7A: Insläpp för din startgrupp sker 16-20 minuter innan start via en ”Gate”. Var noga med tiden och innan det är dags för din grupp att gå in ber vi dig att hålla dig en bit bort för att undvika onödig trängsel framför ”Gaten”.