Spring i maskeradgruppen

Välkommen att ställa upp i Midnattsloppets Maskerad, loppets klart roligaste upplevelse. Tveka inte, låt bara fantasin flöda och var kreativ i ditt val av utstyrsel. Självklart får alla maskeraddeltagare också en deltagartröja som tack för att ni bidrar till festen. Maskeradgrupperna är populära och fylls snabbt på så tänk på att vara ute i god tid.

Så går maskeradtävlingen till

Precis som för en vanlig anmälan så hämtar deltagare i maskeradklassen tröja chip och nummerlapp i den utdelningsbutik som valdes vid anmälan.

Under loppdagen beger du dig till Runners Corner och letar upp det röda tältet där domarna håller till. I maskeradtältet kommer du att bli fotograferad och domarna ska godkänna din kreation. Maskeradtävlingen avgörs genom att domarna bedömer din kreation och där 5 st får pris från stora scenen innan loppet. Alla maskeraddeltagare får även en fikabiljett i tältet.

Kl 18.30 öppnar maskeradtältet och kl 20.30 är det dags för prisutdelning. Var ute i god tid så att domarna kan bedöma din dräkt.

 

Domarna

Domarna möter du i maskeradtältet och de är omutbara eller … oavsett hur de bedömer era kreationer så är det domarna som bestämmer vilka som skall få pris för sin klädsel. Domarna bedömer Maskeraddräkten efter: Helhet, originalitet, synlighet och show. Maskeraddräkten ska ha ett genomgående tema. Det räcker alltså inte med en peruk eller lösnäsa.

Visa upp dig och vinn

Ute på banan gäller det för att visa upp sig för både deltagare och publik för att kunna värva röster till tävlingen på facebook där flest likes vinner. Bjud på dig själv, det kan löna sig.