Spring i maskeradgruppen

Välkommen att ställa upp i Midnattsloppets Maskerad, loppets klart roligaste upplevelse. Tveka inte, låt bara fantasin flöda och var kreativ i ditt val av utstyrsel. Självklart får alla maskeraddeltagare också en deltagartröja som tack för att ni bidrar till festen. Maskeradgrupperna är populära och fylls snabbt på så tänk på att vara ute i god tid.

Du anmäler dig precis som vanligt via Anmälan eller om du redan har ett konto via Löparens Sida och när du kommer till val om startgrupp så väljer du ”Maskerad”.  Därefter väljer du tröjstorlek och fyller i dina personliga uppgifter och bekräftar anmälan med betalning. 

 

Till anmälan

Så går maskeradtävlingen till

Under loppdagen beger du dig till Runners Corner och letar upp det röda tältet där domarna håller till. I maskeradtältet kommer du att bli fotograferad och domarna ska godkänna din kreation. Maskeradtävlingen avgörs genom att domarna bedömer din kreation och där 5 st får pris från stora scenen innan loppet. Alla maskeraddeltagare får även en fikabiljett i tältet.

Mellan kl 18.30 – 20.10 kan du visa upp dig fördomarna i  maskeradtältet och kl 20.30 är det dags för prisutdelning från scenen. Var ute i god tid så att domarna kan bedöma din dräkt.

 

Domarna

Domarna möter du i maskeradtältet och de är omutbara eller … oavsett hur de bedömer era kreationer så är det domarna som bestämmer vilka som skall få pris för sin klädsel. Domarna bedömer Maskeraddräkten efter: Helhet, originalitet, synlighet och show. Maskeraddräkten ska ha ett genomgående tema. Det räcker alltså inte med en peruk eller lösnäsa.

Tävling på Facebook 

Ute på banan gäller det för att visa upp sig för både deltagare och publik för att kunna värva röster till tävlingen på Facebook. Bjud på dig själv, det kan löna sig. För att delta i Facebook-tävlingen går du till maskeradtältet under loppdagen inne på Runner’s Corner mellan kl 18.30 – 20.10 och ser till att bli fotograferad. Dagen efter själva loppet lägger vi upp alla fotade bidrag på Facebook och där flest likes vinner.