Vanliga frågor

 • 01. Loppdatum 2019

  Midnattsloppet 2019 arrangeras följande datum/städer:

  Stockholm 17/8 • Göteborg 24/8  • Helsingfors 31/8 • Malmö 7/9

   

 • 02. Startavgifter 2019

  Midnattsloppet (Stockholm, Göteborg, Malmö)

  425 SEK (10km) / 325 SEK (5km) före den 31 maj 2019
  475 SEK (10km) / 375 SEK (5km) från den 1 juni 2019

  Midnight Run (Helsingfors)

  42 EUR (10km) / 32 EUR (5km) före den 31 maj 2019
  47 EUR (10km) / 37 EUR (5km) från den 1 juni 2019

  Lilla Midnattsloppet Stockholm

  195 SEK

  MiniMil Stockholm

  100 SEK

  Glada Midnattsloppet Stockholm

  195 SEK

 • 03. Åldersgräns

  Midnattsloppet 10 km och 5 km är öppet för löpare från det år man fyller 14 år. För att få deltaga i Midnattsloppet 2019 måste du alltså vara född år 2005 eller tidigare.

  Tillsammans med en vuxen får man på 5 km delta från det år man fyller 12 år.

  Vi ser gärna fler ungdomar som deltar med sina föräldrar som en kul sak att göra tillsammans en lördagskväll utan att det ska handla om en tävlan.

  Ungdomar under 16 år får ej delta i tävlingsklass (ej heller genom seedning).

 • 04. Hur anmäler jag mig?

  All information om hur du anmäler dig till Midnattsloppet hittar du här.

  Inför 2019 har vi bytt anmälningsportal för att förenkla anmälan till Midnattsloppen. Några av ändringarna är att du kan göra anmälan utan inloggning, du kan anmäla både dig själv och flera deltagare samtidigt, samt att löparens sida tas bort.

 • 05. Kan jag anmäla fler samtidigt?

  Ja, du kan anmäla fler deltagare på en gång. Du kan även lägga till en eller flera startplatser i form av presentkort, utan att behöva fylla i deltagarens uppgifter i samband med köpet.  

  Så här gör du för att anmäla fler samtidigt:
  När du  vid anmälan har fyllt i alla dina uppgifter och ska bekräfta din anmälan klickar du på ”Lägg till en ny anmälan”. Därefter fyller du i uppgifterna för den du vill anmäla innan du bekräftar och betalar alla anmälningar på en gång. 

  Så här gör du för att lägga till en extra startplats i form av presentkort:
  När du  har fyllt i alla dina personliga uppgifter kan du vid ”Tillägg” välja att lägga till ett eller flera presentkort.  När din bokning är betald och klar skickas presentkorten till din e-post tillsammans med bekräftelsen på din anmälan. Nyttjaren av presentkortet kan anmäla sig själv, utan kostnad, med hjälp av anmälningskoden som finns på presentkortet. 

  Det är även möjligt att endast köpa presentkort, utan att göra en egen anmälan.

 • 06. Är min anmälan registrerad?

  En anmälan registreras direkt i systemet. Dagen efter en anmälan ska du kunna hitta din anmälan i startlistan om din anmälan registrerats korrekt.

  Startlistor för de olika loppen: 

  StockholmGöteborg • Malmö • Helsingfors

  Om pengar dragits från ditt konto men du inte står med i startlistan ber vi dig kontakta Midnattsloppets kundservice på info@midnattsloppet.com. Mejla gärna även den bekräftelse eller kvittens du fick i samband med anmälningen.

 • 07. När skickas startbeviset ut?

  För anmälan till 2019 skickar vi inget startbevis direkt vid anmälan som tidigare utan du får en bekräftelse till din e-post. I din bekräftelse finns ditt referensnummer som du använder om du har frågor kring din anmälan. Startbeviset för Midnattsloppen skickas senare till den e-post du anger vid anmälan.

 • 08. Ändringar i min anmälan?

  Har du frågor kring din anmälan ber vi dig kontakta kundtjänst på info@midnattsloppet.com. Uppge då ditt referensnummer som står på din bekräftelse.

  Det som vi kallat ”Löparens sida” där deltagare tidigare år kunnat logga in och göra en del egna förändringar av deltagarinformation existerar inte längre i den nya anmälningsportalen.

 • 09. Kan jag byta startgrupp?

  Har du frågor kring din anmälan ber vi dig kontakta kundtjänst på info@midnattsloppet.com. Uppge då ditt referensnummer som står på din bekräftelse.

  Det som vi kallat ”Löparens sida” där deltagare tidigare år kunnat logga in och göra en del egna förändringar av deltagarinformation existerar inte längre i den nya anmälningsportalen.

   

 • 10. Kan jag byta lopp?

  Det är inte möjligt att byta mellan de olika Midnattsloppen. Anledningen till det är att det är olika arrangörer av de olika loppen och därför olika mottagare av startavgiften.

 • 11. Avbokning, återbetalning?

  Det går ej att avboka din startplats. En betald anmälan till Midnattsloppet ses som bekräftad och definitiv, startavgiften återlöses således inte.

  Det finns dock ett undantag, och det är om du köpt vårt avbokningsskydd vid sjukdom och skada i samband med anmälan. Avbokningsskyddet kostar 80 kr och börjar gälla då det är betalt och upphör att gälla i och med att evenemanget påbörjats.

  Vid uppvisande av läkarintyg, intyg från naprapat, massör eller företagshälsovård så återlöser vi startavgiften. Intyget skickar du till Midnattsloppet Nordic AB, Enskedevägen 95, 122 63 Enskede eller mailar det till info@midnattsloppet.com. Det går bra att skicka in läkarintyget upp till en vecka efter loppet.

 • 12. Maxtid

  Det finns en maxtid att förhålla sig till under loppet. Orsaken är att vi inte har tillstånd att hålla avspärrningar längre än till ett visst klockslag.

  Maxtiden är 9 min/km. Maxtid för 10 km är 90 min och för 5 km  är tiden 45 min.

 • 13. Runners Corner

  Här hittar du vår löparservice med toaletter, klädinlämning och Informationstält. Runners Corner ligger i anslutning till start och mål.

 • 14. Kan någon annan hämta min tröja?

  Ja, det går bra! Personen som hämtar åt dig behöver ha med sig ditt startbevis.